Rosen en magisk blomma….

Vi ÄLSKAR verkligen rosor i alla former och för varje år som går så planteras det fler och fler rosor.

När vi flyttade till Hermansdal så fanns det inte en enda rosbuske, faktum är att det faktiskt inte fanns en enda blomma. Men för varje år som går så ökar både antalet rosor och andra blommor.

 

 

 

 

Rosen doftar inte bara ljuvligt och är vacker att se på, den är också fantastisk att använda i flera sammanhang. Vi älskar rosens hudvårdande egenskaper och använder den i flera av våra ekologiska hudvårdsprodukter.

Rosen har en lång tradition som symbol för kärlek, hälsa och skönhet. Man har odlat rosor i över 4000 år och den har alltid varit mycket uppskattad på grund av sina underbara egenskaper i naturlig hudvård och förmågan att hålla huden ung och vacker.

Rosen anses ha antibakteriella egenskaper, den är antiseptisk, lugnande och läkande. Den är en mycket näringsrik blomma full med antioxidanter, vitaminer och mineraler.
Med sina fantastiska hudvårdande egenskaper passar den de flesta hudtyper, allt från torr och mogen hud till hud som är fet och aknebenägen.

Rosvatten och rosolja har en sammandragande och lugnande effekt, samtidigt som den tillför huden massor med näring. Den ger liv åt trött hud, verkar balanserande på hudens pH-värde och är porsammandragande.

Den  anses även lugna nerverna, skärpa uppmärksamheten, stärka självkänslan och inge förtröstan. Den används i aromaterapi vid stress, depression, oro och vid svartsjuka och relationsproblem. Lindrar huvudvärk, migrän, illamående och baksmälla och kan fungera som hjälp vid insomningsbesvär och anses sedan gammalt vara ett afrodisiakum.

Så vem vill inte ha en ros i sitt liv ?

När vi var i Kina på sjukhuspraktik under vår utbildning i Kinesisk Medicin och akupunktur för några år sedan,  fick vi en hel påse med rosknoppar med oss hem. Wendy, en ung kinesmedicinsk student, gav oss rosknopparna och sa att vi skulle använda dem i vårt badvatten för en föryngrande, hudvårdande och läkande effekt.

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!