den 25 apr, 2021
Har du naturlig energi och kraft?

Hej fina du,

Vilken vecka!!! Sol, värme och trädgårdsjobb ena dagen och snöstorm nästa. När man har planterat mängder med penséer och vaknar till att alla är täckta av snö så kändes det lite deppigt. Men deras vitalitet lös igenom och lugnade mig. Dagen efter var snön borta igen och mina fina penséer ser helt oberörda ut 🙂 Jag älskar att mina tomatfrön tittar upp ur krukorna efter några få dagar när proffsen säger att det ska ta 1-2 veckor. Vilka supertomater jag kommer att få. Deras kraft kommer att berika mig hela sommaren och en bit in på hösten.

TOMAT stärker både jord och träelementet och med det mage och lever. De motverkar dessutom hetta och eliminerar gifter.

Symtom talar om vad du behöver för att må bra

Det är precis likadant med alla levande varelser. Har vi en grundstyrka och vitalitet så klarar vi att stå emot yttre och inre påfrestningar om de inte håller i sig för länge. Kropp och själ är fantastiska på att återgå till det balanserade om vi bara ser till att vår livsstil inte kommer i vägen. Istället för att bli besviken över symtom som dyker upp så se det som ett sätt för kropp och själ att kommunicera med dig. Symtomen talar om vad du behöver för att komma i balans och må bra igen.

Känslornas Yin & Yang

Jag åker berg och dalbana känslomässigt just nu. Ena stunden sörjer jag Gadget och oroar mig för Gibby som också är hjärtsjuk och har levt på övertid i 7 månader nu. Nästa stund fylls jag av glädje och kärlek över livet och våra små lamm som bidrar med så mycket livsglädje. Det är det här som är livet och ett samspel av Yin och Yang. Mörker och ljus. Jag låter känslorna komma och gå och låter både glädje och sorg ta plats.

Helheten behövs

Titta inte på vad grannen gör för att må bra det finns inte en modell som passar alla. Vi har olika grundförutsättningar och både våra fysiska, känslomässiga behov och personligheter skiljer sig åt. Självklart har vi en massa grundläggande behov för att fungera som människor som till exempel bra näring, sömn, behov av rörelse och vila och så vidare. Men när vi har fått obalanser så kan vägen tillbaka se olika ut beroende på vad som orsakat våra problem och vad vi hade för förutsättningar från början.

När vi är uppfostrade “västerländskt” är inte vår första tanke- Varför har jag problem? Vi letar istället efter något som ska ta bort symtomen för att vi ska kunna fortsätta som vanligt. Problemet är att har vi återkommande symtom eller till och med kroniska problem så är det vårt “vanliga” liv som skapat dem. Helheten är allt, det går inte att lösa ett problem som finns i grunden om vi enbart fokuserar på detaljer. Allt i vår kropp och själ är ett ekosystem som är beroende av att alla delar fungerar och kan göra det de skall. Då mår vi bra inifrån och ut och kan hålla ställningarna mot inre och yttre påfrestningar.

Är du en bra trädgårdsmästare?

Man kan likna kroppen med en trädgård där vi vill skapa den perfekta växtmiljön. Vi vill att så många vackra blommor och näringsrika grönsaker och goda frukter som möjligt skall växa och vi vill slippa ogräset. Insekterna trivs och hjälper till att mineralisera jorden och pollinera blommor och grönsaker. För att det skall ske så behöver vi ha en näringsrik jord som är lagom varm och fuktig. Har vi rubbat jordens balans och den är  urlakad på näringsämnen drabbas den lättare av sjukdomar. Det sker för att vi inte gett den näring utan bara tagit eller ständigt rubbar dess balans.

Rättar vi inte till och reparerar de skador vi har åstadkommit så måste vi ständigt tillföra något utifrån för att det skall växa. Trädgården är inte självgående längre. Den är så utarmad att den inte längre kan hålla fukten så vi måste ständigt vattna. Den klarar inte av att hålla en bra temperatur så det blir för fuktigt eller för torrt.  Vi har rubbat den naturliga cykeln och den klarar inte längre av att komma tillrätta med problemen.

Vi kommer ständigt att behöva tillföra konstgödning och besprutning för att något skall växa överhuvudtaget och för att inte ogräset skall ta överhanden.

Behöver du kicka igång dig själv?

Skapar vi energi i kroppen på konstgjord väg, i form av socker kaffe och energidrycks kickar kommer vi att utarma jorden/kroppen ännu mer. Insekterna kommer att försvinna. Till slut är det bara ogräset som överlever och till sist växer inte ens det, då är jorden död.

Jag ser den kinesiska medicinen som den bästa trädgårdsmästaren som finns. Den där med supergröna fingrar som får allt den tar i att blomstra och kan väcka liv i vilken trädgård som helst och få den att prunka. Surra av humlor och får alla andra fantastiska hjälpredor som maskar fjärilar och nyckelpigor att trivas på sitt arbete.

Vilken blomma är du?

Det är faktiskt så enkelt eller svårt att ger vi kroppen det naturliga vi behöver klarar den sig alldeles utmärkt. Det är när vi tar bort det naturliga som den inte fungerar längre och skavankerna till slut kommer. Känn efter och ta reda på  vad som är naturligt för dig och vad din kropp behöver för att må så bra som möjligt.

Vi är alla blommor och behöver näring och vatten men vi har olika behov. En del av oss är rosor och är känsliga för löss. Andra är kaktusar och klarar sig utan vatten långa perioder men vi har alla vissa grundläggande behov. En del är starkare andra känsligare. Vi föds med olika förutsättningar och vi trivs i olika sammanhang. Vi behöver lära oss vad just vi behöver för att må så bra som möjligt.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This