den 30 jan, 2022
Kinesisk medicin naturlig magi

Hej fina du,

Vi har överlevt nattens storm, strömmen fungerar och jag är tacksam för det. Internet är väldigt svajigt men det står jag ut med. Tycker det är så skönt att dagarna blir längre och längre. Jag älskar den tid vi har framför oss. Att känna hur energin stiger för varje dag i naturen inspirerar verkligen. Djuren känner också av den spirande vårenergin. Vi vet allihopa vad som är på G och vi längtar lika mycket.

Nu är det snart dags att så tomatfrön och annat smått och gott så att vi kan njuta av grönsaker och blommor under sommaren. Det finns verkligen inget bättre än att gå ut i trädgården och hämta färska grönsaker och örter och sen laga mat. Förra året fick jag en riktig rekordskörd av tomater och jag hoppas på detsamma i år. Att sitta på altanen och äta frukost med hästarna betandes utanför med hundar, katter och fågelkvitter som sällskap är inte så dumt det heller. Jag passar på att njuta lite av det i förskott 🙂

Nytt kinesiskt år

1 Februari infaller det kinesiska nyåret 2022. Inledningen på det nya året infaller alltid andra nymånen efter vintersolståndet, det finns alltså inget fast datum för nyår i Kina. Det är kinesernas viktigaste högtid och man firar det med familj och vänner. Inför firandet städar man huset och dekorerar med rött som symboliserar lycka. Man äter god mat och smäller raketer för att skrämma bort onda andar. Nyåret kallas på kinesiska för ch?njié och betyder vårfestival.

Jag tänker inleda det kinesiska nyåret med att få fart på mina nyhetsbrev som sovit alldeles för länge 😉 Tänker att en nymåne och ett nytt år med spirande vårenergi ger en perfekt start. Håll utkik 🙂

Det känns lovande att länder börjar släppa pandemi stämpeln på Covid och inse att den kommer att vara en del av våra liv. Det lovar gott inför att vi kan återgå till ett normalt liv om än lite tilltufsade av de senaste två åren med detta virus. Jag ser fram emot att kunna ha kurser igen och dela med mig av den kinesiska medicinen och alla självhjälps verktyg för både människor, hästar och hundar. Och vilken tid kan vara bättre för en känslobok att födas i ? Det är perfekt timing. Nu är det dags för oss att ta hand om och hjälpa oss själva och våra nära och kära.

Hur vi mår inuti syns utanpå

Om ni visste hur mycket som syns av en människa eller ett djurs inre mående på utsidan skulle ni bli förvånade. Vitalitet och livskraft syns och lyser. Ansikte, hud, hållning, ögon läppar allt talar om något. Eftersom det inte fanns blodprov, labb var man tvungen att använda sig av andra verktyg för att upptäcka och bota sjukdom. Desto tidigare man hittade en obalans ju bättre blev prognosen. Om det är vår livsstil som gjort oss sjuka så är det den vi behöver ändra det är fullständigt logiskt om vi stannar upp och tänker till. När vi springer på för snabbt i livet ser vi inte skogen för all träd.

Maten vi äter är viktig och våra tankar föder oss med energi. De skapar känslor som i sin tur påverkar vår fysiska organism. Yin står för den fysiska kroppen och yang är vår himmelska del. Yin står för materia och yang för funktionerna i kroppen. Hänger du med? Självklart så behöver vi båda delarna för att må själsligt bra, hålla oss friska och vitala. Ursprunget till Yin och Yang är Qi som vi både föds med och får i oss på flera olika sätt.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM QI

Kinesisk medicin naturlig magi

För varje del jag har upptäckt i den kinesiska medicinen så blir jag mer och mer imponerad. Man hade inga problem med att lista ut vad kropp och själ mådde bra av. Sambanden, helheten och resultaten fick tala för sig själva. Fungerade det och man blev frisk så var det rätt. Den kinesiska medicinen har inte benämningar som bakterier och virus som orsak till sjukdom. De använder andra namn och andra behandlingsmetoder. Den kinesiska medicinen har klarat av att bota människor framgångsrikt i tusentals år utan både antibiotika och kortison.

Önskar verkligen att vi kunde införa ett helhets och friskvårds tänk i vår moderna värld. Det skulle hjälpa oss om vi förstod att vi hör ihop med precis allt. Vi kan inte fri skriva oss från vår del i ett naturligt kretslopp. Ingen av oss står över naturen, vi är en del av den och beroende av att hela kretsloppet fungerar. En del är rosor, en del tulpaner och vi mår bra av olika saker. Och vi har alla olika behov både när det gäller vår livsstil och mat. En del av oss är introverta och en del extroverta vilket är helt ok. Känn efter och lyssna på din kropp och själ du vet vad som är bäst för dig. Lita på det som kommer och prova en ny väg om du inte mår bra på den du går på.

MISSA INTE ATT HEMSIDAN ÄR UPPDATERAD WEBBKURSEN I SALTMOXA FINNS NU TILLGÄNGLIG IGEN OCH DET FINNS FLERA LJUDINSPELNINGAR

Naturlig hälsa

Intresset för naturlig hälsa blir förhoppningsvis större än någonsin efter den här världsomvälvande pandemin. Vi är tätt sammanlänkade med naturen runt oss och påverkas av vår omgivning. Vi behöver sköta om oss själva på bästa sätt för att stå emot virusattacker och sjukdomar. Alla trädgårdsintresserade vet att att en ros som inte får rätt näring har svårare att hålla sig friska och stå emot yttre angrepp som tex löss och det är samma sak med oss. Visst är det märkligt att vi förstår att blommorna i trädgården behöver näring och skötsel men inte vi själva 😉

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This