den 26 feb, 2018
Tänk vad lite värme kan göra

Hej fina du,Efter några riktigt kalla dagar här på Hermansdal med långa skogsturer i den knastrande snön, kändes det underbart att avluta gårdagen med en Dragonmoxa och efter det ett fotbad med ingefära. Fötterna och kroppen känns varmare, det infinner sig ett lugn i kroppen när den är nöjd. Jag känner mig starkare hela jag och det är klart att jag blir det när min kropp och jag strävar åt samma håll och jag har gett den det den behöver. Värme kan skapa magi 😉

Det är svårt att förstå hur kraftfullt något så enkelt och naturligt kan vara när man inte provat. Det kan också vara svårt att förstå att läkning tar tid. Vi är vana vid att med penicillin så försvinner symtomen på ett par dagar och det är bara att fortsätta som vanligt. Eller när huvudvärken slår till så tar vi en tablett och den släpper förhoppningsvis. Vi förstår kanske att det är stressen som utlöser magkatarren men vi tar hellre Losec eller något annat som dämpar symtomen än att göra något åt det som vi mår dåligt av.

Det kommer ALDRIG att fungera eller hjälpa oss i långa loppet. Vi behöver hitta roten. Gör vi inte det kommer problemen att hopa sig och symtomen bli fler och värre. Det är kroppens överlevnadsinstinkt som försöker få oss att förstå att något är fel. Som att tvinga oss att vila när vi blir sjuka för vi har inte kraft att jobba när immunförsvaret jobbar för fullt med att kasta ut inkräktare.

Jag har själv varit där så jag vet. Jag tyckte kroppen svek och jag blev irriterad på att den inte pallade lite stress eller inte kunde vänta tills jag hade tid att vila eller äta. Jag har i dag både kunskap och förståelse för vad jag lyckats ställa till med. Kroppen har ett fantastiskt kommunikationssystem som försöker få oss att tillföra det som behövs för att den optimala balansen skall uppstå.

När vi kommer till en sån sak som kyla så förstår alla att värme behövs eller tvärtom är det varmt behöver vi svalka, det kommer att hjälpa oss.  Problemet uppstår när vi inte lägger märke till eller förstår de där små signalerna eller tar oss tid att känna. Vi måste frysa så mycket att det blir riktigt obehagligt för att göra något åt det och det händer att även om vi vet så struntar vi i det. I den bästa av alla världar hade vi sett till att kylan inte ens tog sig in. Vi visste att det var kallt och vi hade motat Olle i grinden.

I den kinesiska medicinen är basen att förebygga. Av erfarenhet så vet man vilken skada ett klimat kan orsaka i kroppen och man gör det man kan för att den inte skall utsättas för det. Man vill inte slösa kraft på att laga stora skador därför gör man det man kan för att se till att den optimala balansen finns. Det är då kroppen är som starkast och klarar av yttre attacker av både virus och annat som får våra liv i gungning.

Naturens läkemedel i form av mat, örter, moxa och annat är både effektivt och kraftfullt och vi skall använda det med förstånd. Det är lätt att tro att saker är “ofarliga” bara för att det är naturligt men vi behöver bara tänka på en flugsvamp så vet vi att så inte är fallet 😉 Dessutom så har vi olika obalanser och behov vilket kan vara svårt att förstå i en värld där alla skall vara lika.

Det naturliga arbetar inte på samma sätt som en alvedon i kroppen. Tabletten tar bort symtomet och örter med mera hjälper kroppen att återställa obalansen som orsakar symtomen. Det gör att det kan ta tid men när vi är i “mål” så slipper vi de återkommande problem. Vi har hittat balansen.

Varma Kramar från Hermansdal

Tina  

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

    VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet ?

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This