den 18 apr, 2021
Naturliga Vårtips

Hej fina du,

Hoppas att du har det bra därute i det fina vårvädret. Äntligen har vi fått lite värme även om det på Hermansdal blåser kallt. Vi har kastats mellan glädje och sorg den sista tiden. Lammen har kommit och allt har gått bra med stöd från fina Jessica en granne med fårerfarenhet. Hon har bidragit med glada tillrop och jag har nog tjatat hål i huvudet på henne med alla frågor 😉 Nu är alla ute och tillsammans. Lammracen förgyller tillvaron det är omöjligt att inte smittas av deras livsglädje och sprudlande energi.

Mitt i all glädje så var vi tvungna att säga farväl till vår älskade Gadget. Hans hjärta orkade inte längre. Det var och är ett tufft avsked. Han var en sån personlighet och vi skrattade åt hans upptåg varje dag. Den lilla egensinniga hunden med stort hjärta och massor av humor och integritet har lämnat ett rejält tomrum efter sig. Det är det värsta med alla dessa fantastiska djur. Det gör så ont när de lämnar oss.

Vårglädje

Det är en fantastisk tid ute nu och det är dags att börja så, plantera och leta fynd i naturen. Jag går här och väntar och väntar på att naturen skall vakna och explodera i all sin kraft. Nu skall det samlas björklöv, nässlor blommor och blad. Det finns så många skatter i naturens skafferi. 

På Hermansdal äter alla örter vid behov, djur som människor. Vi stärker blod, njurar och mjälte för glatta livet när det behövs för att hålla oss friska och vitala. Nässlorna är snart här fulla med näring både västerländskt och kinesiskt.

Favoritträdet Björken har fler guldkorn att bjuda på. Björksaven är en riktig skatt och skall tappas innan musöronen slår ut. Den använde man förr för att stärka sig själv och sina djur efter en lång vinter. Kinesiskt sett kan man säga att den stärker vattenelementet och essenserna. Chaga är också ett “måste” som björken bidrar med. Den växer på vissa björkar och är full av mineraler och antioxidanter.

Är jag under en virusattack så har jag några säkra kort som jag alltid tar till Chaga och ingefära är ett av dem.

Hermansdals magiska brygd

Ingefära (ekologisk färsk), Chaga, Citron, Honung

Gör så här:

Tvätta och skiva färsk ingefära, sjud i 15 minuter, plocka bort ingefäran häll i Chaga, rör om låt stå i 5 minuter rör om igen, låt stå i fem minuter.

Häll upp i en kopp låt det svalna lite och pressa i en halv ekologisk citron och smaksätt med honung om du vill

(Har Chagan större bitar så kan du låta dem sjuda med ingefäran en stund och sila bort dem)

Fler Tips för att hålla ställningarna mot virus:

  • Jag smörjer in mig med Vindolja (Vind= Virus). Det gör jag på Punkterna ST8 (vid hårfästet) och GB20 (i nacken upp mot huvudet) och framsidan mitt på halsen om den känns “taggig” Punkterna finns beskrivna i Nyckeln till Hälsa
  • Jag tar extra D-vitamin, C-vitamin och zink
  • Jag blandar Liposomal C vitamin och Vogels Echinaforce i vatten flera gånger om dagen.
  • Om jag blir tät i bihålor, hostar eller känner av pollen så dricker jag te på Natural Breath.

Den kinesiska medicinens lösningar på våra fysiska och känslomässiga problem kan tyckas så enkla att vi har svårt att förstå att de kan fungera. Förmodligen är det just det enkla och naturliga som gör att kroppen förstår och får hjälp. Fler verktyg, kunskap och information om hur du kan hjälpa dig själv hittar du här i bloggen och i Nyckeln till Hälsa.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This