den 10 mar, 2019
Ett magiskt te kan göra underverk

Hej fina du,

Sitter och skriver med min sedvanliga tekopp och njuter av ett svart ekologisk Earl Grey te på de finaste tebladen. Det är rena hälsokuren för mig. Vet man vilka olika egenskaper födoämnen har och vad man har för obalanser och brister kan man stärka och hjälpa sig själv på ett fantastiskt sätt med helt naturliga redskap och det märks skillnad. Jag fick mail senast igår från en telefonkonsultations kund som förvånat skrev att hon redan märkte skillnad och mådde mycket bättre. Jag är naturligtvis glad för hennes skull men inte förvånad jag vet vilken skillnad mat, näring och livsstil gör. Utan att ha förändrat det skulle jag förmodligen inte ens levt idag.

En kopp te kan uträtta mirakel

Earl Grey te innehåller Bergamott som är en citrusfrukt. Den ser ut som en apelsin på utsidan och en citron på insidan. Den olja man utvinner från frukten används bland annat i Earl Grey te. I den kinesiska medicinen används den för att hjälpa matsmältningen och för att motverka gasbildning. Som alltid är det viktigt att välja ett ekologiskt te av bra kvalite’ och att bergamottoljan är äkta. I dag finns det mesta på konstgjord väg för att det är billigare för tillverkarna och det har inte samma egenskaper.

Bergamottoljan har många andra hälsofördelar. Den anses vara naturligt antidepressiv och en energihöjare. Den sägs också aktivera hormonproduktionen, förbättra näringsupptaget samt hjälpa till att balansera blodsockret. Den är även en stark antioxidant. Som om inte det räckte har den även en antibakteriell verkan i kroppen. Den är bra för luftvägsinfektioner, urinvägsproblem, hud och parasitproblem. Jag kan fortsätta ett tag till men nöjer mig med att lägga till att den även hjälper till att balansera vikten.

En kropp där det finns qi som cirkulerar mår bra

I den kinesiska medicinen används den för att lösa upp bland annat hjälplöshet, hopplöshet, depression och sorg. Känslor som inte transformeras som de ska beror på en qi stagnation och Bergamott löser upp stagnationerna och med det hjälper den kroppen att återfå sin harmoni. När allt är i balans och rör sig som det ska i kroppen mår vi bra både på in och utsida.

Kunskap och verktyg om hur du kan kartlägga och balansera din kropp och dess obalanser hittar du i vår bok –NYCKELN TILL HÄLSA


Inte undra på att jag njuter av mitt te

Bergamott stärker och hjälper mig på de sätt jag behöver. Den hjälper mitt jordelement, tar bort fukt, cirkulerar qi med mera. Svart te tillför dessutom yang. Har du problem med den kommande pollensäsongen drick Earl Grey te, ät vår röda solskenssoppa, använd vindolja och skölj näsan så ska du se att du hjälper dig själv. Du hittar fler tips i boken och här på bloggen.

Snart är den här och vi längtar

Vi jobbar på för fullt med vår webbkurs om de viktiga fem elementen, diagnostisering och mat som medicin. Snart är den här så håll ut. Vill du också förhandsboka din plats så går det fortfarande bra. Den här kursen blir en förlängning av Nyckeln till Hälsa med fördjupningar i bland annat diagnostiken, en massa recept och lite öreter som du kan använda. Den är ytterligare en pusselbit som tillsammans med saltmoxan ska kunna hjälpa dig och dina nära.

Vi vet hur viktig maten är och vill att du ska upptäcka det du också. Vet vi vad till exempel fukt skapar för symtom i kroppen och vad vi kan äta och göra för att bli av med den kommer det att ge resultat. Till kursen hör en sluten FB grupp där vi finns för feedback. Vi ser verkligen fram emot den här resan med er. Kursen är utformad så att även om du inte läst vår bok kan gå den och ta del av innehållet.


LÄS MER OCH KÖP VÅR WEBBKURS –
LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Saltmoxa upptäck den du också

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar. Samma sak är det med det vi äter har vi till exempel en yangbrist och mycket kyla i kroppen så behöver vi hjälpa kroppen med vad vi äter så att vi inte skapar ytterligare kyla och så vidare.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Läsa vad andra tycker om kursen : REFERENSER

Här hittar du mer info om alla våra kurser

Varma kramar från Hermansdal

Tina

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This