den 10 sep, 2016
Frisk kropp med aluminiumfri deo

Varför vill man ha en deodorant utan aluminium?

Aluminium som är en vanligt förekommande ingrediens i deodoranter, är en lättmetall som har som uppgift att ”korka igen” den utgången som svetten utsöndras genom. Genom att detta sker så stör man kroppens reningssystem, lymfsystemet, som har som uppgift att utsöndra gifter och slaggprodukter genom bland annat svettkörtlarna. Aluminium försämrar helt enkelt kroppens förmåga att rena och avgifta sig. Då lymfsystemet står för hela 50 % av kroppens inre städning, kan en störning av det på sikt leda till en försämrad hälsa. För om kroppen inte kan göra sig av med gifter och slaggprodukter, så kommer de naturligtvis att samlas på hög i kroppen och ställa till oreda.

Aluminium förekommer ofta i antiperspiranter under namn som:

  • Aluminium chlorideunnamed1-672x372
  •  Aluminium chlorohydrate
  • Aluminium zirconium

Vi lever i en tid då våra kroppar utsätts för mer kemikalier än någonsin, via mat, kläder, luften vi andas, produkter vi använder etc.

Ett väl fungerade avgiftningssystem är därför av stor vikt för en god hälsa.


Under 10 års tid har vi på Hermansdals Eko prövat en mängd olika ekologiska och aluminiumfria deodoranter… En del fungerar inte alls, vissa irriterar huden och andra har ingen bra konsistens. Därför bestämde vi oss för att starta Hermansdals EKO och börja tillverka vår egen deodorant, gjord på 100 % ekologiska ingredienser, helt aluminiumfri, perfekt krämig konsistens, hudvårdande och bäst av allt… DEN FUNGERAR!

Beställ – Webshop

Hemsida – Hermansdal

13631594_1557500997889162_8834050034096502607_n

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Är lagom alltid bäst? - […] Frisk kropp med aluminiumfri deo […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This