den 20 jan, 2019
Utan yang fungerar ingenting

Hej fina du,

Tiden springer iväg snart är Januari slut. Har du inte märkt att energin är på väg att vända i naturen så kommer du att göra det vilken dag som helst. Jag avslutade lördagen med att saltmoxa det finns inget bättre än att fylla på med yang efter en råkall dag. Det är fantastiskt att känna hur värmen sprider sig i hela kroppen och i natt sov jag så gott. I morgon tar jag tåget till Stockholm och ska hälsa på Vivi min älskade vän sedan 80 talet. Jag ska prata Cancer hälsa och kinesmedicin i Mediumpodden så håll utkik om du är intresserad 😉

2019 ett hälsans år

Vi har jobbat på och nu finns både friskvårdskursen med moxa för djur och saltmoxakursen här på Hermansdal i webbshoppen. Längtar verkligen efter att fylla gården med underbara själar som vill lära sig mer hjälpa sina djur och må bättre själva. Sprida ringar på vattnet är det bästa som finns och feedbacken när någon mår bättre är oslagbar. Det är härligt att säga Jag sa ju det 😉 hahahaha. Boka din plats redan nu, betalning går via Payson och väljer du faktura så skickas den ut ca en månad innan kursstart. Även webbkursen med Mat som medicin och en massa hjälp till att förstå sina brister och obalanser släpps vilken dag som helst. Den finns också i ett begränsat antal. Vi måste göra så för att vi till varje kurs har en sluten FB grupp där du får råd hjälp och stöd och vi måste säkra att vi hinner med alla 🙂 Vi ser fram emot ett 2019 som kommer att hjälpa många fler att hitta sin vitalitet och välmående.

Du kan läsa mer om djurkursen här https://hermansdal-kurser.com/produkt/friskvards-och-moxakurs-for-hast-hund-27-28-april/

För mycket kyla ger yangbrist

Tänkte ge er några fler “heta” tips nu när det biter i kinder och fötter när man är ute. Kyla känns aktuellt att ta upp och ett värmande blogginlägg passar utmärkt när många dessutom springer runt och blir kalla om fötterna. Värme är något som man är väldigt noga med i den kinesiska medicinen man vill inte släppa in kyla i kroppen. Gör man det förbrukar kroppen  mer yang för att hitta balansen. Av erfarenhet vet man vilka enorma problem det skapar. Den kan dessutom finnas kvar i kroppen många, många år och det är svårt att göra sig av med den. Speciellt om du dessutom har en generell yangbrist vilket många har, vi vet av egen erfarenhet.

Antibiotika är kyla kinesiskt sett. Det är därför den fungerar perfekt när vi har en infektion som är hetta. Kylan tar bort hettan och vi “mår bra igen”. Men kylan i form av antibiotikan bli kvar inne i kroppen. När det blir för mycket och/eller ofta och vi får generell yangbrist orsakar den andra problem. Har vi för mycket kyla i kroppen vilket innebär att det saknas yang så kan vi till och med bli “överviktiga” för att bristen på yang gör att fukt kan skapas. Vi kan få ont i leder, en mage som inte fungerar, menssmärtor, värk i kroppen, sömnproblem med mera. Tom vårt känsloliv påverkas, utan yang så blir vi låga, energilösa och vi kan även bli deprimerade. Att värma kalla fötter eller ännu hellre se till att inte bli kall och att undvika antibiotika är bra för hela kroppen.

Ett hett yang tips

Ingefära är en räddare i nöden, att göra heta fotbad med riven färsk ingefära som fått sjuda 10-15 minuter på kvällen är en huskur vi använder ofta. Vi använder ca 200 g och hett vatten som vi fyller på så att det håller värmen. Oljan från Ingefäran kan svida men det är super. Torka bara av fötterna efteråt och på med varma sockor. Kylan säger man går in via fötterna så där trycker vi in värme. Värmen stiger det vet alla som har haft värme vallningar ;). Börjar vi längst ner så kommer den att stiga i kroppen och värma hela systemet. Att tillföra yang via fotbad kommer även att hjälpa till så att yang inte stiger uppåt på grund av en brist nedtill.

Extra Tips

Har du sömnproblem så kan heta fotbad med ingefära innan läggdags hjälpa dig. Prova ett tag får du se helst i 30 dagar. Har du gått vår saltmoxakurs så vet du att en boll med moxa som sjuder tillsammans med ingefäran verkligen gör susen. Moxa har en magisk läkande kraft i vårt kalla land det kan många intyga som har gått vår saltmoxakurs.

Varma Kramar från Hermansdal

Tina

SALTMOXA

ANMÄL DIG TILL VÅR WEBBKURS I SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

This image has an empty alt attribute; its file name is buddha-562033_640-300x200.jpg

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This