den 29 mar, 2018
När qi flödar fritt är våra känslor i balans

Hej fina du 🙂 Jag har längtat länge efter den här påskhelgen och några lediga dagar. Håller tummarna för sol och blå himmel. Snö eller inte den lär vi få leva med, men att solen skiner och fåglarna kvittrar gör att hoppet om en fantastisk vår spirar och våra känslor lyfter. Löftet som naturen ger oss om att våren snart är här får inspiration och livslusten att stiga. Med det flödar qi fritt och vi mår känslomässigt bra.

Jag hatar känslan av att sitta fast och att vara stagnerade. Det kallas så i den kinesiska medicinen när det inte är ett fritt flöde. Även om snön ligger tjock gör solen och fåglarna att qi  rör på sig och man känner hur det vibrerar av energi i naturen. Det kommer att explodera, allt ligger i startgroparna och bara väntar, det är en häftig känsla. Vi har ingenting att säga till om när det gäller naturen den gör som den vill och vi har bara att rätta oss i ledet. Regnar det så gör det och bestämmer sig snön för att ligga in i April vilket den uppenbarligen tänker göra i år, är det så det får bli.

Precis så fungerar det med våra kroppar också vi kan tycka vad vi vill och att de skall ställa upp och borde klara av saker som de gjort förut, men har vi kört på för mycket och inte sovit eller fått i oss för lite näring får det tillslut konsekvenser. Kroppen har sina naturlagar precis som naturen och det är upp till oss att se till att den blomma vi är får det den behöver för att mår bra både fysiskt, själsligt och känslomässigt. Det är upp till oss att se till att blomman som är vi inte kvävs av för mycket ogräs i rabatterna, torkar ut eller drunknar.

Ingen som kan något om blommor skulle komma på tanken att ställa en kaktus i vattenbad under några veckor och tro att den skulle må bra av det. Eller att stänga in en en ljussökande orkidé i en garderob utan ljus och förvänta sig att den skulle överleva. Våra kroppar är levande organismer som har sina unika behov och ju bättre förutsättningar vi skapar desto bättre kommer vi att må och ju starkare blir vi.

Struntar vi i våra behov kommer kroppen tillslut att tvingas ta av sina reserver för att allt skall fungera i vårt fysiologiska system och med det försvagar vi oss själva hela tiden. Våra känslor säger något till oss och nu kommer vi tillbaka till den där stagnationen av qi  igen. När qi inte flödar fritt skapar det en mängd känslor. En klassiker för oss kvinnor är PMS. Det är få förunnade att inte känna sig irriterade innan mens, det är mer en regel än ett undantag att det är så. Det beror just på att qi stagnerar, det är stopp i kroppens energiflöde och det skapar känslor av irritation, frustation och vi kan till och med bli ledsna utan egentlig anledning.

Så fort qi börjar cirkulera som den ska igen kommer vårt känsloliv att stabiliseras det också. Det är faktiskt tur att vi har våra känslor som talar om för oss att något är ur balans så att vi kan rätta till det innan vi får allvarliga fysiska problem. Så låt qi flöda fritt och håll ordning på känslorna det ena ger det andra. Är känslorna i balans flödar qi fritt och flödar qi så transformeras känslorna som de ska och stagnerar inte.

Tips på sådant som hjälper qi att cirkulera och ha ett fritt flöde:

  • Rörelse- såsom promenader, träning, yoga, qigong
  • Ekologiskt citronvatten
  • Minimera eller uteslut socker från din kost
  • Använd kryddor som koriander, basilika, gräslök och gurkmeja
  • Mat som persika, majrova och morot hjälper till att främja en god cirkulation av qi
  • Örtblandningen Free and Easy Wanderer är fantastisk för att cirkulera och lösa upp stagnerad qi, du hittar den här: http://hermansdal.com/produkt/free-easy-wanderer/

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp? Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

 Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This