den 17 mar, 2018
Känslor behöver ibland en egen korkek

Hej fina du, En strålande vacker morgon på många sätt. -12 och bitande kallt men ack så vackert. Tack för hållna tummar och omtanke efter gårdagens inlägg där jag delade med mig av mina känslor och min oro för Pine. Det är så fantastiskt när man känner att man hamnar i flödet och saker flyter och faller på plats. Det känns verkligen som att allt går åt rätt håll och inget kan bli fel. I går blev en sån dag. Jag ringde på morgonen och veterinärklinik och hovslagare klämde in oss. Pine som inte åkt trailer sen vi flyttade till Hermansdal och det är snart fyra år sedan, klev på om än upprörd (jordelementet är definitivt hans svaghet;) ) och han skötte sig som en kung.

Efter röntgen lättade allt och min himmel blev blåare. Det fanns inget av det jag befarade utan han var hur fin som helst i både leder och hovar. Så kan det bli när det svaga vattenelementet talar och gör oss så rädda att vi får katastrof tankar. Med lite andra skor på fötterna sprang han glatt ut  i hagen när vi kom hem. Vilken fantastisk känsla !!! Från oro, sorg, rädsla och tårar transformerades allt och blev lugnt och fridfullt.

Jag tycker vårt känsloliv är så spännande och jag blir lika fascinerad varje gång jag är med om en sån här resa. Att så kraftiga känslor som genom ett trollslag transformeras och blir till något helt annat. Precis som med yin och yang pågår det en ständig process och vi behöver precis alla våra känslor även om vi i stunden skulle slippa vissa. Det är när det blir ett stopp och en känsla inte vill släppa taget som det skapar problem i resten av kroppen.

Kände vi inte njurarnas känsla rädsla skulle vi inte överleva vi skulle vara för våghalsiga. Hade vi inte leverns ilska skulle vi inte sätta gränser eller ta oss framåt. Hjärtats glädje behövs definitivt det är vi nog alla eniga om 😉 Jordelementets oro behöver vi för att vi skall tänka till även om den har en förmåga att ta för stor del av våra liv. Metallelementets sorg kan jag hålla med om verkar totalt onödig men det finns en del i den som också behövs. Kände vi inte sorg och avskydde känslan av att förlora någon skulle vi inte vara rädda om något. Vi skulle bli ganska otrevliga om vi inte hade alla våra känslor och hos vissa så blir obalanserna väldigt tydliga 😉

En balanserad kropp ger ett balanserat känsloliv och tvärtom så nästa gång du möter någon som beter sig illa eller är otrevlig utan anledning ta det inte personligt, se det som att det är obalanserna som talar eller beter sig. Jag brukar tänka att de har precis haft sitt livs trauma och förlorat någon nära och är därför helt ur balans med det så får jag empati i stället för att hänga på i den negativa energin som vissa sprider runt sig. Det brukar fungera för mig prova du också. Jag vill inte få min inre ro rubbad då sitter jag hellre själv under korkeken på Hermansdal med mina egna känslor.

Fler verktyg, tips, kunskap och information om hur du kan hjälpa dig själv

hittar du här i bloggen och i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Varma Vårkramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This