den 22 aug, 2019
Sensommaren är Jordelementets tid


Hej fina du,

Hösten är på intågande det känns tydligt även om de lovar högsommarvärmen i helgen. Ser fram emot både en fin sensommarhelg med roligt besök från storstaden och ungdomstiden och att få boa in mig i höst. Dagarna går så fort att jag inte riktigt hinner med. Listan på det som behöver göras tar aldrig slut. Det är lika bra att vänja sig och i stället öva på att vara i nuet och skriva listor Hahaha. Var sak har sin tid är mitt nya motto. Den här hösten kommer jag att se till att få tid både för hästarnas träning och min kreativa ådra som behöver få ett utlopp för att alla delar av mig ska må riktigt bra. Att måla och skapa ger en massa energi precis som att umgås med alla djuren här på Hermansdal. Det ska också bli jätteroligt att introducera friskvårds och moxakurserna för djur i oktober och jag ser fram emot den 8 September då vi har årets sista saltmoxakurs här på Hermansdal.

Vill du vara med på årets sista saltmoxakurs?

Saltmoxakurs på Hermansdal 8 September 2019

Varmt Välkommen du också till årets sista Saltmoxakurs. OBS fåtal platser kvar

Läs mer om saltmoxa och anmäla dig här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är ?

Vad tycker andra om saltmoxa och kurserna på Hermansdal

Energinivån sjunker och det är som det ska

Har kommunicerat med många människor den här veckan och vi är flera som faktiskt tycker att det ska bli skönt med lite höstlugn. Sommaren kan vara intensiv och man kan känna sig “tvingad” till aktivitet och full fart. Sommarens yang driver på om man får fullt upp med allt som ska hinnas med.

När hösten kommer är det dags att samla in skörden och lagra inför vintern. Vi ska göra oss av med gamla saker och känslor. En storstädning på gården, i trädgård och hus är ett perfekt sättet förbereda sig. Som alltid passar jag på att “elda av huset” med havssalt och cognac. Att bli av med det gamla gör att vi får plats för nytt. Har vi fullt i sinnet och i hemmet så blir vi stagnerade och vem vill inte ha flöde i livet?

De fem elementen

I den kinesiska medicinen pratar man om de fem elementen; trä, eld, jord, metall och vatten. De fem elementen finns närvarande i oss alla men i olika stor mängd. En del personer har en ganska jämn blandning av elementen, men för de flesta av oss har vi ett eller två element som dominerar. Att veta vilket eller vilka element det är, hjälper oss att förstå våra styrkor och svagheter. Genom kunskapen och förståelsen för vilket/vilka element som genomsyrar din personlighet får du också verktyg att kunna balansera kropp och själ för en bättre hälsa och ett mer balanserat liv. Innan hösten och metallelementet är här på riktigt ska sensommaren bli klar.

Sensommaren och jordelementet

Jord-elementet ger oss förmågan att nära och supporta både oss själva och andra, samt att smälta stora mängder information och ta till oss det som är viktigt. Om jord-elementet är välnärt och med ett fritt flöde av qi ökar det vår förmåga att söka efter harmoni, samt att det hjälper oss att tänka, studera, koncentrera och memorera. Jord-elementet står för vårt intellekt, samt att tankar och åsikter kan formas lätt. Det ser till att vi kan hålla oss jordade och tack vare det kunna känna att vi står stadigt, även om det stormar runt oss och livet är ett kaos.

Hur är en jordpersonlighet?

Jord-personligheter är väldigt omtänksamma, sympatiska och har svårt att säga nej framförallt till människor och djur som är i nöd. Det är viktigt för dem att få vara delaktiga och känna sig behövda, ibland blir behovet av att känna sig behövd så stort att det nästan blir som ett beroende. De har en varm och glad utstrålning, samt tålamod och vilja att lyssna på andras problem. Jord-personligheter är kärleksfulla föräldrar och underbara vänner, som ofta är volontärer eller medlemmar i organisationer som hjälper utsatta djur eller personer i nöd. Jord-personligheter har en förmåga att alltid sätta andras behov före sina egna. De vill helst inte vara ledare, men deras vilja att skapa lugn och harmoni gör dem till duktiga fredsmäklare. Deras förlåtande och toleranta personlighet gör att de lätt drar till sig alla slags människor, de är aldrig fördömande utan accepterar alla för den de är.

För att jord-personligheter ska känna glädje och vara lycklig, är det viktigt för dem att känna ett slags släktskap med andra människor. De har lätt att kliva ur sig själva för att sätta sig in i andra människor känslor och bekymmer, men de har lika lätt att sedan kliva tillbaka in i sig själva. De är jordade, trygga, lojala och lugna. Jord-personligheter ogillar verkligen att inte kunna känna sig som ”hemma” eller att inte befinna sig i en för dem familjär och hemtrevlig miljö.

Hur kan vi hjälpa jordelementet?

Att vilja ta hand om andra är en väldigt fin egenskap, men det är av största vikt att inte glömma bort att ta hand om sig själva. Det är ett måste för jord-personer att få tid för att ta hand om sig själva för att de inte ska få problem och bli sjuka. Tiden mellan kl. 07.00-11.00 är den bästa tiden för jord-elementet. Har du möjlighet, ta en timme någon gång under denna tiden för att bara vara med dig själv.

Sådant som är mindre bra och skapar obalanser:

  • Att alltid sätta andras behov före sina egna
  • För lite tid för att ta hand om sig själv
  • Överätande av mat
  • För mycket mjölkprodukter och vetemjöl
  • Oro och för mycket grubbel/ältande

Sådant som är bra och balanserande:

  • Ät lagom med mat
  • Hel säd, tillagade grönsaker & rotfrukter, bönor och linser
  • Värmande kryddor som ingefära, kardemumma, kanel, vitlök, persilja, peppar, curry, saffran
  • Att lära sig säga nej
  • Avsätt tid för att ta hand om dig själ

Du kan läsa mer om Jord-elementet och de andra fyra elementen och deras personligheter i Nyckeln till Hälsa och här på bloggen.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

Vill du lära dig mer ?

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Missa inte premiären av friskvård och moxakurserna för häst och hund i oktober på Hermansdal

Jag tycker att det är fantastiskt kul att ha kurs och att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter och sprida bra ringar på vattnet. Det skriver nog de som varit här på kurs gärna under på 😉 Jag kan prata energi, hälsa och kinesisk medicin hur länge som helst. Det får mitt hjärta och min själ att sjunga. Djuren har alltid varit min närmaste familj och den kinesiska medicinen fungerar precis lika bra på dem som på oss. Jag kommer under hösten ha mina första kurser som sätter just dem i fokus. Det får hela mig att jubla. Jag lovade en gång en älskad vän och själsfrände att jag skulle dela med mig av det jag kan för att hjälpa djuren. Nu är det äntligen dags. En dag blir hästrelaterad och den andra går i hundens tecken. Jag längtar!!!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är wooden-2562242_640.jpg

Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av? Hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa? Hur deras personlighet påverkar dem? Vad du kan göra för att hjälpa dem med rädslor, sorg, “dominans”, dåliga magar, rörelsestörningar, övervikt, eksem, då är det här dagarna för dig.

Vill du veta mer om djurkurserna? 6/10 HÄST och 27/10 HUND

Sensommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com
Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This