Sensommaren den femte årstiden
Av Tina på Hermansdals Gård
den 7 aug, 2019

Hej fina du,

Jag har haft en dryg veckas ledighet och jag kan säga att det har varit både välbehövligt och fantastiskt. Jag har varit på västkusten och tränat med min talangfulla och älskade unghäst ”Joey”, ätit världens godaste räkor, hunnit fylla år och njutit av att bara vara. Nu är förberedelserna i full gång inför söndagens saltmoxakurs här på Hermansdal och det är lika roligt varje gång. Jag skulle verkligen kunna ha kurs jämt, jag älskar att få dela med mig av alla verktyg som finns för självläkning och få människor att förstå hur mycket de faktiskt kan göra själva för att må bra.

Eftersom alla inte fick plats nu på söndag har jag satt in ett datum till, sen har jag inga fler på lager det här året. Vill du också komma hit och vara med på årets sista saltmoxakurs den 8 September är du varmt välkommen. Passa på att skaffa dig din kropp och själs bästa självhjälpsverktyg du också.

Saltmoxakurs på Hermansdal 8 September 2019

Varmt Välkommen du också till årets sista Saltmoxakurs. OBS begränsat antal platser

Läs mer om saltmoxa och anmäla dig

Vill du veta mer om vad saltmoxa är ?

Vad tycker andra om saltmoxa och kurserna på Hermansdal

Sensommaren den femte årstiden

Vi går mot hösten, det känns att energin har vänt, det stiger inte uppåt längre, det känns lugnare, kvällarna blir mörkare och kyligare och luften känns råare. Sensommaren och Jord-elementets tid är här. Det är den årstid inom den kinesiska medicinen som kallas den femte årstiden. Dit hör fukt och det känns ute nu. Tvätten torkar inte lika fort när den hänger ute och har man en obalans i jordelementet och problem med fukt i kroppen blir symtomen tydligare nu när fukten ökar i naturen.

Man vill så gärna hålla kvar sommarens ljus och värme men det hjälper inte vad vi vill, naturen gör det den skall och det borde vi också göra. Ju bättre vi blir på att följa det som sker i naturen runt oss och anpassa vår aktiviteter och hur vi lever efter årstiderna, desto bättre kommer vi att må.

Känn in vad du behöver

Vem känner sig inte tröttare på vintern och piggare på sommaren? Om man är trött vad talar kroppen om för dig då? Jo den behöver mer vila och dra ner på tempot. Den behöver mer qi och yang, annan mat, mer näring och ett lugnare tempo. Så enkelt är det faktiskt. Lyssna på vad du behöver och gör det bästa av det.

Det är så lätt med vårens och sommarens uppåtstigande energi att planera in saker man skall göra på hösten och vintern. När vi väl är där så är man så trött och vill bara ta det lugnt. Är vi i balans så känner vi vad vi behöver och det blir skönt att boa in sig när höstkvällarna väl är här. Lika naturligt som det var att gå upp på morgonen under sommaren och vara aktiv hela dagen till sent på kvällen. Lika skönt är det att varva ner under vintern och söka sig inåt.

Det betyder något när vi avskyr ett klimat eller en årstid

Avskyr vi vintern och kylan så säger det något om vad vi har för obalanser och vilken typ av brist vi har. Det gäller alla klimat. Har vi obalanser så kommer det att leda till att vi ogillar vissa klimat och väder och det kommer att upphöra när vi är balanserade igen. Själv avskydde jag vinden förut i takt med att jag blivit starkare och vitalare har den känslan helt försvunnit. I dag kan jag älska kraften i vinden och känna mig upplyft av den.

Har vi för mycket kyla i kroppen och värk på grund av den så kommer vi att ogilla vinterns kalla klimat, och vi kommer att må sämre. Har vi för mycket fukt i kroppen så kommer vi att påverkas av det fuktiga klimatet. Det kan vara bihålor som spökar, huvudvärk, en mage som krånglar, mer värk eller känslor som lever rövare. Kinesiskt sett så är naturen en självklar och naturlig del i våra liv och vi skall följa den. Det finns i denna uråldriga kunskap en mängd enkla verktyg som vi kan använda oss av för att  återställa balansen i kroppen och med det tycka att varje årstid och klimat har sin tjusning och vi kan njuta av det den tillför livet.

Kinesisk medicin är en naturlig välbeprövad förklaringsmodell

Jag tycker att det är lika häftigt varje gång den kinesiska medicinens helhetstänk visar hur väl det stämmer och hur allt hänger ihop. Vi människor kan försöka allt vi kan att slippa undan eller försöka styra naturen eller stå över naturens lagar, vi kommer aldrig att lyckas. Det vi tar i ena ändan kommer visa sig i den andra. När det är en balans mellan yin och yang kommer både vi och naturen må bra och när det är en obalans så uppstår problem.

Varför fungerar saltmoxa så bra?

Det var någon som skrev en kommentar i ett moxainlägg på FB där man undrade över hur saltmoxa och kurserna vi har verkade lösa så många problem. Svaret kan göras väldigt enkelt, den hjälper till att balansera och fylla på med Yin och Yang i vår kropp. Med tillräckligt av båda delarna så är vi friska och kroppen fungerar som den ska.

Missa inte premiären av friskvård och moxakurserna för häst och hund i oktober på Hermansdal

Jag tycker att det är fantastiskt kul att ha kurs och att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter och sprida bra ringar på vattnet. Det skriver nog de som varit här på kurs gärna under på 😉 Jag kan prata energi, hälsa och kinesisk medicin hur länge som helst. Det får mitt hjärta och min själ att sjunga. Djuren har alltid varit min närmaste familj och den kinesiska medicinen fungerar precis lika bra på dem som på oss. Jag kommer under hösten ha mina första kurser som sätter just dem i fokus. Det får hela mig att jubla. Jag lovade en gång en älskad vän och själsfrände att jag skulle dela med mig av det jag kan för att hjälpa djuren. Nu är det äntligen dags. En dag blir hästrelaterad och den andra går i hundens tecken. Jag längtar!!!

Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av? Hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa? Hur deras personlighet påverkar dem? Vad du kan göra för att hjälpa dem med rädslor, sorg, ”dominans”, dåliga magar, rörelsestörningar, övervikt, eksem, då är det här dagarna för dig.

Vill du veta mer om djurkurserna? 6/10 HÄST och 27/10 HUND

Sensommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!