Förstår du vad kropp och själ behöver?
den 24 mar, 2019

Hej fina du,

Jag sitter här i min favoritfåtölj och skriver med en kopp te samtidigt som det sakta ljusnar ute. Det har blivit en rutin som jag älskar. Hästarna är ute och alla djuren har fått mat och tillsyn.

Det här är lugnaste stunden på dagen och min absoluta favorittid. Jag älskar att se en ny dag vakna. Det är en av de saker som man blir extra tacksam över när man varit riktigt sjuk och inte vet hur många dagar till man skall få uppleva. När man riskerar att bli av med det man anser är självklart är det lättare att glädja sig åt alla de ”små” sakerna i livet.

Kroppen är fantastiskt klok

Jag slutar aldrig att förundra mig över kroppens fantastiska förmåga att veta vad den behöver och att läka.

Innan jag hittade den kinesiska medicinen hade jag inte en tanke på att man kunde se på mat och ätande på det sätt man gör där. Jag hade ingen aning om något annat än kalorier, fett, vitaminer och mineraler. Jag åt för att bli mätt, inte för att få i mig näring, eller åt inte alls för att bli smal.

Jag hade definitivt inte en tanke på att det jag stoppade i mig på ett så omfattande sätt påverkade även mitt själsliga mående, eller att det skulle vara avgörande om jag skulle klara av att hålla ställningarna mot en förkylning. Visst använde jag honung och C vitamin när jag fick ont i halsen men då var det redan ett faktum att jag var sjuk.


Kunskap och verktyg om hur du kan kartlägga och balansera din kropp och dess obalanser hittar du i vår bok –NYCKELN TILL HÄLSA

Det tar tid att bygga upp ett förlorat förtroende

Känslan  av att veta vad man skall göra och äta för att hjälpa kroppen så att den klarar av att hålla ställningarna mot ett virus är helt fantastisk. Det ger en frihet och en teamkänsla av att vara vän med sin kropp. Vi har en sund och kärleksfull relation till varandra nu min kropp och jag. Vi kommunicerar med varandra och talar om vad vi behöver. Vi försöker hjälpa varandra så långt det går. Lyssnar jag inte på vad kroppen har för behov får det konsekvenser och jag kan inte göra det jag vill. Uppfyller inte jag kroppens behov kan den inte finnas där för mig heller. Den orkar inte helt enkelt. Den har fullt upp med viktigare saker som att andas och få hjärtat att slå. Det finns inget över till att  gå på kurs eller rida.

Tack vare att jag under så lång tid inte tagit hand om mig själv i ren okunskap får jag nu arbeta hårt för att hjälpa min kropp. Det är som att den inte litar på mig riktigt. Men vi är på god väg, så min envishet och beslutsamhet över att vi skall komma i mål kommer tillslut att göra att vi har läkt alla sår och litar på varandra igen. Det är mitt ansvar att se till att det fungerar om jag skall kunna göra allt jag vill. Det är som att min kropp och själ behöver gå i terapi och berätta om allt hemskt jag utsatt dem för. Det behöver komma ut ur systemet för att vi ska må bra igen.

Känslor vill förmedla något

En helt ny upptäckt för mig i och med den kinesiska medicinen blev också i hur stor grad våra känslor påverkas av brister eller när det blir för mycket av något i det fysiska systemet.  Det var som en helt ny värld som öppnade sig. Jag trodde precis som med en förkylning att jag hade otur som vaknade med ångest Det fanns inget jag kunde göra mer än att försöka springa ifrån den eller trycka bort känslan. Det fantastiska är att känslorna försöker säga något precis som hungern och att vi fryser gör.

Jag menar inte att vi inte skall ha känslor, det är klart vi skall ha det. Men att gå med rädsla, sorg eller ångest utan att veta varför det är inte normalt. Det är något vi kan påverka bara vi vet hur. När kroppen blir starkare så kommer även känslorna bli mer balanserade. När kroppen blir starkare klarar vi av att ha gränser och fatta sunda beslut. Vi förgör inte oss själva eller går brott på det som är bra för oss.

Inte så konstigt att ett av mina absoluta favorit teer innehåller precis det jag behöver. Det är när man upptäcker sambanden man förstår hur otroligt kloka vi är inifrån och ut. Vi behöver bara ha en relation med oss själva, lyssna och förstå språket.

Mitt favorit te innehåller:

INGEFÄRA torkad

Stärker Yang, främjar cirkulationen av qi och blod, motverkar kyla och löser upp slem.

KANEL

Stärker yang och qi, motverkar kyla och fukt, främjar cirkulationen av qi och blod.

KARDEMUMMA

Motverkar fukt, löser upp slem, främjar cirkulationen av qi och motverkar kyla.

NEJLIKA

Främjar cirkulationen av qi och motverkar kyla.

LIME

Främjar cirkulationen av qi och blod, motverkar hetta och fukt, eliminerar gifter.


Snart är den här och vi längtar

Vi jobbar på för fullt med vår webbkurs om de viktiga fem elementen, diagnostisering och mat som medicin. Snart är den här så håll ut. Vill du också förhandsboka din plats så går det fortfarande bra. Den här kursen blir en förlängning av Nyckeln till Hälsa med fördjupningar i bland annat diagnostiken, en massa recept och lite öreter som du kan använda. Den är ytterligare en pusselbit som tillsammans med saltmoxan ska kunna hjälpa dig och dina nära.

Vi vet hur viktig maten är och vill att du ska upptäcka det du också. Vet vi vad till exempel fukt skapar för symtom i kroppen och vad vi kan äta och göra för att bli av med den kommer det att ge resultat. Till kursen hör en sluten FB grupp där vi finns för feedback. Vi ser verkligen fram emot den här resan med er. Kursen är utformad så att även om du inte läst vår bok kan gå den och ta del av innehållet.


LÄS MER OCH KÖP VÅR WEBBKURS –
LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är fruit-2367029_640.jpg

Saltmoxa upptäck den du också

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar. Samma sak är det med det vi äter har vi till exempel en yangbrist och mycket kyla i kroppen så behöver vi hjälpa kroppen med vad vi äter så att vi inte skapar ytterligare kyla och så vidare.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Läsa vad andra tycker om kursen : REFERENSER

Här hittar du mer info om alla våra kurser

Varma kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

3 Kommentarer

 1. Hej,

  Underbar läsning som vanligt <3
  En fundering;
  Om jag måste öka min Qi och min Yang, kan jag göra "Guldmjölk" på Ingefära, Kanel, Kardemumma och Nejlika bara?
  Jag tänker att det är lättare än att dricka så många olika te sorter.

  Svara
  • Hej Ulla,
   Jätteroligt att du tycker om dt vi delar med oss av. Känn efter och ät och drick det du mår bra av. Det finns te sorter som har fler ingredienser och viktigast är att du äter bra. Har du läst vår bok? Om inte i den har du mängder med tips på bland annat mat som stärker qi 🙂
   Allt Gott
   Tina

   Svara
  • Hej Ulla,
   Du får prova och se hur du mår. Att äta och leva ”rätt” är lika viktigt 😉
   Allt Gott
   Tina

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Ny webbkurs

Nu släpps Mat som medicin 2021

Kursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Arkiv

Följ Hermansdal

error: Content is protected !!
Ny webbkurs - Mat som medicin 2021!

Ny webbkurs - Mat som medicin 2021!

Kursen för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen. Kursen startar den 4 januari 2021. Boka din plats idag!

 

Läs mer om kursen här

 

För mer info, prenumerera gärna på vårat nyhetsbrev!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This