den 5 feb, 2017
10 tecken på att din kropp är försurad

Hej underbara bloggläsare!

Kanske känner du till syra/bas-begreppet? Det är nämligen vad dagens inlägg ska handla om…

Precis som sjöar och vattendrag kan bli försurade så kan även våra kroppar bli det. Mat som socker, alkohol, kött, säd, stress, känslor och miljön runt omkring oss är alla faktorer som påverkar oss och våra kroppar i hög grad. De bidrar till att bilda en stor mängd syror i vår kropp och om vi då inte har tillräckligt med basiska faktorer som hjälper till att neutralisera syrorna så kommer vi att få ett överskott av syror. Dessa syror kommer till stor del lagras/samlas i våra vävnader där de skapar obalans och bidrar till en försämrad hälsa.

10 tecken på att din kropp är försurad:

 • Trötthet
 • Ilska, irritation
 • Värk
 • Stelhet
 • Svampinfektioner
 • Inflammationer
 • Matsmältningsbesvär
 • Magproblem som exempelvis IBS
 • Benskörhet
 • Reumatism, cancer etc.

Ett enkelt sätt att ta reda på om din kropp är försurad är att kolla pH-värdet med hjälp av pH-stickor. Vill du köpa pH-stickor så hittar du det här: Holistic pH-papper. Genom att regelbundet kolla pH-värdet så ser man snabbt om kroppen är försurad och man kan återställa balansen genom att basa den.

Hur du kan basa kroppen:

Eftersom mycket av det vi äter och den miljö vi lever i är syrabildande betyder det mycket för en god hälsa att vi håller koll på vårt pH-värde samt att vi anammar en livsstil som innehåller flera av punkterna ovan.

Om ni undrar över varför flera av produkterna vi rekommenderar är av märket Holistic, så är det för att vi vet att det är ett företag med hög kvalité på sina produkter. Det finns så klart fler märken med hög kvalité på sina produkter exempelvis Alpha Plus, Thorne, AllVia och Innate.

Tycker du detta inlägg var intressant så läs gärna våra tidigare inlägg med liknande innehåll:

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på “Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Hej på er!!
  Kan man dricka Msm och äta Chlorella samtidigt?

  Svara
  • Man får pröva sig fram då båda har en utrensande effekt, kroppen måste få en chans att hinna rensa ut slaggprodukterna. Vi skulle inte rekommendera att börja med båda samtidigt, utan att börja med en och sedan köra den i någon månad innan man lägger till nästa. Under förutsättning att allt känns bra i kroppen… Men man vinner i längden på att ta det lugnt och låta kroppen hinna med.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This