den 30 mar, 2018
När orken tryter lyssna innan du blir utbränd

Hej fina du 🙂 Påskhelgen är här och de som ska har åkt till Blåkulla, vi är hemma på Hermansdal och njuter av att bara vara. Bland en massa bokkartonger 😉 Pratade med en vän igår om hur vi lever våra liv. Vi diskuterade hur det kommer sig att det är så många som är utbrända, deprimerade och helt slut. Egentligen så borde vi ha de bästa förutsättningarna som finns för att kunna leva ett bra hälsosamt liv i ett rikt land som Sverige med 40 timmars arbetsvecka och fem veckors semester, tak över huvudet och mat i magen.

Trots det så är det fler och fler som mår dåligt redan när de är unga. De är utbrända, deprimerade och har ångest innan de ens kommit halvvägs i livet. Naturligtvis så finns inga enkla svar och lösningarna är olika, det finns lika många svar som det finns individer. Men det finns orsaker som går att generalisera också.

När vi inte har någon energi är det är alltid en brist sett ur ett kinesmedicinskt perspektiv. Brist på Qi, yang, kroppsvätskor och eller essens. Det första vi får brist på är qi det är också det lättaste att åtgärda. Nästa steg är yang, har bristen inte varit för långvarig så är den också relativt lätt att åtgärda genom att tillföra mer yang det har vi skrivit många inlägg om den här vintern och vårvintern. Värre blir det när vi får essens brist och brist på våra kroppsvätskor som tex blod. Det tar tid att bygga upp igen och det blir ofta svårt för vi får ofta problem som spontan svettningar på grund av att ytan är för svag.

Det innebär att så fort vi stärker yang i kroppen så trycks den ut, vi läcker som ett såll. Tack vare att vi läcker så spelar det ingen roll hur mycket vi stärker vårt inre det stannar inte kvar där det ska.Ytan är så svag att den inte klarar av att hålla våra gränser mot omvärlden heller.  När vi inte klarar av att hålla ytan stängd och bygga upp vårt inre för att vi läcker så hamnar vi i en ond cirkel. Det drar ofta med sig sömnsvårigheter, utmattning  och en mängd känslomässiga problem som ångest, oro och vi kan till och med bli deprimerade av vår brist. Kinesiskt sett så är våra känslor oerhört viktiga för de påverkar vårt inre direkt och är också ett uttryck för vad som pågår på insidan.

Är ytan stark så mår vi bra av att röra oss för att det skapar mer yang och får fart på qi så att det cirkulerar i vårt energisystem. Men är vi för svaga och bristen har tagit sig djupare in i kroppen så är vila och näringsriktig mat det enda som så sakteliga kan stärka oss igen. Att då få rådet att träna kommer att göra att vi blir svagare och svagare och våra problem förvärras.

Blir du stärkt och mår bra av träning så är det de du behöver men får du baksmälla och känner dig “sjuk” och svag efter träning  eller fysisk ansträngning eller när du har svettats för mycket så är det inte rätt väg att gå för att bli vital igen. Då behöver du vila i huvud och kroppoch det kommer inte att gå lika snabbt att bygga upp igen helt enkelt för att bristen finns på en djupare nivå i kroppen.

Tittat dig själv i spegeln ser du vital ut eller är du blek och färglös? Har du mörka ringar under ögonen och är dina läppar bleka? Hur mår du när du tränat eller gått en långpromenad känner du dig lyft eller är du helt slut och känner dig sjuk? Svaren du får säger något om vad du det är du behöver. Var rädd om dig det finns bara en av dig och du behövs.

Varma Kramar från Hermansdal

Tina  

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp? Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

 Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This