den 29 jan, 2017
Rosen en magisk blomma….

Vi ÄLSKAR verkligen rosor i alla former och för varje år som går så planteras det fler och fler rosor.

När vi flyttade till Hermansdal så fanns det inte en enda rosbuske, faktum är att det faktiskt inte fanns en enda blomma. Men för varje år som går så ökar både antalet rosor och andra blommor.

 

 

 

 

Rosen doftar inte bara ljuvligt och är vacker att se på, den är också fantastisk att använda i flera sammanhang. Vi älskar rosens hudvårdande egenskaper och använder den i flera av våra ekologiska hudvårdsprodukter.

Rosen har en lång tradition som symbol för kärlek, hälsa och skönhet. Man har odlat rosor i över 4000 år och den har alltid varit mycket uppskattad på grund av sina underbara egenskaper i naturlig hudvård och förmågan att hålla huden ung och vacker.

Rosen anses ha antibakteriella egenskaper, den är antiseptisk, lugnande och läkande. Den är en mycket näringsrik blomma full med antioxidanter, vitaminer och mineraler.
Med sina fantastiska hudvårdande egenskaper passar den de flesta hudtyper, allt från torr och mogen hud till hud som är fet och aknebenägen.

Rosvatten och rosolja har en sammandragande och lugnande effekt, samtidigt som den tillför huden massor med näring. Den ger liv åt trött hud, verkar balanserande på hudens pH-värde och är porsammandragande.

Den  anses även lugna nerverna, skärpa uppmärksamheten, stärka självkänslan och inge förtröstan. Den används i aromaterapi vid stress, depression, oro och vid svartsjuka och relationsproblem. Lindrar huvudvärk, migrän, illamående och baksmälla och kan fungera som hjälp vid insomningsbesvär och anses sedan gammalt vara ett afrodisiakum.

Så vem vill inte ha en ros i sitt liv ?

När vi var i Kina på sjukhuspraktik under vår utbildning i Kinesisk Medicin och akupunktur för några år sedan,  fick vi en hel påse med rosknoppar med oss hem. Wendy, en ung kinesmedicinsk student, gav oss rosknopparna och sa att vi skulle använda dem i vårt badvatten för en föryngrande, hudvårdande och läkande effekt.

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This