den 17 jan, 2021
Hittar du dina ljusglimtar?

Hej fina du,

Skönt med lite snö och vinter som lyser upp i tillvaron. Jag är hemkommen efter en resa genom vårt långa land och kan konstatera hur bedövande vacker vintern kan vara med snötyngda träd, gnistrande snö och sol. Lika förkrossande som vacker var begravningen för min fina brorson. En älskad son och barnbarn med många vänner som nu saknar och sörjer. Det var en vacker ceremoni med mycket kärlek, fin musik, tårar och sorg. Livet fortsätter men bli aldrig mer sig likt. Jag kommer att sakna Magnus besök på Hermansdal varje gång jag fyller år. Han och min bror svängde in på Hermansdal och överraskade mig varje år när jag fyllde år. Nästa födelsedag tänder jag ett ljus och tänker extra på en fin kille och älskad son som gick alldeles för tidigt.

Våren kommer med ny energi

Mitt i den senaste tidens sorger och oro letar jag ljusglimtar och jag ser dem. Det är ett gott tecken när vi mitt i sorgen även kan känna glädje, tacksamhet och framtidstro.

Vi förbereder Hermansdal för våra nya familjemedlemmar. I slutet av Mars och i April är det dags för våra första lamm på Hermansdal. När vi tog hand om Dimma och Disa som flasklamm April 2019 var det så mycket kärlek som anlände. Hela våren och sommaren var en tid fylld med kärlek och lammrace i och utanför hagarna. Mina planterade blommor och jordgubbar försvann i ett nafs men så mycket som jag skrattade den sommaren var längesedan jag gjorde.

Deras upptåg och påhittighet för att få min uppmärksamhet var helt otrolig speciellt när de ville ha nappflaskan och skulle vänjas av. Kom jag inte tillräckligt snabbt ryckte de upp blommorna i krukorna utanför huset. De visste att då kom jag springande.

Även våra kursdeltagare och besökare fick träffa Dimma och Disa som helt sonika kom in i huset och hälsade på när de saknade mig. Bra tjejer reder sig själva 🙂 Får är ett underskattat sällskapsdjur och har fört med sig en fin energi till gården. Dessutom är de fantastiska på att hålla marken öppen. Jag ser med spänning fram emot nya lammrace i vår och sommar.

Ljuset i tunneln

Att vi har saker att se fram emot är så viktigt. Det gäller att hitta glädjeämnena i livet och hålla framtidshoppet vid liv. Inte alltid så lätt dessa dagar då världen är galen på mer än ett sätt. Hoppas att alla astrologer har rätt i att 2021 kommer att bli ett år av uppvaknanden och sanningar. Jag känner mig oroad för vår yttrandefrihet, en smygande censur av åsikter och att så kallad fakta presenteras ensidigt.

Jag lyssnar fortfarande inte på “nyheter” och vill inte att ägna mig åt vuxenmobbning vare sig det gäller Donald Trump eller någon annan, hur galna de än kan verka. För vad vet jag? Jag vet bara det media väljer att presentera. Med tanke på hur de väljer att belysa den alternativa medicinen och friskvård så ställer jag mig högst tveksam till att de ger mig korrekt information om någonting annat heller. Kallas det för att jag har en foliehatt så bär jag den med stolthet, polerar den och låter den skina. Jag använder mitt sunda förnuft äter bra mat, vitaminer och fokuserar på saker i livet som höjer energifrekvenserna i mitt liv. Jag gör mitt bästa för att sprida bra ringar på vattnet runt mig och hjälpa så gott jag kan. Vi kan bara göra vårt bästa men vi kan medvetet försöka göra just det.

Obalanser och brister får känslor att fastna

Det är fascinerande att se hur kroppen regerar när olika känslor får fäste i systemet. De tankar vi släpper in skapar känslor. Speciellt om de hör till ett element där vi har obalanser eller svagheter. För mig blev det väldigt tydligt att hela kroppen reagerade på min sorg och lungan blev ansträngd. Jag kände bland annat av min astma som jag inte haft besvär av på länge. Det var inte så illa att jag behövde ta spray men den dök upp. För mig räcker det med att ta hand om mig lite extra, vara noga med att äta rätt saker och att saltmoxa. Det hjälper kroppen att balansera sig igen.

Jag är fortfarande låg men ser till att inte fastna i sorgen. Jag försöker medvetet att hitta saker som tar mig ur känslan och jag hjälper mig själv på alla sätt jag kan. Det krävs Qi och Yang för att transformera känslor. Känslor är även en stor belastning rent fysiskt för kroppen om de inte transformeras och vi fastnar i ett känslotillstånd.

Fastna inte i känslor

Har vi en “riktig” sorg så ska vi självklart sörja. Är vi förbannade så kan den kraften behövas för att vi ska ta oss ur något som inte är bra. Är vi oroliga för något som är verkligt gör det oss mer försiktiga vilket är befogat i rätt sammanhang. Det är när våra tankar skapar scenarier och känslor för något som vi inte ens vet har eller kommer att hända vi får problem. De blir gärna ett ältande och ger oss inte en lösning på problemet. Beroende på vilken känsla vi har en förkärlek till att frottera oss med så berättar det vad vi behöver och vilket element som är inblandat.

Får vi brist på Qi/Energi så kommer det att påverka transformationen av känslor. Vem har inte upplevt hur mycket värre problem och tankar känns när vi är trötta och slut ? Vi ska ha alla känslor men de ska vara “lagom” starka, inte för länge och de ska förändras. Alla fem elementen har sin känsla och har vi obalanser någonstans så visar det sig på flera sätt bland annat påverkas vårt känsloliv.

Träelemetet

Ilska är i ett balanserat tillstånd ett hälsosamt gensvar på stress, frustration och orättvisa. Så länge ilskan uttrycks varsamt och kontrollerat, hjälper den till att ”rensa luften”, lätta på spänning och återställa balansen. För mycket ilska skapar obalans i träelementet och dess organ lever/gallblåsa. På samma sätt som en obalans i träelementet kan skapa för mycket ilska och aggression. Att man säger att vissa personer är ”hetlevrade”, har inom kinesmedicinen en logisk förklaring då det innebär att man har för mycket hetta i levern. När ilskan blir för mycket och obalanserad kan det ge symtom som högt blodtryck, magsår och andra magrelaterade besvär och huvudvärk.

Eldelementet

När eld-elementet är välbalanserat är dess känsla glädje konstant och harmonisk. Som en autopilot fyller den ständigt kropp, själ och sinne med en varm och avslappnad känsla av lycka och glädje. Men om elden i eld-elementet flammar upp för mycket så kommer den harmoniska glädjen istället övergå till att göra personen manisk, nervös, stressad och pratar snabbt och konstant. När glädje blir en obalanserad känsla kommer den skapa obalans och sjukdom i kroppen, såsom störningar i talet, insomnia, hjärtklappning och hjärtattack.

Jordelementet

När det blir för mycket av grubbleri och oro, stagnerar jord-elementets energi och problem uppstår. Tänkande och våra tankar är när de är balanserade klara och leder till någon form av handling. Oro är en känsla där personen alltid befinner sig i dåtid eller framtid… Men likväl som grubbleri och oro kan skapa obalans, så kan en svaghet och obalans i jord-elementet göra att man börjar grubbla och oroa sig väldigt mycket. Det visar sig ofta som tunghet i kroppen, viktökning, trötthet, depression, dålig matsmältning, magkatarr och ödem.

Metallelementet

Sorg är en känsla som om den är väl balanserad, ger oss erfarenheten av att hantera förlust och bearbeta sorg. Men om sorgen blir för stor, kommer din energi att dra ihop sig och saktas ner. Vanliga symtom som uppstår när sorg skapar obalans, är att kroppen blir stel vilket leder till problem i ryggrad och leder, förstoppning, IBS samt luftvägsproblem såsom kronisk bronkit, astma och lungfibros.

Vattenelementet

Rädsla som är känslan tillhörande vatten-elementet, är när den är hälsosam och balanserad en känsla som håller oss uppmärksamma, alerta och fyller oss med mod att möta allt som uppstår i livet. Men när rädslan blir obalanserad har den en förmåga att få vår energi att sjunka till botten och allt går långsamt och segt. Även vår förmåga att tänka och agera försämras, vilket leder till att allt vi kan tänka på är hur vi ska fly från känslan eller det som orsakar den. Desto djupare rädslan går in i kroppen så skapas känslor utav ångest och fobier. Kroppsliga symptom som dessa känslor kan leda till är urinvägsinfektioner, artrit, njursten, gallsten och olika sexuella problem.

Vill du lära dig mer passa på nu. Jag fortsätter med 100:- rabatt på Nyckeln till Hälsa ett tag till

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This