Varför vill man ha en deodorant utan aluminium?

Aluminium som är en vanligt förekommande ingrediens i deodoranter, är en lättmetall som har som uppgift att ”korka igen” den utgången som svetten utsöndras genom. Genom att detta sker så stör man kroppens reningssystem, lymfsystemet, som har som uppgift att utsöndra gifter och slaggprodukter genom bland annat svettkörtlarna. Aluminium försämrar helt enkelt kroppens förmåga att rena och avgifta sig. Då lymfsystemet står för hela 50 % av kroppens inre städning, kan en störning av det på sikt leda till en försämrad hälsa. För om kroppen inte kan göra sig av med gifter och slaggprodukter, så kommer de naturligtvis att samlas på hög i kroppen och ställa till oreda.

Aluminium förekommer ofta i antiperspiranter under namn som:

  • Aluminium chlorideunnamed1-672x372
  •  Aluminium chlorohydrate
  • Aluminium zirconium

Vi lever i en tid då våra kroppar utsätts för mer kemikalier än någonsin, via mat, kläder, luften vi andas, produkter vi använder etc.

Ett väl fungerade avgiftningssystem är därför av stor vikt för en god hälsa.


Under 10 års tid har vi på Hermansdals Eko prövat en mängd olika ekologiska och aluminiumfria deodoranter… En del fungerar inte alls, vissa irriterar huden och andra har ingen bra konsistens. Därför bestämde vi oss för att starta Hermansdals EKO och börja tillverka vår egen deodorant, gjord på 100 % ekologiska ingredienser, helt aluminiumfri, perfekt krämig konsistens, hudvårdande och bäst av allt… DEN FUNGERAR!

Beställ – Webshop

Hemsida – Hermansdal

13631594_1557500997889162_8834050034096502607_n