den 15 mar, 2018
Anledningen till värk i kropp och själ är viktigast

Hej fina du,

Värk i olika skepnader har stor inverkan på våra liv. Att ha ont vare sig det är i kroppen själen eller hjärtat är något vi helst skulle slippa. Det vi använder i väst är smärtstillande, anti-inflamatorsikt och “lyckopiller”. I den kinesiska medicinen så söker man efter anledningen till att vi har värk och åtgärdar det och värken kommer att försvinna. Eftersom värken kan ha olika anledningar så kommer den att behandlas på olika sätt även om den sitter på samma ställe, och man hyser stor respekt för vad känslorna berättar.

Det gäller att hitta nycklarna. Första frågorna till en patient som har ont i magen skulle kunna vara:

Vart i magen har du ont? Hur känns smärtan? Har du gaser? Är du uppsvälld? Hugger det molar den kommer den och går ? Har du mer ont någon speciell tid? Vad och när äter du? Hur mår du känslomässigt? Är du orolig ? Vet du varför du är orolig? Hur länge har du haft ont? Vad hände innan du började få ont? Är du illamående? Är du lös i magen eller förstoppad? Hur ofta går du på toaletten? Hur många gånger om dagen kissar du? Hur sover du?

Alla frågor med ett svar kommer att leda till en ny fråga som förfinar resultatet. Tillsammans med svaren och och med hjälp av att titta på tungan, pulsdiagnostik och att observera andra saker som hållning, ansikte, blick med mera så leder det oss till vad som orsakar problemet och vilket eller vilka element som är inblandade om det finns ett överskott av något eller en brist.

När vi har alla fakta vet vi vad vi skall göra. Vilket element behöver stärkas eller balanseras. Vad är det som stör i systemet ? Är det kyla i magen så behöver vi tillföra mera yang och så vidare. Det viktigaste blir att lära patienten hur och vad den kan göra själv hemma. Vad skall man äta och dricka. Vad kan man göra för att eliminera så mycket oro som möjligt. Vad är det som felar i livet.

Är det ett akut problem så kommer det att gå över av sig själv vi kanske bara har ätit något som vi inte tålde eller var försvagade och fick maginfluensa. Men har vi haft ont i magen länge måste vi stanna upp och titta på hur vi lever och äter för det är det som gör oss sjuka.

Jag har haft patienter legat inne på sjukhus med dropp för sina magproblem och ingen har frågat vad de äter, dricker eller hur de mår själsligt. Kroppen är en maskin och problemlösningen blir att stoppa diarrén eller få bort värken. Hittar man inget fysiskt fynd som syns med ultraljud, röntgen eller blodprov så finns det inte. Självklart är det strålande att man kan operera bort en blindtarm men jag kommer aldrig att förstå varför man inte är nyfiken på vad som orsakar problemen och åtgärda dem eller att man inte är mer intresserad av vad patienten upplever.

Det skulle vara fantastiskt om man kunde sammarbeta över gränserna för att människor och djur skulle kunna få hjälp. För att uppleva det innan jag dör får jag nog flytta utomlands tyvärr 😉

Ett tips är att föra dagbok, det är ett jättebra sätt att se mönster på. Skriv ner vad du äter, hur du sover, vem du umgås med och vad du gör. Hur är din energinivå är du trött, glad, ledsen. Känslor har en stor och viktig roll i den kinesiska medicinen och något som vi faktiskt kan behandla framgångsrikt. Känslorna berättar något, när kroppen är i balans är vårt känsloliv det också. Lär känna dig själv och dina tankar och mönster och respektera dina behov.

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Varma Kramar från Hermansdal

Tina  

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

    VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂 Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten – slutet av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet ?

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This