den 10 jan, 2021
Har du kontakt med din inre kompass?

Hej fina du,

Hur har ditt år startat? Efter en intensiv höst och ett mycket sorgligt avslut på december börjar jag sakta landa i mitt nya 2021. Helt plötsligt så är inte inkorgen på kursmailen full på morgonen. Jag har inte längre en trave patientfall att ta ställning till. Inga frågor att svara på eller funderingar på hur jag kan stötta de som gått Mat som medicin under 2020. Det känns tomt och får mig att inse hur enormt mycket tid jag lägger ner på mitt arbete 7-24. Det blir en så naturlig del av mig att jag inte längre skiljer på arbete och fritid.

Någon klok sa en gång att väljer man ett arbete som man älskar känns inte som om man jobbar och så är det nog. Hälsa, energi och kinesisk medicin är så integrerade i mig att jag per automatik har de glasögonen på mig jämt och filtrerar världen genom dem. Vare sig jag vill eller inte så lägger jag märke till en mängd saker hos mig själv och andra, både platser, människor och djur. Jag är helt enkelt en riktig nörd. 😉

Lite skönt är det att mina To Do listor nu har plats för annat än arbete när helgen kommer. Det känns väldigt lyxigt att få ha helg och känna att jag kan hinna både rida, gå i skogen, måla lite och laga mat 😉 Det är först när man stannar upp och tar ett steg tillbaka som man inser hur mycket man faktiskt gör som egentligen har med arbetet att göra.

Vi behöver ha en balans

Är man en driven person som jag är och som älskar att ha många bollar i luften och nya projekt, vill det till att hålla koll på sig själv. Det har jag fått lära mig den hårda vägen. Någon sa en gång att det är omöjligt att stoppa ett godståg och det ligger något i det. Flera talade också om för mig att jag var tvungen att äta vilket jag också tyckte var kraftigt överskattat då. I dag vet jag att en paus med en kopp te och en dadelboll gör att jag orkar så mycket mer.

Det är så mycket jag vill hinna med att göra i livet och jag älskar att lära mig nya saker och utvecklas. När orken inte räcker till så blev jag förut frustrerad. I dag har jag lärt mig att håller jag mig i nuet, mikrovilar, äter bra, rör på mig lagom, planerar om ifall jag sovit dåligt eller är trött så fungerar min kropp och ställer upp på mina upptåg. Jag hamnar tack vare min kunskap och förståelse för de varningssignaler som min kropp och själ ger mig inte i diket längre. Tidigare kunde jag få sitta i diket i en vecka efter att ha kört på för hårt och förstod ingenting. Jag tyckte att kroppen svek mig.

Kroppen berättar vad den behöver

Idag respekterar jag det jag känner och gör något åt det. Livet har lärt mig att det fungerar inte att tänka sen eller snart. Pockar mitt inre på något så är det nu som gäller inte att göra klart först. Det räddar mig från den totala dikeskörningen och gör att jag återhämtar mig snabbt.

Tack vare att jag lyssnar på kropp och själ kan jag göra det jag vill. Även om jag ibland får jag stryka, planera och prioriterar om. Jag har förstått att enbart viljan kommer inte ta mig dit jag vill. Kroppen behöver ha tillräckligt med qi/energi för att den ska fungera. Jag behöver jag förvalta min fysiska kropp. Själen och mitt inre hjälper mig med det om jag bara stannar upp och lyssnar. Det är precis som om jag har börjat läsa och respektera skötselråden som gäller Tina och förstå. En ullkofta kan inte tvättas i 60 grader och förväntas fortfarande se ut som en kofta. Bättre sent än aldrig 🙂

Vad har du för relation med dig själv

När kroppen inte längre ställer upp blir det ett problem för många. Det har iallafall varit det för mig. Tidigare tänkte jag snart, sen och jag ska bara bli klar. Jag skulle börja äta bättre, bli snällare mot mig själv, avsluta dåliga relationer och börja göra saker som jag trivdes med men sen hände inget mer. Det blev en önskan och en tanke som jag aldrig la ner något arbete på.

Jag föll tillbaka till gamla invanda mönster och mådde dåligt för att jag svek mig själv gång på gång. Det krävs träning för att våga stå upp och följa sitt inre. Vi måste våga kasta oss ut på okänd mark. Ett aktivt steg i någon riktning för att må bättre är en form av självrespekt och med en inre respekt för sig själv kommer vi att respektera andra och också respekteras.

Har du skapat några mål inför 2021?

Tittar du i backspegeln så är jag säker på att du precis som jag upptäcker en massa saker som du har i ditt liv som du satt upp mål för och som så småningom manifesterat sig. Jag har en mängd av dem både privat och arbetsmässigt. Något gemensamt för dem alla är att jag har gjort något aktivt för att de ska dyka upp. Det har inte räckt med att tänka eller önska. Jag har aktivt tagit steg i någon riktning för att komma i mål. Jag har aldrig sett hela vägen utan tagit ett steg i taget och lyssnat på mitt inre.

För att lyckas höra den där inre rösten och skapa en bra dialog med oss själva behöver vi ha en kropp som fungerar och är i balans. Vi behöver kunna fånga det som dyker upp utan att vi värderar eller förkastar det som kommer. Vi behöver helt enkelt lära oss att lita på oss själva och vår inre kompass. Det finns inga genvägar det behöver vara sant och äkta och det ska hålla i längden.

Du hittar säkert tillfällen i ditt liv där du haft en önskan och tagit dig dit. Även om vägen inte varit spikrak så har dina val gjort att du till slut kommit i mål. Fokusera på alla gånger något blev bra trots att du inte hade facit och vägen var krokig. Jag hoppas att det ger dig mod att hitta fler saker du vill ha i ditt liv för att trivas och att du vågar ta ett aktivt steg för att det ska bli verklighet. Vi vet aldrig hur resan ser ut mot ett okänt mål men kan vi drömma det kan det bli verklighet. Skillnad mellan dröm och verklighet är att vi gör något för att de ska förverkligas.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

5 Kommentarer

 1. Så fint och sant inlägg!
  Tack!???

  Svara
 2. Åh tack för ditt inlägg. Jag blev så tagen när du skrev att du tyckte att kroppen svek dig. Så har jag tänkt. Istället för att hjälpa kroppen och visa den kärlek genom vila??

  Svara
 3. Tack fina Tina, allt gott till er, kram.

  Svara
 4. den här artikeln är mycket användbar för oss tack för att du delar denna information med oss ??…

  Svara
  • Tack 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This