Qi är en livsnödvändig universell energi
Av Tina på Hermansdals Gård
den 11 aug, 2019

Hej fina du,

Sitter och skriver samtidigt som jag dricker mitt morgonte innan dagens saltmoxakurs sätter igång här på Hermansdal. Snart fylls gården av förväntansfulla och intresserade deltagare. Lika roligt varje gång trots att regnet i dag fullständigt vräker ner. Har sett fram emot den här kursen och nu är det dags. De sista dagarna har gått åt till att baka, laga mat och förbereda inför kursen och det är alltid fullt upp. Hundarna känner också på sig att det är något på G och kommer att bli överlyckliga i oktober när det är dags för friskvårds och moxakursen för hund och de får vara med.

När vi ser fram emot något och tycker att det ska bli roligt fylls vi med positiv livskraftig qi. Det får oss att fyllas med energi trots att vi kanske har sovit för lite och egentligen har för mycket att göra. Eller hur? Så är det för mig, när jag har saker i livet som jag brinner för och tycker är roligt eller inspirerande så fylls jag av energi. Andra saker, situationer eller människor för den delen kan ta min energi, i iallafall om jag tillåter det 😉

Eftersom alla inte fick plats i dag och jag älskar att ha kurs har jag satt in ett datum till, sen har jag inga fler på lager det här året. Vill du också komma hit och vara med på årets sista saltmoxakurs den 8 September är du varmt välkommen. Passa på att skaffa dig din kropp och själs bästa självhjälpsverktyg du också.

Saltmoxakurs på Hermansdal 8 September 2019

Varmt Välkommen du också till årets sista Saltmoxakurs. OBS begränsat antal platser

Läs mer om saltmoxa och anmäla dig

Vill du veta mer om vad saltmoxa är ?

Vad tycker andra om saltmoxa och kurserna på Hermansdal

Yin & Yang

De flesta känner igen Yin & Yang och förstår att det handlar om en balans mellan olika ytterligheter som värme och kyla till exempel. När kroppen fungerar som den ska och vi anpassar våra liv efter naturens cykel kommer vi att vara friska, vitala och starka. Vårt känsloliv kommer att vara i harmoni och vi klarar av att hantera livets upp och nergångar. Kropp och själ klarar av att balansera sig och återställa harmonin. Det är som ett ständigt kretslopp där vi om vi fryser tillför värme och när vi är för varma svalkar oss. När vi får för många felsignaler eller obalanser i vårt kroppsliga system blir det svårare att reda ut vad som är vad. Men letar vi oss ner till grunden så handlar det alltid om Yin och Yang.

Qi

De flesta känner även igen qi, men vad är egentligen qi? Jag pratar ofta på Fem elementskursen Mat som medicin som pågår på webben om QI brist. En brist på Qi skapar en mängd problem i kroppen. Allt från värk till magproblem, trötthet och känslor som lever rövare med oss.

Qi är energi och finns i precis allting, allt består av qi.

I den kinesiska medicinen har vi med oss ”Tidigare himlens qi” när vi föds. Det är vårt arv som vi har med oss från våra föräldrar. Den består av Yuan qi och Jing qi. Det är dessa två som först förenas när en människa blir till. De står bakom både yin och yang och är vad vi fått med oss av våra förfäder. Det är vår djupa reserv. De ger oss vår artmässiga styrning och till viss del även vår personlighet.

”Senare himlens qi” består av Ying qi och Wei qi och den får vi efter vår födelse. Den har sitt ursprung i jordelementet och är beroende av att vi lever andas och äter på ett för oss bra sätt. Att vi följer det som är naturligt för oss och inte förbrukar mer än vi har.

Wei qi är även vårt immunförsvar och det behöver vara starkt för att kunna försvara oss mot yttre patogener till exempel virus så att vi inte blir sjuka. Har vi ett starkt Wei qi står vi emot mycket.

Utan Qi kan vi inte leva. Så var rädd om ”Tidigare himlens Qi” din djupaste reserv och fyll på ”Senare himlens qi” med bra mat, andning och ett liv som inspirerar dig. Förbruka inte din vitalitet snabbare än vad som är tänkt. Vi behöver fylla på med bra qi för att hålla oss friska, vitala och ha ett harmoniskt känsloliv. Qi finns i allt och vi vill ha en bra kvalitet på den qi vi tillför i våra liv. Vare sig det är qi i form av frisk luft, bra mat eller människor och händelser så behöver den vara av god kvalitet för att fylla på oss och inte dränera istället.

Tips för att stärka senare himlens qi:

  • Ät mat som stärker jord-elementet som exempelvis rotfrukter, dinkel, potatis, ris, gröt och soppa.
  • Ät mat som är tillagad och varm, helst kokt
  • Ha en bra balans mellan vila och aktivitet
  • Se till att sova minst 7 timmar per natt
  • Promenera i naturen
  • Ät mat som är näringstät och ekologiskt odlad
  • Gör saker som gör dig glad
  • Andas frisk luft
  • Följ ditt hjärta och tro på dig själv

Missa inte premiären av friskvård och moxakurserna för häst och hund i oktober på Hermansdal

Jag tycker att det är fantastiskt kul att ha kurs och att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter och sprida bra ringar på vattnet. Det skriver nog de som varit här på kurs gärna under på 😉 Jag kan prata energi, hälsa och kinesisk medicin hur länge som helst. Det får mitt hjärta och min själ att sjunga. Djuren har alltid varit min närmaste familj och den kinesiska medicinen fungerar precis lika bra på dem som på oss. Jag kommer under hösten ha mina första kurser som sätter just dem i fokus. Det får hela mig att jubla. Jag lovade en gång en älskad vän och själsfrände att jag skulle dela med mig av det jag kan för att hjälpa djuren. Nu är det äntligen dags. En dag blir hästrelaterad och den andra går i hundens tecken. Jag längtar!!!

Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av? Hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa? Hur deras personlighet påverkar dem? Vad du kan göra för att hjälpa dem med rädslor, sorg, ”dominans”, dåliga magar, rörelsestörningar, övervikt, eksem, då är det här dagarna för dig.

Vill du veta mer om djurkurserna? 6/10 HÄST och 27/10 HUND

Sensommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!