Tips för att boosta igång kroppen och bli piggare!

Hej fina bloggläsare…

Idag bjuder vi på några tips från Hermansdal, hur man på ett enkelt sätt kan boosta igång kroppen efter vinterdvalan.

Tips #1 INGEFÄRSHOT – En riktig liten goding som borde finnas i alla hem…

Det här behöver du: 400 g färsk ekologisk ingefära, 2 ekologiska citroner, 2-3 ekologiska vitlöksklyftor, 0,5 dl svensk honung, vatten.

Gör såhär: Värm 1 liter vatten i en kastrull till ca 65 grader, ta sedan av kastrullen från plattan och häll i 400 g ekologisk riven ingefära och pressa i två-tre ekologiska vitlöksklyftor. När temperaturen sjunkit till 35-40 grader så blandar du i o,5 dl svensk honung, rör tills honungen löst sig och när temperaturen nåt rumstemperatur pressar du i saften från två ekologiska citroner. Låt sedan stå och dra 3-5 timmar, sila av och häll på flaska. Förvara i kylskåp och ta gärna en shot flera gånger per dag.

Ingefära värmer kroppen, stärker immunförsvaret, är anti-inflammatorisk och full med härliga antioxidanter.

Vitlök är värmande för kroppen, stärker kärlväggarna, stärker immunförsvaret, är anti-inflammatorisk och fantastiska anti-bakteriella egenskaper. När vi läste basmedicin så fick göra bakterieodlingar på agarplattor och på varje platta lade vi olika växter som lingon, kanel, vitlök med mera… Dagen efter när vi skulle se hur bakterierna har växt så visade sig alla ha en anti-bakteriell verkan men den som var helt outstanding i testet var vitlök som hade ring runt sig stor som en femkrona där INGA bakterier växte överhuvudtaget.

Honung främjar produktionen av goda bakterier i magen, är anti-inflammatorisk och anti-bakteriell, innehåller mängder  med vitaminer, mineraler och spårämnen.

Citron boostar immunförsvaret, hjälper till att basa kroppen, rik på c-vitamin, kalium och folsyra.

Tips #2 DADELBOLLAR – Hälsosam energiboll…

Det här behöver du: 400 g ekologiska färska dadlar, 2 dl ekologisk havrekli, 1 dl ekologiska havregryn, 3 msk chiafrön, vatten ca 2-3 dl, 1 tsk salt, äkta vaniljpulver, äkta kanel.

Gör såhär: Mixa allt i en matberedare, forma bollar och rulla i kokos. Förvara dem i kylskåp eller frys…

Dadlar är fulla med fibrer, vitaminer och mineraler.

Havrekli innehåller nästan dubbelt så mycket fibrer som havregryn och är rikt på järn, zink. magnesium, betaglukoner och E-vitamin.

Havregryn är en mycket god källa till protein och innehåller mycket vitaminer, mineraler, antioxidanter och betaglukoner.

Chiafrö är ett riktigt superfrö, så litet men så fullproppat med nyttigheter. Chia betyder styrka och det är sannerligen ett passande namn. Detta lilla frö är rik på omega 3, protein, fibrer, kalcium och många andra mineraler samt stärker hår, hud och naglar.

Tips #3 SPIRULINA – En verklig superhjälte…

Blanda 1 tsk ekologiskt Spirulinapulver i 2 dl vatten eller ekologisk juice, drick och känn kroppens glädjeskutt av all näring. Vi använder oftast Spirulina från Holistic eller Lifestream…

Spirulina  är proppad med vitaminer, mineraler och spårämnen, den stärker immunförsvaret, motverkar eksem och torr hy, är inflammationshämmande, extremt proteinrik- innehåller 18 aminosyror, skyddar kroppens celler, verkar hormonbalanserande, underlättar viktminskning, fyller på våra energilager och ger omedelbar energi, innehåller mängder med antioxidanter.

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Vi önskar er en riktigt härlig dag och hoppas ni får njuta av allt som sätter guldkant på tillvaron!

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. 5 anledningar till att upptäcka denna Zen-Buddistiska Tradition - […] Tips för att boosta igång kroppen och bli piggare! […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!