den 6 jan, 2019
Vet du vad som är naturligt för dig?

Hej fina du,

Känns inte riktigt som Januari ute men vädret är fantastiskt. I går sken solen och vi tillbringade eftermiddagen ute i skogen tillsammans med hundarna och det kändes som om det var vår. I morse vaknade vi till ett tunt vitt lager på backen och det kändes genast lite vintrigare ute. Naturen mår bäst av att det är vinter när det ska vara det. Vi mår också bäst när vi anpassar oss efter naturens cykler och det som är naturligt för oss.

När vi förstår vad som händer tidigt är det lättare att komma tillrätta med problemet

Årstiderna och de klimat som hör till varje element och årstid är viktiga i den kinesiska medicinen för att vi ska förstå obalanser och sjukdomar. Blir det för mycket av något i vårt fysiska system och vi har brister på qi, yang eller yin kommer kroppen inte klarar av att “normalisera” det igen. Det är då vi får problem. I början inte speciellt stora och förmodligen inte speciellt långvariga heller. Allteftersom kroppen får svårare och svårare att komma tillrätta med obalanserna så samlar de sig på hög och tillslut så får vi problem som det tar tid att bli av med. Vi tycker ofta att de kom plötsligt men egentligen så har det tagit tid att skapa.

Tar man hand om en qibrist och korrigerar det som behövs i livspusslet och hur man äter med mera behöver det aldrig bli en yangbrist eller tillslut en yinbrist. Har vi varit ute och blivit kalla och känner det och åtgärdar kylan som tagit sig in behöver vi aldrig få tex blåskatarr. Känner vi av och förstår att att vi har ont i magen för att vi ätit något som är för “kallt” kan vi åtgärda det och slipper få ont i magen och så vidare.

Tillfredsställer vi våra naturliga behov är vi friskare

Djur är lättare att balansera än människor de befinner sig i nuet på ett annat sätt och vi kan påverka vad de äter och hur de lever i stor grad. Med det så är det lättare att komma tillrätta med olika problem bara vi vet vad vi ska göra och hur. Hade vi människor varit lika disciplinerade med oss själva som vi ofta är med våra djur så hade vi mått bättre. Vi vet att hunden behöver gå ut och gå eller hästen komma ut i friska luften och oftast vet vi vet vad de ska äta för att inte bli sjuka. Vi tillfredsställer deras naturliga behov för annars vet vi att de blir sjuka.

Att förstå vad som är naturligt för oss är kärnan i att hålla sig frisk och vital. Även att vi är olika och har olika konstitution. Vi mår bra av olika saker. Ju färre obalanser och svagheter vi har hunnit skaffa oss desto snabbare kommer vi att bli av med problem som dyker upp. Ju mer sanna vi är mot oss själva och lyssnar på hur vi mår desto snabbare kan vi göra något åt obalanserna som skapas i vår numera onaturliga värld.

Vi längtar till den 27-28 April

Nu har vi släppt årets första kurs här på Hermansdal den blir på temat häst och hund, friskvård, kinesisk medicin och moxa. Det ska bli så kul både vi och djuren längtar. Nio hästar och sex hundar är redo för er att praktisera på. De är alla vana och tycker om att bli behandlade.

Du kan läsa mer om kursen här https://hermansdal-kurser.com/produkt/friskvards-och-moxakurs-for-hast-hund-27-28-april/

Vi ser verkligen fram emot den här helgen den kommer vara fullproppad med teori och praktik. Eftersom den blir två dagar kommer vi på lördagskvällen gå ut och äta tillsammans för den som vill. Fika för och eftermiddag samt lunch ingår i kursen. (Alltid hemlagat och ekologiskt) 😉

Varma Kramar från Hermansdal

Tina

SALTMOXA

ANMÄL DIG TILL VÅR WEBBKURS I SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.comFölj mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This