den 1 jan, 2018
Vad kan du förvänta dig av 2018 – Hundens År

Hej fina bloggläsare Gott Nytt År på er 🙂 

Förra nyår så gjorde vi ett mycket uppskattat inlägg om 2017 – Tuppens år, som varar till och med 15 februari 2018. Det kinesiska nyåret är inte samma datum som vårt nyår är och inte heller samma datum varje år.

Det kinesiska Nyåret är den allra viktigaste och största helgen på hela året för kineserna. Den infaller alltid vid den andra nymånen efter vintersolståndet som inträffar någon gång under perioden 21 januari – 19 februari. Att det varierar beror på att den kinesiska kalenderns månader inte är lika långa som i vår gregorianska kalender.

Inför Nyåret så är det viktigt att städa huset ordentligt. Rött är den färg som symboliserar nyåret och den syns överallt. Den röda färgen symboliserar lycka och alla vill ju ha ett lyckosamt år. Man hänger upp röda dekorationer, lyktor och röda pappersark med lyckohälsningar. Nyåret följs av Vårfesten/Vårfestivalen där firandet av ett nytt år pågår i 15 dagar.

 

images-39

 

Varje år i den kinesiska kalendern representeras av ett djur och innehåller totalt tolv djur. Enligt legenden kunde människan inte räkna tiden innan Jade-Kejsaren en dag utlyste en tävling. De djur som kunde ta sig över en flod skulle få en plats i den nya kalendern, som skulle mäta tiden. Djuren började bråka och träta. Katten och råttan som dittills hade varit goda vänner visste att de inte skulle kunna simma över floden. De övertygade oxen om att få rida på honom över floden. Innan de nådde land lyckades råttan putta ner katten och hoppa i land före oxen. Råttan kom därmed först. Oxen kom tvåa, medan katten flöt bort och missade sin plats i kalendern. Sedan dess är katt och råtta bittra fiender. Tigern kom trea tack vare sin fysiska styrka och Kaninen fyra genom att hoppa över stenar och flytande stockar. Draken flög över floden och kom in på femteplats. Jade-Kejsaren undrade varför han inte flugit in på förstaplats, och draken svarade då att han först var tvungen att hindra torka längre ner längs floden och sedan blåsa in en stock med en kanin på innan han kunde tänka på sig själv. Ormen simmade jämsides med hästen och lyckades genom att skrämma denne komma iland som sexa och Hästen blev därmed sjua. Geten, Apan och Tuppen lyckades med gemensamma krafter ta sig över på en flotte och hamnade på plats  åtta, nia och tio i tävlingen. Hunden förvånade kejsaren genom att komma så långt bak som elva i tävlingen – han kunde ju simma bra! Hunden sa att han var smutsig och ville inte smutsa ner floden, så han tog ett bad i en liten damm innan han simmade över. Tiden gick och kejsaren tänkte blåsa av tävlingen när han hörde märkliga ljud i vattnet. Det var den frustande Grisen som kom simmande. Varför så sent? Jo, han blev hungrig och stannade innan simturen för att äta, och så blir man ju lätt trött efter maten, så en tupplur var av nöden.

images-38

Andra menar att det är legenden om Buddha, som när han nådde upplysning och skulle lämna sitt jordeliv, kallade till sig alla djur. Men eftersom det bara var tolv djur som visade sig för honom, så var det dessa som belönades med en plats i kalendern. Först kom en Råtta och därför är råttan det första djuret i den kinesiska kalendern. Därefter kom en Oxe, Tiger, Kanin, Drake, Orm, Häst, Get, Apa, Tupp, Hund och slutligen en Gris. Djurens unika egenskaper sägs påverka de som föds under respektive djurs år. Enligt statistiken så föds det mest barn i Kina när det är drakens år.

Varje cykel består av 12 år och tillsammans med de fem elementen bildas en cykel på 60 år.

2017 var Tuppens År – Tuppens år är skarpsinnets, flitens och beslutsamhetens år. Det man ska tänka på under tuppens år är att noga överväga sina beslut på ett logiskt sätt. Vara kritisk och långsiktig i sitt planerande. Det är ett år då självförverkligande och förbättring av den egna personligheten kan få extra gynnsamma resultat. Låt även utseendet och de yttre attributen bli en del av denna förbättring. Det är det tionde året i det kinesiska horoskopets 12-åriga cykel.

2018 är Hundens År – Hundens år är det elfte året i den kinesiska kalendern. Det är året som ses som trofasthetens, lojalitetens och rättvisans år. Ett år då det är gynnsamt att ingå partnerskap med någon eller skriva på viktiga kontrakt. Hundens år ses som traditionens år och är ett år som är bra att använda till att reflektera över de fina traditioner som du delar tillsammans med familj och vänner.

Människor födda i hundens tecken är ofta så goda att de mer än gärna sätter andras behov framför sina egna. De är väldigt beskyddande och försvarar sina nära och kära i vått och torrt. Rättvisa är oerhört viktigt för hunden och den ställer alltid upp för den som den anser har rätt. Att hjälpa andra på alla möjliga sätt är något som hunden tycker om och får den att må bra. Många har hundar som vänner vilket är förståeligt då de är väldigt förtroendeingivande. Vänner och familj betyder allt för hunden och de kan helt enkelt inte bli lyckliga utan relationer.

Människor födda i hundens tecken har ett rykte om sig att vara misstänksamma och litar inte alltid på andra människor. De är ofta väldigt envisa och ständigt på sin vakt. De förväntar sig att människor ska vara lika ärliga som de själva även så ofta inte är fallet. Hunden har en tendens att vara en riktig besserwisser och tror gärna att de vet allt bättre än alla andra.

Man är troligtvis ganska konservativt lagd om man är född i hundens år, samtidigt som man är moralisk och ibland även lite präktig.  Att bevara hemligheter och att ta ansvar är två av hundens styrkor. Hundar är bra på att ta ansvar och är duktiga på att bevara hemligheter.

Hunden befarar alltid att det värsta kan inträffa, detta negativa tänkande är en av de mindre bra egenskaperna hos hunden. De har också ett humör som ofta kan liknas vid en berg- och  dalbana då det svänger snabbt och de blir lätt aggressiva. Dessa känslomässiga svängningar beror ofta på att hunden tar åt sig av vad folk säger och tar allt personligt.

Nedan kan du se om du är född i hundens år:

  • 10 februari 1910 – 29 januari 1911: Metall
  • 28 januari 1922 – 15 februari 1923: Vatten
  • 14 februari 1934 – 3 februari 1935: Trä
  • 2 februari 1946 – 21 januari 1947: Eld
  • 18 februari 1958 – 7 februari 1959: Jord
  • 6 februari 1970 – 26 januari 1971: Metall
  • 25 januari 1982 – 12 februari 1983: Vatten
  • 10 februari 1994 – 30 januari 1995: Trä
  • 29 januari 2006 – 17 februari 2007: Trä
  • 16 februari 2018 – 4 februari 2019: Jord

images-41

Klicka HÄR för att ta reda på vilket djur du tillhör och vad som står om det.

 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Nu kan du beställa vår bok om den kinesiska medicinen. Den är skriven så att du helt utan någon som  helst förkunskap skall kunna förstå grunderna i den kinesiska medicinen, och få förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever.

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på “Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This