den 14 okt, 2019
Spara och fyll på med yang och håll dig vital

Hej fina du,

Efter några dagars intensivt regnande så blev det en magisk lördag med ett perfekt strålande höstväder och en söndag som för min del erbjöd en spännande utflykt. Vi bygger på fårens vinterhus och nästa helg hoppas vi att det ska vara så pass klart att de kan flytta in. Nu är det måndag och naturen bjuder Hermansdal på en mini höststorm. Det blåser och regnar på tvären och löven fladdrar i luften. Ett riktigt innesittarväder perfekt för att fortsätta arbetet med Friskvårds och moxakursen för hund 27 Oktober. Det finns nu två platser kvar om du vill vara med. Hoppas att sista tidens regn fyller på grundvattennivåerna där det behövs. Jag är extra tacksam för våra välgrusade hästhagar så att jag och hästarna slipper klafsa runt i lera.

Fina möten berikar och fyller på

I morse fick jag ett sms av en av deltagarna på Friskvårds och moxakursen för häst förra helgen. Jag var där och hälsade på i går och träffade Emelie Cajsdotter som jag högaktar för hennes arbete med djur och på det sätt hon hjälper dem att göra sig hörda. Jag läste Emelies böcker för många år sedan och har sedan dess velat träffa henne. Nu manifesterades min önskan och det var precis lika bra som jag trodde. Hon är en varm, stark och sann själ som har en viktig uppgift att fylla i vår konstlade värld. Hon bygger broar och ger individer utan en chans nya möjligheter.

Naturen kommer med budskap

Fjärilar är speciella för mig och vi har ett “fjärilsträd här på Hermansdal som bjuder på 100 tals fjärilar av olika sorter under vår och sommar. På kurspremiären förra söndagen fick vi en nässelfjäril som flög runt oss hela kursdagen och i morse fick jag sms med en bild på en fjäril som satt vid Anitas skor när hon skulle gå ut. Jag hör hur det fladdrar bakom rullgardinen när jag drar upp den har jag en livs levande Påfågelsfjäril som flyger runt. Visst är det magiskt och starkt? Jag känner mig väldigt berörd och nyfiken på vad sista tidens alla fjärilar vill. Dessutom har jag återigen fått sällskap av “min” talgoxe utanför fönstret där jag sitter och skriver. En nystart är helt säkert och på något sätt är både hästar, djur, energi, kinesisk medicin och universum inblandat. Jag ser tacksamt fram emot att följa med på resan.

Vill du veta mer om Friskvårds och Moxakurserna för djur på Hermansdal och anmäla dig?

6/10 HÄST Fullbokad Nytt datum kommer och 27/10 HUND Två platser kvar

Vill du läsa mer om kroppens fantastiska läkningsförmåga?

Här är ännu en solskenshistoria som får oss att förstå kroppens fantastiska förmåga att läka när vi ger den rätt förutsättningar

Spara och fyll på med yang och håll dig vital

Jag fortsätter att rensa ut, organisera och förbereda inför vintern. Det hör hösten till och passar årstiden perfekt. Jag älskar hösten och det lugnare tempot med tända ljus och värmen inomhus när det viner utanför knuten. Känner du av att det är fuktigare ute nu ät mat som tar bort fukt. Känner du av att det blir kallare ät mat som värmer. Se till att inte gå ut med blött hår. Klä på dig ordentligt och håll dig varm så att du inte förbrukar mer yang än nödvändigt. Här är både toppluva och långkalsongerna på 😉

Saltmoxa och drick te på ingefära. Bada varmt och gör fotbad med Ingefära och moxa, det kommer att hjälpa dig och din kropp genom den kallare halvan av året. Njut av värmen under en filt med en bok det tänker jag göra så småningom. Snart är det vår och sommar igen. Ju mer vi har fyllt på våra resorvarer under höst och vinter desto mer kraft kommer vi att ha när naturen vaknar igen och det är dags att sätta fart på allt vi har planerat under vilan.

Släpp taget om det som varit och läk

Sorg är metallelementet och höstens känsla. Har vi svårt att släppa sorger eller känner oss ledsna utan att vi egentligen vet varför så är det metallelementet om behöver stöd och hösten är den perfekta tiden att stärka det på. Ha tillit och ut och andas in den klara höstluften och ta in naturen som skiftar färg. Precis som träden som släpper sina löv på hösten är det en perfekt tid för oss att släppa det som varit och inte längre behöver.

Höstiga Oktober Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This