den 18 mar, 2018
Om vi lyssnar när kroppen viskar behöver den inte skrika

Hej fina du, Det finns många kroppsliga problem som vi i västvärlden känner är svårlösta och som den kinesiska medicinen inte alls tycker är konstiga, man löser dem relativt lätt även om det i bland tar tid att bygga upp något som har varit försvagat länge. När det väl är i balans igen så försvinner våra problem det kan vara både ryggont, inkontinens, pms och en problemmage. Det kan vara svårt för oss att förstå, vi är uppfostrade till att tro att vi behöver medicin för att vi skall bli friska. Vi har helt tappat bort allt naturligt och förlitar oss på  att medicinen skall hjälpa oss. Gör den inte det så får vi acceptera våra problem de blir kroniska och en del av oss. Kemiska mediciner tar något av oss samtidigt som de tar bort symtomen. Läker vi kroppen på ett för den naturligt sätt så kommer den istället att bli starkare.

Utsidan visar hur insidan mår och de symtom vi har talar också om hur balansen på insidan är. Kan vi fånga de här symtomen innan man kan göra fynd på röntgen, ultraljud eller blodprover så är chanserna strålande att det inte ens bli ett fynd någonstans. Vi har tagit hand om kroppens obalanser och hjälpt den utan att skapa en obalans någon annanstans. På det sättet klarar den av att reda ut störningarna och våra problem kommer att klinga av.

Eftersom alla element har organ och kroppsdelar som tillhör dem så kan vi med hjälp av att vi vet vart de olika delarna och känslorna hör veta vilket element som behöver hjälp. I ansiktet finns det en mängd tecken på hur det inre mår. Är du mörk/svart under ögonen talar det om att  vattenelementet är försvagat. Det kanske är det för att du sovit dåligt ett tag eller är sjuk och är försvagad.  Har du alltid varit mörk under ögonen så kanske det är så att du har en medfödd svaghet som du behöver balansera, men med rätt hjälp behöver det inte bli fler symtom. Har du även ont i ländrygg, knän och fötter samt har utrinträngningar eller är inkontinent så har svagheten blivit ännu större. Det är så det fungerar det börjar med en liten signal och det är den vi vill fånga. Vi kan med 100 % säkerhet säga att om man ger kroppen rätt hjälp så kommer symtomen att försvinna.

Själv vaknade jag i morse och kände att kroppen var under attack. Någonstans har jag fångat upp ett litet virus, ganska typiskt efter en känslomässigt turbulent vecka och nu gäller det att stärka Wei qi ( immunförsvaret) så mycket det bara går. Lite sur på mig själv för att jag struntade i vitaminerna i går kväll 😉 På med Vindolja, i med Natural Breath, Echinacea och C- vitamin extra D och Zink och dubbla doser med Spirulina. Nu gäller det att göra allt för att inte det viruset ska få fäste. Dagens skogspromenad blir inställd kyla är det sista min kropp som har yangbrist innan skall behöva hantera. Det blir vila och åter vila under varma filtar med en tesked honung som får smälta i munnen då och då och huttar med Koliodalt silver, allt för att döda virus och hjälpa kroppen att vinna kriget. Jag hoppas att jag inte är för sent ute.

Blir det tyst på Hermansdalsbloggen i några dagar så vet ni att vi krigar för fullt här hemma och måste fokusera på  det. En del virusar är listigare än andra. Den här gången kände jag ingen förlamande trötthet innan utan det dök upp som en blixt från klar himmel. Vilket är typiskt för ett vind symtom sett med den kinesiska medicinens ögon. När det gäller doseringarna jag använder i min krigföring så kan jag säga att de ligger långt över det normala jag är inte rädd för att bli sjuk av för mycket vitaminer, Natural Breath eller Echinacea 😉 Nu hoppas jag att jag hinner mota Olle i grinden!!!

Lyssna på de små signalerna så slipper du de stora. Är du trött vila och ge din kropp högkvalitativ näring det finns inga genvägar.

Fler verktyg, tips, kunskap och information om hur du kan hjälpa dig själv

hittar du här i bloggen och i vår självhjälpsbok Nyckeln till Hälsa.

VARMA VÅRKRAMAR FRÅN HERMANSDAL

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This