den 10 nov, 2019
Känslornas viktiga budskap

Hej fina du,

Dagarna blixtrar förbi och jag jobbar på för att komma i kapp i livet inför min stora operation. Det känns skönt för varje pusselbit som trillar på plats och jag är verkligen rörd över alla lyckönskningar från er. Ni ska veta att de värmer och lyser upp i Novembermörkret. Bland annat så sitter jag varje dag med patientfall och hjälper deltagarna i webbkursen Mat som medicin & De elementen. Jag älskar mitt jobb och jag ser fram emot nästa kursstart i Januari 2020. Nästa vecka kommer jag att öppna så att du kan förhandsboka din plats 🙂 Hoppas du känner dig nyfiken och peppad till att göra 2020 till ditt nya hälsoår. Vi sätter igång i mitten av Januari när jag har blivit rörlig igen efter operationen. När jag får mail som det här av kursdeltagare så är det värt allt jobb i världen. Att kunna göra skillnad långsiktigt och få en annan människa eller djur att må bra inifrån och ut är den bästa belöningen som finns. För att vi ska orka göra en förändring är tid och resultat viktiga och att ha guidning under resan oftast en förutsättning för att inte ge upp på vägen.

Nu kan du förhandsboka din plats i Januari startar en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen

OBS Begränsat antal platser!

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Mail från en kursdeltagare

Hej Tina,

Här kommer mina tester. Jag gjorde de första testerna den 23 juni och resultatet har ändrats en hel del sedan dess.

Jag hade konsultation tillsammans med dig i slutat av 2018 och har verkligen försökt ta till mig allt det du sa om mat, livsstil, att sätta gränser och lyssna på mig själv och har successivt ändrat en hel del. Jag har även försökt att lära mig av de andras tester i vår Facbook grupp.

Det har varit en lång process att ändra sig med jag är på väldigt god väg. Maten var inga problem när jag förstod vad jag skulle äta. Det svåra har varit mina känslor och min syn på mig själv. Jag känner en stor skillnad och jag har dig att tacka för detta, tillsammans med min yoga som jag numera gör varje dag.

Jag är nu 51 år och det har tagit mig nästa så länge innan jag fattat att jag har ett värde utan att behöva prestera. Jag har dragit ner på mina aktiviteter som jag nu märker att jag inte alls mådde så bra av som jag inbillande mig. Jag vilar, promenerar och låter andra få hjälpa mig och jag tar numera emot hjälp.

Har alltid sett mig själv från ett ”under-ifrån” perspektiv. Har ställt upp för allt och alla. Nu tänker jag en gång extra innan jag erbjuder mig och jag övar på det svåra ordet – NEJ.

Hade tidigare vallningar stup i kvarten och det var jättejobbigt, men nu är de nästan helt borta, kommer bara någon gång, t ex när sonen nyss sa att han ska jobba i morgon fast han är sjuk.

Inte alls så stressad och flängig längre – men det tar tid att ändra vanor som man haft länge. Är uppfostrad med att man ska vara ”duktig”. Tidigare kände jag mig ofta stressad, svårt att koppla av, ledsen, grät mycket och kände mig rastlös mm. Detta har jag jobbat mycket med och det är sååå stor skillnad. Har till och med skrattat (från hjärtat) på sistone och det var väldigt länge sedan.

Jag tänker mycket på vad jag äter, utan att det känns som jag ”offrar” något. Äter god mat som kroppen vill ha. Moxar en del, nu har det varit lite mer sporadiskt, men i somras var det flera gånger i veckan. Gör fotbadet (30-dagarskuren) just nu, har en vecka kvar.

Vill än en gång tacka dig för att du delar med dig av din kunskap. Tack vare den mår jag idag bättre än på mycket länge.

Här kommer nu mina resultat för obalanserna så som de ser ut just nu, inom parantes är resultatet från 23 juni. Vilken enorm skillnad det blivit det är så många symtom som har försvunnit, helt fantastiskt.

Nu kan du förhandsboka din plats i Januari startar en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen

OBS Begränsat antal platser!

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Känslornas magiska värld

De senaste året har varit känslosamt på många sätt och jag har upplevt precis alla känslor man kan ha. Det som är fantastiskt skönt är att de har transformerats och jag har inte fastnat i någon av dem och inte heller blivit bitter bara lite klokare 😉 Känslor kan vara en krafttillgång men de kan även bli en belastning rent fysiskt för kroppen om de inte transformeras och vi fastnar i ett känslotillstånd. Får vi brist på Qi så kommer det att påverka transformationen av känslor. Vem har inte upplevt hur mycket värre problem och tankar känns när vi är trötta och slut? Vi ska ha och behöver alla våra känslor men de ska vara “lagom” starka, inte för länge och de ska förändras. Alla fem elementen har sin känsla och har vi obalanser någonstans så visar det sig på flera sätt bland annat påverkas vårt känsloliv. Kan vi aldrig skratta eller gråta så betyder det något och är en obalans. Blir vi aldrig arga eller sätter gränser så står det också för något. Vi ska respektera våra känslor och lyssna till dem men inte fastna i dem. Vi behöver förstå dem och ha tillräckligt med kraft för att de ska transformeras.

Vill du lära dig mer? Du hittar Nyckeln till Hälsa här

De fem elementens känslor

Träelementet

Ilska är i ett balanserat tillstånd ett hälsosamt gensvar på stress, frustration och orättvisa. Så länge ilskan uttrycks varsamt och kontrollerat, hjälper den till att ”rensa luften”, lätta på spänning och återställa balansen. För mycket ilska skapar obalans i träelementet och dess organ lever/gallblåsa. På samma sätt som en obalans i träelementet kan skapa för mycket ilska och aggression. Att man säger att vissa personer är ”hetlevrade”, har inom kinesmedicinen en logisk förklaring då det innebär att man har för mycket hetta i levern. När ilskan blir för mycket och obalanserad kan det ge symtom som högt blodtryck, magsår och andra magrelaterade besvär och huvudvärk.

Eldelemetet

När eld-elementet är välbalanserat är dess känsla glädje konstant och harmonisk. Som en autopilot fyller den ständigt kropp, själ och sinne med en varm och avslappnad känsla av lycka och glädje. Men om elden i eld-elementet flammar upp för mycket så kommer den harmoniska glädjen istället övergå till att göra personen manisk, nervös, stressad och pratar snabbt och konstant. När glädje blir en obalanserad känsla kommer den skapa obalans och sjukdom i kroppen, såsom störningar i talet, insomnia, hjärtklappning och hjärtattack.

Jordelementet

När det blir för mycket av grubbleri och oro, stagnerar jord-elementets energi och problem uppstår. Tänkande och våra tankar är när de är balanserade klara och leder till någon form av handling. Oro är en känsla där personen alltid befinner sig i dåtid eller framtid… Men likväl som grubbleri och oro kan skapa obalans, så kan en svaghet och obalans i jord-elementet göra att man börjar grubbla och oroa sig väldigt mycket. Det visar sig ofta som tunghet i kroppen, viktökning, trötthet, depression, dålig matsmältning, magkatarr och ödem.

Metallelementet

Sorg är en känsla som om den är väl balanserad, ger oss erfarenheten av att hantera förlust och bearbeta sorg. Men om sorgen blir för stor, kommer din energi att dra ihop sig och saktas ner. Vanliga symtom som uppstår när sorg skapar obalans, är att kroppen blir stel vilket leder till problem i ryggrad och leder, förstoppning, IBS samt luftvägsproblem såsom kronisk bronkit, astma och lungfibros.

Vattenelementet

Rädsla som är känslan tillhörande vatten-elementet, är när den är hälsosam och balanserad en känsla som håller oss uppmärksamma, alerta och fyller oss med mod att möta allt som uppstår i livet. Men när rädslan blir obalanserad har den en förmåga att få vår energi att sjunka till botten och allt går långsamt och segt. Även vår förmåga att tänka och agera försämras, vilket leder till att allt vi kan tänka på är hur vi ska fly från känslan eller det som orsakar den. Desto djupare rädslan går in i kroppen så skapas känslor utav ångest och fobier. Kroppsliga symptom som dessa känslor kan leda till är urinvägsinfektioner, artrit, njursten, gallsten och olika sexuella problem.

Nya vanor skapar nytt mående

Faktum är att när vi stärker och balanserar de element där obalanser och brister finns med till exempel mat kommer vi att må bättre både känslomässigt och fysiskt. När kroppen får den näring den behöver och vi blir av med det som stör den kan den komma i balans och läka. Tills vi förstår vad som är fel kommer den att fortsätta ge oss symtom både kroppsligt och själsligt. Täpper vi dessutom till de hål vi läcker igenom och rensar upp bland alla energi trådar som suger kraften ur oss kommer det vi fyller oss själva med att räcka längre. Vi kommer att bli starkare och vitalare. Vitaliteten och kraften kommer att göra oss friskare och vi kommer att må bättre känslomässigt.

November Kramar från Hermansdal

Tina 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Information om våra övriga kurser

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 kurserna öppnas för bokning i Januari 2020 

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This