den 18 aug, 2019
Har du fukt i kroppen?

Hej fina du,

Regnet öser ner och jag hoppas att det hjälper till och fyller på den låga grundvattennivån. Jag känner av att det är fuktigare ute. Det är den väderlek jag tycker sämst om och jag använder de verktyg jag har för att hjälpa mig själv och må bra trots det fuktiga vädret. Jag har mycket fukt i kroppen även om det är enormt mycket bättre. Utan saltmoxan och den kinesiska medicinens kostråd hade jag aldrig lyckats komma tillrätta med mina problem. Skulle jag inte använda mig av det nu skulle jag vara trött, ha ont i huvudet och bihålor, må illa osv. Nu dricker jag flera stora koppar ekologiskt Earl Grey te om dagen, saltmoxar och tänker på vad jag äter och slipper på så vis symtomen. När man vet att det fungerar så kan man inte annat än att älska den 5000 år gamla visdomen 🙂

Vill du lära dig mer ? Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

http://hermansdal.com/webbshop

Att kunna hjälpa ger energi

Jag fick mail i veckan av en deltagare som går Femelementskursen -Mat som medicin och som även saltmoxar. Hon ställde en fråga som jag svarade på att har hon ingen fukt kan hon prova med yougurt. Svaret jag fick kan du läsa här nedanför. Att få vara med och bidra till en annan persons välmående värmer både själ och hjärta och ger mig energi att fortsätta skriva och dela med mig.

Vi mår bra av att följa naturens rytm

Att vår energi minskar och vi känner oss lite tröttare nu är helt normalt. Den senaste veckan har många som jag träffat och pratat med beskrivit att de varit onormalt trötta och de förstår inte varför. En del skyller tröttheten på det grå vädret och regnandet. Även om de inte förstår på vilket sätt, så finns det faktiskt en viss sanning i det. Det är nämligen så att sensommaren är den årstid som hör till jord-elementet och vars klimatfaktor är fukt.

Fuktens tid är här

Fuktens tid är här! Det känns ute och har man en obalans i sitt jord-element och för mycket fukt i kroppen, kommer man förmodligen känna sig väldigt mycket tröttare både denna årstid. Även om vädret är extra fuktig ute. Fukten gör allt trögt och tungt, den saktar ner och gör det svårare för qi att cirkulera som den ska i kroppen. Med det blir våra känslor också jobbigare och vi fastnar lätt i olika känslotillstånd. Oro är jordelementets känsla och den blir starkare om vårt jordelement är svagt. Har vi för lite qi och ett svagt jordelement blir det svårare för oss att släppa oron. Har vi för mycket fukt i kroppen behöver vi alltid hjälpa jordelementet dit fukt hör.

Några vanliga symptom som tyder på att du har för mycket fukt i kroppen:

 • Trötthet
 • Svullen/ödem eller en känsla av att känna sig svullen
 • Övervikt, viktuppgång
 • Svårt att gå ner i vikt
 • Sötsug
 • Kroppen känns tung och trög att röra
 • Värk i kropp och leder
 • Huvudvärk
 • Täppta bihålor, värk i bihålor
 • Illamående
 • Lös avföring
 • Oro

Vad kan vi göra för att bli av med fukt?

Påverkas vi av det fuktiga vädret ute och naturens skiftande energi, så finns det faktiskt saker som vi kan göra själva för att må bättre.

Har vi mycket fukt i kroppen så kommer vi att känna av den mer nu när det finns mer fukt ute. Något vi kan göra är att hjälpa oss själva är att inte tillföra ännu mer fukt i form av det vi äter. På det sättet hjälper vi då kroppen att “torka” upp lite om det finns tillräckligt med yang. Generellt kan man säga att mjölkprodukter, socker, vetemjöl, konstgjorda födoämnen, energidryck och rå, kall mat bildar fukt i kroppen. Även antibiotika, smärtstillande och antidepressiva mediciner skapar fukt i kroppen. Tillför vi hela tiden ny fukt, klarar kroppen inte av processen med att göra sig av med den fukt den har. Vi fyller på bägaren hela tiden och tillför fukt samtidigt som vi försöker städa bort den.

Saker som hjälper kroppen att göra sig av med fukt är till exempel:

 • Saltmoxa
 • Adzukibönor, både avkoket och bönorna
 • Te på ekologiskt torkat apelsinskal
 • Earl Grey te (ekologiskt)
 • Röda linser (Hermansdals Röda Solskenssoppa är perfekt)

Vill du vara med på årets sista saltmoxakurs?

Saltmoxakurs på Hermansdal 8 September 2019

Varmt Välkommen du också till årets sista Saltmoxakurs. OBS fåtal platser kvar

Läs mer om saltmoxa och anmäla dig här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är ?

Vad tycker andra om saltmoxa och kurserna på Hermansdal

Missa inte premiären av friskvård och moxakurserna för häst och hund i oktober på Hermansdal

Jag tycker att det är fantastiskt kul att ha kurs och att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter och sprida bra ringar på vattnet. Det skriver nog de som varit här på kurs gärna under på 😉 Jag kan prata energi, hälsa och kinesisk medicin hur länge som helst. Det får mitt hjärta och min själ att sjunga. Djuren har alltid varit min närmaste familj och den kinesiska medicinen fungerar precis lika bra på dem som på oss. Jag kommer under hösten ha mina första kurser som sätter just dem i fokus. Det får hela mig att jubla. Jag lovade en gång en älskad vän och själsfrände att jag skulle dela med mig av det jag kan för att hjälpa djuren. Nu är det äntligen dags. En dag blir hästrelaterad och den andra går i hundens tecken. Jag längtar!!!

Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av? Hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa? Hur deras personlighet påverkar dem? Vad du kan göra för att hjälpa dem med rädslor, sorg, “dominans”, dåliga magar, rörelsestörningar, övervikt, eksem, då är det här dagarna för dig.

Vill du veta mer om djurkurserna? 6/10 HÄST och 27/10 HUND

Sensommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This