Frisk kropp med aluminiumfri deo
Av Tina på Hermansdals Gård
den 10 sep, 2016

Varför vill man ha en deodorant utan aluminium?

Aluminium som är en vanligt förekommande ingrediens i deodoranter, är en lättmetall som har som uppgift att ”korka igen” den utgången som svetten utsöndras genom. Genom att detta sker så stör man kroppens reningssystem, lymfsystemet, som har som uppgift att utsöndra gifter och slaggprodukter genom bland annat svettkörtlarna. Aluminium försämrar helt enkelt kroppens förmåga att rena och avgifta sig. Då lymfsystemet står för hela 50 % av kroppens inre städning, kan en störning av det på sikt leda till en försämrad hälsa. För om kroppen inte kan göra sig av med gifter och slaggprodukter, så kommer de naturligtvis att samlas på hög i kroppen och ställa till oreda.

Aluminium förekommer ofta i antiperspiranter under namn som:

  • Aluminium chlorideunnamed1-672x372
  •  Aluminium chlorohydrate
  • Aluminium zirconium

Vi lever i en tid då våra kroppar utsätts för mer kemikalier än någonsin, via mat, kläder, luften vi andas, produkter vi använder etc.

Ett väl fungerade avgiftningssystem är därför av stor vikt för en god hälsa.


Under 10 års tid har vi på Hermansdals Eko prövat en mängd olika ekologiska och aluminiumfria deodoranter… En del fungerar inte alls, vissa irriterar huden och andra har ingen bra konsistens. Därför bestämde vi oss för att starta Hermansdals EKO och börja tillverka vår egen deodorant, gjord på 100 % ekologiska ingredienser, helt aluminiumfri, perfekt krämig konsistens, hudvårdande och bäst av allt… DEN FUNGERAR!

Beställ – Webshop

Hemsida – Hermansdal

13631594_1557500997889162_8834050034096502607_n

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Är lagom alltid bäst? - […] Frisk kropp med aluminiumfri deo […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!