En andra chans
Av Tina på Hermansdals Gård
den 3 jan, 2018

Hej fina bloggläsare

Hoppas det nya året har börjat bra för dig. I dag är det blad 3 i 2018 års bok på 365 sidor. På Hermansdal så är det full fart med inslag av vila 😉 Vi lever som vi lär det är därför vi vet att de verktyg som vi delar med oss av fungerar. Hoppas att du provar några av dem du också.

Tänkte ge er en fin historia idag som vi hoppas sprider lite ljus och värme i vintermörkret.

Katter har verkligen 9 liv och är riktiga överlevare det har vår fina Copy visat. Vi är så tacksamma över att vi fann varandra och att vi kunnat ge honom ett kärleksfullt hem. Hur CopyCat ”Copy” hamnade hos oss kan du läsa här: Historien om Copy

Han har nu bott hos oss i tre år och vi älskar honom. Vi är så glada att vi åkte de där 100 milen den där smällkalla kvällen före nyår och hämtade honom och att vi klarade att få tillbaka livsandarna hos honom, han hade inte klarat sig många dagar till ute i kylan.

Det är en myt att katter hittar hem och att de överlever utomhus utan omvårdnad. De lider, svälter är törstiga, fryser och förfryser. Sommaren kan de säkert klara men vintern är inte en tid de väljer att bo ute på om de kan välja. Det ser vi här hemma, på sommaren så märker vi knappt av alla katter och på vintern så ligger det katter lite varstans i huset, de uppskattar värmen precis som vi.

Vi vet ingenting om Copys tidigare liv men vi förstår att han har haft ett hem och människor som varit snälla mot honom en gång i tiden. Han var kastrerad och förmodligen har han bott med både andra katter och hundar för han har alltid tagit hela vårat Noaks Ark med ro.

Före Nyår så var vi hos våra favoritveterinärer för smådjur Vaggeryds Djurklinik med Copy och opererade bort en knöl som börjat växa på halsen och fixade hans tänder. Allt har gått bra vi tror inte att det var en elak tumör och tänderna är nu fina. Det är en ära att åka till veterinären med en så cool kille som Copy han sköter sig överallt och är så tapper här hemma med sin vaddstoppade strumpa som vi har gjort till honom för att skydda de sju stygnen på halsen. Om någon kan bära upp en strumpkorv runt halsen och få den att se cool ut så är det Copy han har en inre självsäkerhet och ett ”Budda” lugn över hela sitt väsen. Tror till och med att de andra katterna blir lite avundsjuka på honom och vill ha en strumpa runt halsen de också  i tron att denna säkerhet sitter i strumpan 😉

Kinesiskt sett så skulle man säga att han har en riktigt bra Shen. Man känner hans pondus han är så snäll och trygg men ingen man bråkar med i onödan. Veterinären tror att Copy är äldre än 10-12 år men det kan också bero på hans hårda liv. För så är det med djuren också lever de för tufft och kroppen inte får det den behöver så förbrukas livsenergin fortare och man åldras i förtid.

Copy har en hel ”fanclub” på FB som har följt hans resa här på Hermansdal och han berör många med sitt väsen. Det slår mig gång på gång i livet att när det är som mörkast så föds alltid ljuset i någon form. Hoppas det kan inspirera.

Varma Kramar från Hermansdal 

Tina, Annelie & CopyCat

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Nu kan du beställa vår bok om den kinesiska medicinen. Den är skriven så att du helt utan någon som  helst förkunskap skall kunna förstå grunderna i den kinesiska medicinen, och få förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever.

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!