den 23 okt, 2019
Skydda dig själv i förkylningstider

Hej fina du,

Efter en gråmulen regnig tisdag med älgjakt som pågår runt Hermansdal ser jag fram emot den här onsdagen som utlovar sol. Än så länge är det för mörkt för att jag ska kunna avgöra om det blir så men tanken gör mig glad. Vi har varit inomhus både hästar, får och jag ett par dagar nu. Det har blivit korta promenader för hundarna och en stunds utevistelse för hästarna på eftermiddagen när de jagat klart. Tycker alltid att det blir en tryckt stämning och ett oroande lugn i naturen när älgjakten pågår. Det känns som om alla håller sig undan och smyger på tå och så är det nog också. Nu är det värsta över för i år och livet kan återgå till det normala igen.

Jag laddar och förbereder för årets sista kurs på Hermansdal. På söndag är det premiär för Friskvårds och moxakursen för hund och det ska bli toppenkul att få träffa alla deltagare. Högt upp på min önskelista i livet står en “riktig” kurslokal och övernattningsrum på Hermandal så att jag kan ha kurser året runt. Jag hoppas att det manifesteras under 2020. Tiden går så fort att det är svårt att hinna med allt man vill göra 🙂 Det börjar dra i hop sig för ett nytt kurssläpp av Mat som medicinkursen på webben för den som vill vara med nästa omgång. Jag vet att ni är många som väntar och jag jobbar på ett datum. Snart kan du förhandsboka din plats.

Håll ställningarna mot yttre attacker

Influensa och förkylningstiderna närmar sig och det är dags att stärka Wei Qi vårt immunförsvar. Genom att inte köra slut på all vår energi, få i oss bra näring som ger oss ny energi och hålla oss varma kan vi göra underverk och hålla ställningarna när virusarna börjar attackera oss. Själv har jag aldrig tagit en influensa spruta i hela mitt liv och jag kommer inte att göra det heller. Jag arbetar med kroppens eget försvar i stället och försöker mota Olle i grinden med de verktyg jag har.

Blir du utan anledning förlamande trött så vila. Du är förmodligen under attack och din energi går åt till att försöka skydda dig från det som försöker ta sig in i kroppen, det är därför du blir trött. Blir du frusen och känner dig ruggig gör te på ingefära, tillsätt citron och honung, bädda ner dig och försök få upp värmen i kroppen. Lyckas du så kan attacken vara över på några timmar och du slipper bli sjuk. Virus hör till klimatet vind i den kinesiska medicinen och det i kombination med kyla kan göra att vi faller offer för influensan eller blir förkylda. Någonstans måste vi i väst också haft kunskapen som den kinesiska medicinen besitter, titta bara på namnet “FÖR KYLD” vem kom på det? Blir vi nedkylda kinesiskt sett så blir immunförsvaret Wei Qi svagare och ett virus kan ta sig in i kroppen.

Andra favoriter i mitt husapotek förutom Ingefärste är Vogels Echinaforce och liposomal C vitamin från Altrient, zink och E vitamin från Megafood och Vindoljan som jag inte vill vara utan. Den är nu påfylld i butiken igen 😉

LÄS MER OM NYCKELN TILL HÄLSA OCH KÖP DEN HÄR

Det som är naturligt för oss blir fel om det är för mycket eller för lite

Alla klimatfaktorer är naturliga för oss och ska finnas men kan göra oss sjuka om vi har brister och obalanser. Vi blir sjuka för att balansen rubbas och något tar över. Vi behöver Qi, Yin, Yang, Blod och Essenser för att alla processer i kroppen ska fungera och för att vi ska hålla oss friska och vitala. En lagom mängd av allt gör att balansen inombords upprätthålls. Blir vi utsatta för kyla inifrån eller utifrån och kroppen inte har tillräckligt med tex yang kommer vi få symtom. Har vi yangbrist eller ett svagt jordelement och äter för “kall” mat får vi ont i magen. Har vi inte tillräckligt med yang och qi och blir kalla när vi är ute kan vi få allt från urinvägsinfektion till influensa. Så se till att hålla dig varm på både in och utsida och vila lite extra speciellt om du är under attack.

Höstiga Oktober Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This