den 25 feb, 2018
PMS – varför får vi det och vad kan vi göra åt det

Hej fina du 🙂

Ytterligare en kall morgon med stjärnklart och -12. Vilken fantastisk vinter vi har fått i väntan på att våren ska komma, för vi är nog många som längtar efter den nu. Trots att naturen är inklädd i ett vackert vitt täcke kan man känna att energin är på väg att vakna både i naturen och våra kroppar. I den kinesiska medicinen säger man att det är trä-elementets energi som är på väg att vakna. Det är trä-elementet som ska se till att qi (vår energi) flödar fritt i vår kropp, blir det stopp i energiflödet och qi stagnerar (stannar upp)kommer det att ge oss olika typer av problem. Stagnerad qi kan liknas vid en trafikkö och kan precis som en sådan skapa både frustration, ilska och hänsynslöst beteende i sin jakt på en väg ut ur stoppet  för att återfå ett fritt flöde.

Vanliga symtom som uppstår qi stagnerar är värk i kroppen, en känsla av att sitta fast och känslor som ilska och irritation. PMS är ett perfekt exempel på qi som stagnerat och då ilska är leverns och trä-elementets känsla, är det inte konstigt att ilska är vanligt vid just PMS.

Vanliga symptom vid PMS som beror på stagnerad qi: 

 • Ömma bröst
 • Ilska – arg helt utan anledning och/eller tänder till på 0,3 sekunder
 • Känslomässig berg-och dalbana, arg ena stunden för att sedan bli ledsen för att sedan bli arg igen och så kan det hålla på. Kanske du även får till några skrattattacker emellan för att ytterligare spä på känslan av att känslorna helt gått “bananas”.
 • Trött, minskad energi
 • Huvudvärk
 • Magkatarr
 • Förstoppning eller diarré, kan växla från det ena till det andra
 • Frustration, en känsla av att sitta fast och inte veta vad man vill. Ena stunden vill man något för att i nästa stund inte vilja det alls. Man blir man arg och frustrerade för att ingenting är eller känns bra.

Som tur är finns det flera saker man kan göra för att hjälpa kroppen cirkulera qi och bli av med de symtomen som stagnerad qi ger.  Du behöver alltså inte gå runt och känna dig som att Häxan Surtant tagit över din kropp 😉

Tips på sådant som hjälper qi att cirkulera är:

 • Rörelse- att promenera, yoga eller på annat sätt träna eller röra på sig hjälper kroppen att cirkulera qi
 • Mat som citron, morot, grapefrukt, majrova och persika främjar cirkulationen av qi
 • Använd kryddor som basilika, vitlök, gurkmeja, kummin och kardemumma
 • Örtreceptet “Free and Easy Wanderer” är helt fantastisk på att lösa stagnerad qi och hjälpa kroppens energi att flöda fritt (för dig som undrar var man kan köpa den, så kommer den snart att finnas i vår webbshop)

Vill du veta mer om trä-elementet, läs gärna våra tidigare inlägg:

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

    VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet ?

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This