den 28 mar, 2018
Att kroppen klara av att få feber är en styrka

Hej fina du,

Hoppas att ni saknat oss och våra inlägg 🙂 Själva har vi befunnit oss i ett parallellt universum med hög feber och en riktig influensa. Faktiskt en livspremiär för oss båda när det gäller influensa. Vi är inte riktigt hundra ännu men har ändå med lite hjälp lyckats få iväg alla förhandsbokningar av Nyckeln till Hälsa och resten av alla beställningar för att ni skulle hinna få dem innan påsk. Det känns fantastiskt skönt att sopa rent bland alla listor på saker som måste göras och äntligen få känna att vi ligger i fas.

Vi är faktiskt riktigt lyckliga och stolta över att vi lyckats få hög feber. Det kanske låter märkligt men det betyder att kroppen är tillräckligt stark för att orka få feber. Ett tidigare scenario hade varit att vi gått runt och varit hängiga hur länge som helst. Nu fick vi istället feber och den i sin tur tog död på virusinkräktarna i kroppen och vi slipper gå runt med något som ligger och pyr i systemet.

Det är precis så det fungerar och det är därför det inte alltid är bra att trycka i sig febernedsättande på en gång. Feber är kroppens verktyg för att göra sig av med fienden 🙂 Titta på hur barns sjukdomsförlopp ser ut. De allra flesta får riktigt hög feber i några dagar och är sedan pigga igen. Barn får hög feber för att de har mera yang i kroppen. När vi blir äldre och förbrukar vår yang så kan vi hamna i ett tillstånd som gör att kroppen inte orkar göra sig av med patogenen. Den hamnar på något som vi kallar Shaoyang nivå, den är på både insidan och utsidan på en gång. Kroppen är för svag för att göra sig av med den och tillräckligt stark för att ändå lyckas hålla ställningarna.

Typiska symtom när en patogen (det som gör oss sjuka) befinner sig på Shaoyang nivå i kroppen är att vi går runt och är ständigt trötta och hängiga. Vi är det för att immunförsvaret Wei qi får jobba hela tiden. Vilar vi känner vi oss starkare och anstränger vi oss känner vi oss sjuka. Tar vi tempen så har vi ingen feber även om vi känner oss sjuka och matta. Vi har ont i halsen som kommer och går, vi kan även ha ont i leder och huvudvärk och till och med ont i magen.

Så har vi haft det tidigare och nu firar vi med en influensa och hög feber hur konstigt det än låter. För oss är det en stor seger även om det naturligtvis varit bäst att vi klarat oss undan helt och hållet 😉 Det känns faktiskt riktigt coolt att backa bandet och bli vitalare i stället för att låta kroppen bli i sämre och sämre skick. Nyckeln är att stärka yang och ge wei qi och ge kroppen mer kraft så att den orkar göra sig av med det som ligger och pyr och förstör i systemet.

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp? Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

 Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This