Nycklar till att må bra
Av Tina på Hermansdals Gård
den 27 jan, 2019

Hej fina du,

Mitt i mitt röjande och storstädande här hemma passar jag på att stanna upp för skriva några rader i bloggen. Jag vill inte missa mitt söndagsinlägg förhoppningsvis inte du heller 😉 Det är jätteroligt att skriva och dela med sig när gensvaret är så stort. Jag skulle kunna prata om hälsa, helhet, energi och kinesisk medicin hur länge som helst. Det vet alla som träffat eller känner mig 🙂 Det är förmodligen så när man har ett kall och har hamnat på rätt plats. Det finns ett inre driv att dela med sig av erfarenheter och sprida ringar på vattnet. Jag vill få andra att förstå att det går att komma tillbaka. I morgon måndag pratar jag om min cancerresa med Vivi Linde och Camilla Elfving på Mediumpodden.

Vilket fantastiskt första år

Det är nu drygt ett år sedan Nyckeln till Hälsa kom från tryckeriet och det är fantastiskt vilket mottagande den fått. Vi har gjort skillnad för en massa människor med både boken och våra saltmoxakurser och det känns fantastiskt. Nu fördjupar vi kunskapen för den som vill med både friskvårds och moxakurs för djur och vår efterlängtade ”fördjupningskurs” i kinesisk medicin med mat som medicin och självanalys som ett stort tema. Det är super att ha fler verktyg i verktygslådan att ta till och vi har utformat fördjupningskursen så att du kan gå den helt utan tidigare kunskap. Varje kurs kommer att ha en sluten FB grupp där vi finns för att stötta er på resan. Det känns som om vi har skapat ett fritt flöde runt den kinesiska medicinen och alla självhjälps verktyg som finns och det blir fler och fler som hittar oss. Tack för att du hjälper till och berättar att vi finns det betyder massor.

Här hittar du Nyckeln till Hälsa

https://hermansdal.com/produkt/bok-nyckeln-till-halsa/

Det du upplever betyder något

Det är en stor skillnad på hur man hanterar måendet i den västerländska medicinen och i den kinesiska. I den kinesiska medicinen vill vi fånga känslan av att något är på G innan det ens har manifesterat sig i kroppen. Det du upplever betyder något och har sin rot någonstans. Det spelar ingen roll om det är dina känslor som spökar eller om du har en diffus känsla av att något är fel.

Västerländskt behöver man ha ”bevis” på att en sjukdom är verklig i form av en sjukdom som man känner till, blodprover, röntgen eller ultraljud annars står man handfallen och vet inte vad man ska göra. Man går till och med så långt att man påstår att problemen är inbillade. Trillar man utanför det som är ”erkänt” blir man utan hjälp.

Det är viktigt med all hälsa att vi förstår att hur vi lever våra liv, vad vi äter, känner och hur vi mår själsligt hänger ihop. Vi är en levande organismer som har några grundläggande behov gemensamma och några som skiljer sig från andras för att vi är individer och har skaffat oss specifika obalanser. Vi är inga maskiner vi måste respektera det vi känner och lyssna på hur vi mår och tillföra just det vi behöver. en del behöver 1000 mila service och andra behöver daglig tillsyn.

Det går att komma tillbaka

Det är oerhört vanligt att vi har både Qi och Yangbrist jag skrev om det förra veckan du hittar inlägget här:

https://hermansdalsbloggen.com/2019/01/20/utan-yang-fungerar-ingenting/

När det saknas qi och yang för lång tid får vi alla möjliga symtom. Jag håller balansen hela tiden med mat, kryddor, saltmoxa, kosttillskott och hur jag lever. Det behövde jag aldrig när jag var ung då hade jag kvar av min medfödda inre kraft. Den har jag förbrukat genom att inte äta, träna och jobba för mycket, bli för kall, ätit massor med antibiotika med mera. Jag har lärt mig att fylla på med det jag behöver och att täppa till hålen där jag läcker. Jag vet att jag när jag kom i kontakt med den kinesiska medicinen inte kunde förstå att maten och livsstilen kunde ha en sån enorm betydelse. I dag vet jag bättre. Det går att komma tillbaka från utbrändhet, bli av med magproblem, slippa onda bihålor och en massa jobbiga känslor. Det mesta går verkligen att fixa även om det ibland tar lite tid för att vi kört oss själva riktigt i botten. Jag vet det för att jag själv och många med mig har lyckats.

Vad kan vi göra för att fylla på?

-Äta bra bra naturlig mat och kvalitativa kosttillskott (Thorne, Hollistic och Innate är bra bland annat)

-Äta små portioner med varm mat ofta

-Äta mat som hjälper just din kropp att komma tillrätta med obalanserna. Ofta spär vi på obalanser utan att veta om det.

-Saltmoxa!!! Utan den hade jag aldrig klarat resan tillbaka

-Se över vart det skaver i livet. Vart läcker du energi? Vad tar din kraft?

-Vila sinnet, meditera, var i nuet, skapa ett inre lugn, lita på dig själv och din inre röst

-Hitta en balans som passar dig mellan aktivitet och vila

-Se till att du får ordning på sömnen utan den kan inte kroppen läka

Allt vi skriver i bloggen, vår bok och alla våra kurser har bara ett mål och det är att du ska hitta verktyg för att må bra och behålla din vitalitet.

Varma Kramar från Hermansdal

Tina

Fyll på dig själv med SALTMOXA

ANMÄL DIG TILL VÅR WEBBKURS I SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

This image has an empty alt attribute; its file name is buddha-562033_640-300x200.jpg

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!