den 2 okt, 2016
Mineralolja i hudvård… Varken hudvänligt eller miljövänligt!

Visste du att det du smörjer på din hud kanske kommer från samma råvaror som oljan och bensinen till din bil?

Hälsa och hur man får eller bibehåller en frisk kropp har alltid varit ett brinnande intresse för mig. Vi lever ju idag i en värld där vi och våra kroppar påverkas otroligt mycket av miljön vi lever i, vad vi äter och vad vi smörjer våra kroppar med. I detta blogginlägg vill jag berätta lite för er om mineraloljor som är en vanlig och för tillverkaren mycket billig ingrediens…

Mineraloljor förstör din hud….  

Mineralolja utvinns ur råolja och är därmed en stor miljöbov samtidigt som den torkar ut och förstör vår hud.

Petroleumoljor som används till bland annat eldningsolja och bensin finner man även i många av våra vanligaste hudkrämer. De benämns då oftast som mineraloljor, vaselin, silicon, paraffinolja, dimeticon, meticone med mera.

Huden är kroppens största organ och en ekologisk kallpressad olja när och återfuktar huden, samtidigt som hudens alla porer kan andas som de ska. Mineraloljan däremot blockerar och täpper till hudens porer med upp till 60 %. Detta hämmar och förstör hudens naturliga återfettning och kan ge upphov till akne. Mineraloljan känns oftast bra för stunden, men det den gör är att den bara lägger sig som en barriär på huden och istället för att återfukta så torkar den ut huden. Den förstör underhuden och gör huden beroende av den. Den har inga hudvårdande egenskaper, utan stör istället ut hudens egen balans och förhindrar aktiva och vårdande ämnen att tas upp av huden.

Den enda som tjänar på att använda mineralolja i hudvård är tillverkaren, då den är billig och härsknar aldrig!

Vid Akademiska sjukhuset i Uppsala gjorde man studier som visade på ett klart samband mellan användning av paraffinolja och ledgångsreumatism och jag är säker på att det inte är den ända oredan den ställer till med inuti kroppen.

268616-0x0

Minerolja i hudvårdsprodukter och kosmetika kan gå under många namn, till exempel:

  • Mineral oil, Vaselin, Minerolja, Paraffin, Petrolatum, Petroleum, Paraffin oil, Oleum petrolen, Vit mineralolja, Ozokerit (finns bl a i mascara), E 905, Polyisobutene (vanligt i lipgloss), Oleum vaselini, Paraffinum.

Många utav hudkrämerna på bland annat apoteket är fulla av dessa oljor….

Läs innehållsförteckningen noga innan du köper hudkräm nästa gång och välj en hudkräm med kallpressade ekologiska oljor.

Idag har man ju oftast telefonen med sig och kan lätt komma ut på google, det är då lätt att googla namnen på innehållsförteckningen så får du snabbt ett svar på vad det är för något.

När jag för många år sedan själv förstod vilken smutsig industri hudvårds- och kosmetikaindustrin är, började jag läsa och söka kunskap om vad huden mår bra av och hur den fungerar. Det är all denna kunskap som gjorde att jag tillsammans med min bästa vän valde att starta Hermansdals EKO.

 

images-1

 

På Hermansdals EKO använder vi bara ekologiska och kallpressade oljor av högsta kvalité, så vår hud ges de bästa förutsättningarna för att hålla sig ung, elastisk och frisk.

Önskar dig en fin och härlig dag!

Följ mig gärna på Facebook: https://www.facebook.com/hermansdalseko/?fref=ts

Välkommen in på hemsidan: www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Är lagom alltid bäst? - […] Mineralolja i hudvård… Varken hudvänligt eller miljövänligt! […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This