den 16 mar, 2018
När känslolivet ställer till det

Hej fina du,

-10 !!! Inga kommentarer 😉 Det känns som en ny istid har inletts. Nu är det inte bara yang som behöver stärkas. I allafall jag behöver hålla koll på mitt känsloliv. Jag börjar känna mig lite frustrerad över all snö, is och tvåsiffriga temperaturer med ett minustecken framför. Jag är dessutom väldigt orolig för min fina älskade häst Pine som fyller 18 år den 11 April. Vi har varit tillsammans sen han var sex månader och vi känner varandra innan och utan. Jag ser och känner att han inte mår riktigt bra.  Det oroar i ihjäl mig och jag är livrädd att förlora honom.

Oro, rädsla och sorg är jordelementet, vattenelementet och metallelementets känslor. De är dessutom mina svagaste element i normala fall. När något händer i livet, vilket det alltid gör på det ena eller det andra sättet så är känslorna med. I den kinesiska medicinen är känslor en allvarlig sjukdomsalstrare om de blir för mycket och för länge. De stagnerar qi och de tar sig in på djupet direkt och påverkar våra inre organ.

Att ha kunskap hjälper mig att stärka kroppen. Det betyder inte att känslorna kommer att försvinna men använder jag de verktyg jag har så kommer inte känslorna skada mig lika mycket och jag slukas inte av dem. Det är baksidan av medaljen att få ha dessa fantastiska varelser i sin närhet. Nu hoppas jag att det är något vi kan göra för honom men oron tär och gnager och jag får stärka och balansera så gott det går.

Jag gör det jag kan med mina egna verktyg för honom och reder med hjälp av en duktig veterinär och hovslagare ut vad som är fel och hoppas att vi hittar en lösning. För att hjälpa mig själv får jag tänka på att stärka de element som behöver extra omvårdnad så mycket som möjligt och jag får visa min skicklighet i att vara nuet. Det är alltid när vi tänker framåt eller bakåt som vi mår som sämst. Vi målar upp de värsta framför våra ögon och är rädda för vad som eventuellt kan hända även om det inte är där ännu.

Känner du att oro, separationsångest och  rädsla tar för stor plats i ditt liv så titta extra på vad du kan göra för att stärka ditt jord och vattenelement. Polentagröten som vi la upp bild på i veckan på FB stärker just jord och vatten elementen. Den är lättsmält och full med näring och precis vad man behöver när livet känns tufft och känslorna lever rövare.

Polentagröt

2,5 dl havremjölk

3 msk polenta

en nypa salt

Koka upp och sjud sen i 10 min under omrörning

Vill du ha den som en efterrätt så tillsätt ett kryddmått äkta vaniljpulver

Med hackad mandel på så stärker du både metall och jord elementet och sen kan du välja frukt eller bär beroende på vad du vill stärka. Mina favoriter är blåbär och hallon.

Fler verktyg, tips, kunskap och information om hur du kan hjälpa dig själv

hittar du här i bloggen och i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Varma Vårkramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This