den 24 jul, 2019
Njut av värmen och fyll på dig själv

Hej fina du,

Äntligen lite sommarvärme så att jag kan ta av mig både toppluvan och raggsockorna. Vad passar bättre än att lägga in ett extra kursdatum med saltmoxa här på Hermansdal nu när det äntligen blev varmt. Alla fick inte plats den 11 Augusti så här kommer ett till datum till sen har jag inga fler på lager det här året. Vill du också komma hit och vara med är du varmt välkommen. Passa på att skaffa dig kroppens bästa självhjälpsverktyg du också. Har du varit här på saltmoxakurs tidigare och vill komma hit igen? Eller har du gått webbkursen och vill göra den “live”? Nu har du möjlighet till det för ett reducerat pris. Maila mig på info@hermansdal.com

Saltmoxakurs på Hermansdal 8 September 2019

Varmt Välkommen du också till årets sista Saltmoxakurs. OBS begränsat antal platser

Läs mer om saltmoxa och anmäla dig

Vill du veta mer om vad saltmoxa är ?

Vad tycker andra om saltmoxa och kurserna på Hermansdal.

Sommaren är den årstid som har mest yang

När det är sommar är yang som störst i naturen och vår yta är som mest öppen. Det är därför det är extra viktigt att hålla koll på den verkliga temperaturen och klä på sig om det faktiskt inte är varmt ute. När ytan är “öppen” tar sig kylan lättare in i kroppen och skapar problem.

Om vi har för mycket brister inombords så kommer även det att ge oss “hettasymtom” som blir ännu värre när den yttre temperaturen stiger. Det finns inget kvar inuti  som kan “hålla i” och yang kommer att stiga och tryckas till ytan. Det skapar en mängd fysiska och känslomässiga symtom. Att till exempel saltmoxa nu trots värmen ute är perfekt om vi har kyla i kroppen och kommer att hjälpa oss i vinter när det är kallt.

Moxa vitaliserar och ger kraft

När vi reste hem från Kina och vår sjukhuspraktik var jag väldigt svag, jag visste inte då att jag hade cancer bara att jag hade stor brist vilket jag haft under lång tid. Vår tolk “Wendy” som även hon läste kinesisk medicin gav mig ett “recept” på en 30 dagars kur med moxa som skulle utföras under sommaren för att för att öka vitaliteten och för att man skulle klara vintern bättre. Väl hemma blev moxa min bästa vän efter att jag upptäckt kraften och den enorma läkningsförmåga den besitter.

När någon som gått vår saltmoxakurs skriver i vår FB grupp för de som har gått kurs ” I dag efter saltmoxan så kände jag mig pånyttfödd” så förstår jag precis vad hon menar. Jag kan inte nog tacka “Wendy” för att hon fick mig att förstå hur viktig den är för att läkning ska ske. Vi blev chockade över de rökfyllda behandlingsrummen på sjukhusets akupunkturavdelning i Kina när vi kom dit som praktikanter. Med facit i handen så förstår vi bättre.

Att förebygga är alltid bättre

I den kinesiska medicinen är basen att förebygga. Av erfarenhet så vet man vilken skada ett klimat kan orsaka i kroppen och man gör det man kan för att den inte skall utsättas för det. Man vill inte slösa kraft på att laga stora skador därför gör man det man kan för att se till att den optimala balansen finns. Det är då kroppen är som starkast och klarar av yttre attacker av både virus och annat som får våra liv i gungning.

Naturen kan hjälpa oss att skapa balans

Naturens läkemedel i form av mat, örter, moxa och annat är både effektivt och kraftfullt och vi skall använda det med förstånd. Det är lätt att tro att saker är “ofarliga” bara för att det är naturligt men vi behöver bara tänka på en flugsvamp så vet vi att så inte är fallet. Dessutom har vi olika obalanser och behov vilket kan vara svårt att förstå i en värld där alla skall vara lika.

Det naturliga arbetar inte på samma sätt som en alvedon i kroppen. Tabletten tar bort symtomet och mat, saltmoxa och örter med mera hjälper kroppen att återställa obalansen som orsakar symtomen. Det gör att det kan ta tid men när vi är i “mål” så slipper vi de återkommande problem. Vi har hittat balansen. Passa på att njut av värmen och ge kroppen hjälp för att hitta balansen.

Njut av sol och värme här kommer några svalkande tips så att du klarar att hålla balansen

Att få göra det man älskar ger en massa energi

Jag tycker att det är fantastiskt kul att ha kurs och att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter och sprida bra ringar på vattnet. Jag kan prata energi, hälsa och kinesisk medicin hur länge som helst. Det får mitt hjärta och min själ att sjunga. Djuren har alltid varit min familj och den kinesiska medicinen fungerar precis lika bra på dem som på oss. Jag kommer under hösten ha mina första kurser som sätter just dem i fokus. Det får hela mig att jubla. Jag lovade en gång en älskad vän och själsfrände att jag skulle dela med mig av det jag kan och hjälpa djuren. Nu är det äntligen dags. En dag blir hästrelaterad och den andra går i hundens tecken. Jag längtar!!!

Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av? Hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa? Hur deras personlighet påverkar dem? Vad du kan göra för att hjälpa dem med rädslor, sorg, “dominans”, dåliga magar, rörelsestörningar, övervikt, eksem, då är det här dagarna för dig.

Vill du veta mer om djurkurserna? 6/10 HÄST och 27/10 HUND

Sommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This