Energi kan skapa magi eller dränera

Hej fina du,

Hoppas du har en lika strålande vår som vi har här på Hermansdal. Kallt är det men fantastiskt vackert. Tack vare kylan får vi ha vår en stund. Den har annars en förmåga att bara explodera och sen är den förbi. Nu hinner jag se hur träden knoppas och tulpanerna som sakta skjuter upp ur backen en liten bit för var dag som går.

Grannen tappar björksav och den frös härom natten, -10 har vi haft här i Småland. Det måste vara ett rekord. Jag försöker rädda mina blommor ute genom att lägga på dem ett ”täcke” på natten och jag hoppas att det ska hjälpa dem så att de klarar de kyliga nätterna. Än så länge har det gått bra och jag håller tummarna att det ska fortsätta så. Jag älskar mina blommor.

Livet förändras och vi med det

Vårt ”koncept” här på Hermansdal har genomgått en förändring och transformation sista tiden. Annelie går vidare och lägger sin tid på andra saker i livet. Så är det, var sak har sin tid och jag är tacksam för det som varit och önskar henne lycka till med nya mål och visioner. Jag kommer att sakna russen här på gården i massor. Vem vet det kanske till och med blir nya russ på Hermansdal så småningom. De är fantastiska markröjare och underbara varelser. Själv har jag tvingats bli mer tekniskt kunnig. Annelie har varit ”datateknikern” på Hermansdal och nu får jag steppa upp och lägga till några saker till mitt CV 😉 Med god hjälp från fantastiska vänner och proffs som ställer upp är jag övertygad om att jag ska klara av det också. Hermansdalsbloggen startade som mitt skötebarn och nu är jag ensamstående igen.

Vilken energi föder du dina tankar och omgivning med?

De säger att våra tankar, ord och avsikter kan få långtgående effekter på hur vår verklighet skapas och så är det. Tror man att man ska klara något gör man det tillslut bara man inte ger upp. Det kanske inte går den första gången och man kanske får prova olika vägar för att nå sina mål, men det går. Kan man skapa en känsla som samstämmer med det man vill då är man snart där. Det är när hur dyker upp och vi inte vet som vi ger upp. Saker kan kännas svåra för att vi inte kan eller förstår hur det ska gå till men ofta visar det sig att varje liten pusselbit och lärdom på vägen tillslut skapar en fantastisk bild. Det vi ger rätt näring växer.

Energin du ger dig själv betyder något

Jag tänker ofta på det fantastiska ”risexperimentet”

I videon som du har i länken ovan kan du titta på det själv. Idén är att med hjälp av tre identiska burkar av ris påvisa vad som sker när vi ger saker energi/näring. En risburk blir överöst med positivitet, en får en negativ bestraffande energi och får varje dag höra att den är dålig. Den tredje är ensam och ingen bryr sig. Tre mycket olika resultat uppstår. Skeptiker har varit snabba att kritisera giltigheten av experimentet, och andra som har provat det har fått blandat resultat. Men jag är övertygad om att det ligger mycket sanning i experimentet.

Vad är egentligen placebo och varför fungerar det ?

Det finns de som föraktar placeboeffekten. Själv tycker jag att det är fantastiskt att vi genom att tro att vi ska bli bra på något faktiskt blir det. Det bevisar att det vi tror och känner är energi och det påverkar oss vad vi tänker och känner. Det är det där igen med ett halvtomt eller halvfullt glas. Det är samma glas och samma mängd vatten det är bara frågan om hur vi ser det. Är det halvfullt i våra ögon så kommer det att få positiva vibrationer i vårt kroppsliga system. Är det halvtomt så blir det en negativ klang. När en auktoritet talar om för oss att vår sjukdom är kronisk ger de oss en stämpel som gör att vi har svårt att skaka av oss deras expertis och med det energin som följer med. Jag såg ett klipp på TV där man undersökte placeboeffekten och kom fram till att den fungerade. Det som gör mig förvånad är att man inte tar till sig att tron kan försätta berg. Våra tankar är energi. Allt är energi och energi (qi) kan laga och reparera oss. Maten och örter innehåller olika qi och egenskaper, även moxa gör det. Har vi problem som beror på brist och kyla kommer energin i moxan hjälpa oss med just dem. Till sist handlar det om att skapa de bästa förutsättningarna för att kropp och själ ska hitta balansen för att må bra och hålla sig frisk.


Snart är den här och vi längtar

Jag fortsätter att jobba på med vår webbkurs om de viktiga fem elementen, diagnostisering och mat som medicin. Snart är den här så håll ut. Det har tagit mycket längre tid än jag hoppats men ibland kommer livet emellan och det dyker upp saker som man inte kan påverka. Jag är uppriktigt ledsen över att ni hamnat i kläm och får vänta. Vill du också förhandsboka din plats så går det ännu så länge bra men snart stänger jag dörren för den här kursomgången. Tack vare att jag blir själv med att ta hand om er i FB gruppen som hör till kursen behöver jag hålla deltagarantalet på en bra nivå. Den här kursen blir en förlängning av Nyckeln till Hälsa med fördjupningar i bland annat diagnostiken. Du får en massa recept på både frukost lunch och middag samt förslag på mellanmål. Även lite örter som du kan använda. Den är ytterligare en pusselbit som tillsammans med saltmoxan ska kunna hjälpa dig och dina nära att hålla vitaliteten genom livet. Jag ser verkligen fram emot att göra den här resan tillsammans med er. Ni som har anmält er kommer i veckan att få ett mail med mer information.


LÄS MER OCH KÖP VÅR WEBBKURS –
LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är fruit-2367029_640.jpg

Saltmoxa upptäck den du också

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar. Samma sak är det med det vi äter har vi till exempel en yangbrist och mycket kyla i kroppen så behöver vi hjälpa kroppen med vad vi äter så att vi inte skapar ytterligare kyla och så vidare.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Läsa vad andra tycker om kursen : REFERENSER

Här hittar du mer info om alla våra kurser

Varma vårkramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Läcker du energi?

Läcker du energi?

Hej fina du, Vi måste genomleva den kallaste Majmånaden jag kan minnas. Känslan av att sakna långkalsonger i Maj och...

läs mer

Följ bloggen!

Följ Hermansdalsbloggen via e-post. Fyll i din e-postadress och få meddelanden om nya inlägg!

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!