den 9 jan, 2019
Maten är vår viktigaste medicin

Hej fina du,

Hur går det där ute i snöstormar och elavbrott? Vi somnade i går och vaknade i dag med vinande vindbyar och snö som yr runt knuten. Ingen vill gå ut och hästarna får stanna inne tills det lugnat sig och vi har kollat av staketen i hagarna. Det är en hög mysfaktor att sitta inne och jobba och titta ut. Jag är tacksam för att vi har el och värme utan det skulle mysfaktorn snabbt försvinna.

Mat är den bästa medicinen

Jag är stolt över vårt arbete med fem-elements kursen och alla recept vi sätter ihop. Det var länge sedan vi hade sådan variation på det vi åt själva. Allt måste provsmakas innan vi släpper kursen. Vad sägs om nästan 100 goda recept att välja mellan och veta vad de är bra för? Det önskar vi att vi hade haft när vi förstod att mat är medicin. Det är lättare att ta sin medicin om den dessutom är god 😉

Ljus lyser alltid upp i mörkret

Är det något som känns bra så fokusera på det om än så litet. Försök att hitta ljusglimtarna vare sig det gäller hälsan, relationer eller något annat. Fokusera inte på det som inte är bra eller inte fungerar. Det kommer att skapa mer oreda och dra ner dig känslomässigt. När vi inte mår bra har vi en förmåga att att glömma allt som faktiskt är bra. Det är alltid en fråga om vad vi jämför med. Att välja ljusa tankar och vara tacksam över det som lyser upp tillvaron kommer att lyfta din energi. Jag vet att det inte är lätt alla gånger men att hitta en ljus tanke när allt känns hopplöst kommer tillslut att lysa upp i mörkret.

Det är lättare när vi förstår vad som händer

När vi tillfrisknar utan “vanliga” mediciner som lägger locket på symtomen kommer både känslor och fysiska symtom komma upp till ytan. De måste göra det för att ta sig ut ur ditt system. Det är för att du har dem i dig som du inte mår bra. När de väl tagit sig ut så kommer kropp och själ att kunna läka och balansera sig igen. Det är så mycket lättare att hålla ut när vi förstår vad det är som händer. Det är utav den anledningen som vi till alla våra kurser har och kommer att ha feedback och bolla erfarenheter i olika Facebook grupper. Det är ett bra sätt att kunna hjälpa många på en gång. Det är också på grund av det som vi inte kan sälja hur många webbkurser som helst. Vi vill att ni ska lyckas och må bra och vi vet att de flesta behöver ha någon att hålla i handen under resan för att göra det. Förstår vi inte vad som händer är det lätt att ge upp.

Kroppen behöver vara stark och själen bli modig

När vi kommer tillrätta med våra brister och obalanser med hjälp av mat, näring, livsstil och tex saltmoxa kommer kroppen att läka. Det är inte svårare än så. För att nå fram behöver vi ändra på det som tillslut gjort oss sjuka. När kroppen får den hjälp den behöver och vi slutar att tillföra det som skadar oss kommer magi att ske. Kropp och själ är ett fantastiskt ekosystem som kan läka med rätt förutsättningar. Vi behöver göra, det räcker inte med att veta vad som är bra vi måste agera också. Framgång är summan av alla små saker som vi upprepar dagligen. Det är det som gör att vi kommer i mål tillslut vare sig det gäller vår hälsa eller något annat vi vill.

Kurser 2019

Nu har vi släppt årets första kurs här på Hermansdal den blir på temat häst och hund, friskvård, kinesisk medicin och moxa. Den 27-28 April är det dags. Det ska bli så kul, både vi och djuren längtar. Nio hästar och sex hundar är redo för er att praktisera på. De är alla vana och tycker om att bli behandlade.

Vi ser verkligen fram emot den här helgen den kommer vara fullproppad med teori och praktik. Eftersom den blir två dagar kommer vi på lördagskvällen gå ut och äta tillsammans för den som vill. Fika för och eftermiddag samt lunch ingår i kursen. (Alltid hemlagat och ekologiskt) 😉

Du kan läsa mer om djurkursen här https://hermansdal-kurser.com/produkt/friskvards-och-moxakurs-for-hast-hund-27-28-april/

Håll utkik i mailen på söndag kommer ett nyhetsbrev med ett smarrigt recept som smakprov på vår hälsosamma matlagningskonst 🙂 i Fem- elementskursen. Vi kommer också presentera datum för en saltmoxakurs här på Hermansdal i maj och lite annat smått och gott som vi planerar att dela med oss av och som vi vet kommer att hjälpa den som är intresserad.

Varma Kramar från Hermansdal

Tina

SALTMOXA

ANMÄL DIG TILL VÅR WEBBKURS I SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.


Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com
Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This