Vi ÄLSKAR verkligen rosor i alla former och för varje år som går så planteras det fler och fler rosor.

När vi flyttade till Hermansdal så fanns det inte en enda rosbuske, faktum är att det faktiskt inte fanns en enda blomma. Men för varje år som går så ökar både antalet rosor och andra blommor.

 

 

 

 

Rosen doftar inte bara ljuvligt och är vacker att se på, den är också fantastisk att använda i flera sammanhang. Vi älskar rosens hudvårdande egenskaper och använder den i flera av våra ekologiska hudvårdsprodukter.

Rosen har en lång tradition som symbol för kärlek, hälsa och skönhet. Man har odlat rosor i över 4000 år och den har alltid varit mycket uppskattad på grund av sina underbara egenskaper i naturlig hudvård och förmågan att hålla huden ung och vacker.

Rosen anses ha antibakteriella egenskaper, den är antiseptisk, lugnande och läkande. Den är en mycket näringsrik blomma full med antioxidanter, vitaminer och mineraler.
Med sina fantastiska hudvårdande egenskaper passar den de flesta hudtyper, allt från torr och mogen hud till hud som är fet och aknebenägen.

Rosvatten och rosolja har en sammandragande och lugnande effekt, samtidigt som den tillför huden massor med näring. Den ger liv åt trött hud, verkar balanserande på hudens pH-värde och är porsammandragande.

Den  anses även lugna nerverna, skärpa uppmärksamheten, stärka självkänslan och inge förtröstan. Den används i aromaterapi vid stress, depression, oro och vid svartsjuka och relationsproblem. Lindrar huvudvärk, migrän, illamående och baksmälla och kan fungera som hjälp vid insomningsbesvär och anses sedan gammalt vara ett afrodisiakum.

Så vem vill inte ha en ros i sitt liv ?

När vi var i Kina på sjukhuspraktik under vår utbildning i Kinesisk Medicin och akupunktur för några år sedan,  fick vi en hel påse med rosknoppar med oss hem. Wendy, en ung kinesmedicinsk student, gav oss rosknopparna och sa att vi skulle använda dem i vårt badvatten för en föryngrande, hudvårdande och läkande effekt.

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

 

HERMANSDAL

Dela till dina vänner: