den 18 feb, 2017
Tips för att boosta igång kroppen och bli piggare!

Hej fina bloggläsare…

Idag bjuder vi på några tips från Hermansdal, hur man på ett enkelt sätt kan boosta igång kroppen efter vinterdvalan.

Tips #1 INGEFÄRSHOT – En riktig liten goding som borde finnas i alla hem…

Det här behöver du: 400 g färsk ekologisk ingefära, 2 ekologiska citroner, 2-3 ekologiska vitlöksklyftor, 0,5 dl svensk honung, vatten.

Gör såhär: Värm 1 liter vatten i en kastrull till ca 65 grader, ta sedan av kastrullen från plattan och häll i 400 g ekologisk riven ingefära och pressa i två-tre ekologiska vitlöksklyftor. När temperaturen sjunkit till 35-40 grader så blandar du i o,5 dl svensk honung, rör tills honungen löst sig och när temperaturen nåt rumstemperatur pressar du i saften från två ekologiska citroner. Låt sedan stå och dra 3-5 timmar, sila av och häll på flaska. Förvara i kylskåp och ta gärna en shot flera gånger per dag.

Ingefära värmer kroppen, stärker immunförsvaret, är anti-inflammatorisk och full med härliga antioxidanter.

Vitlök är värmande för kroppen, stärker kärlväggarna, stärker immunförsvaret, är anti-inflammatorisk och fantastiska anti-bakteriella egenskaper. När vi läste basmedicin så fick göra bakterieodlingar på agarplattor och på varje platta lade vi olika växter som lingon, kanel, vitlök med mera… Dagen efter när vi skulle se hur bakterierna har växt så visade sig alla ha en anti-bakteriell verkan men den som var helt outstanding i testet var vitlök som hade ring runt sig stor som en femkrona där INGA bakterier växte överhuvudtaget.

Honung främjar produktionen av goda bakterier i magen, är anti-inflammatorisk och anti-bakteriell, innehåller mängder  med vitaminer, mineraler och spårämnen.

Citron boostar immunförsvaret, hjälper till att basa kroppen, rik på c-vitamin, kalium och folsyra.

Tips #2 DADELBOLLAR – Hälsosam energiboll…

Det här behöver du: 400 g ekologiska färska dadlar, 2 dl ekologisk havrekli, 1 dl ekologiska havregryn, 3 msk chiafrön, vatten ca 2-3 dl, 1 tsk salt, äkta vaniljpulver, äkta kanel.

Gör såhär: Mixa allt i en matberedare, forma bollar och rulla i kokos. Förvara dem i kylskåp eller frys…

Dadlar är fulla med fibrer, vitaminer och mineraler.

Havrekli innehåller nästan dubbelt så mycket fibrer som havregryn och är rikt på järn, zink. magnesium, betaglukoner och E-vitamin.

Havregryn är en mycket god källa till protein och innehåller mycket vitaminer, mineraler, antioxidanter och betaglukoner.

Chiafrö är ett riktigt superfrö, så litet men så fullproppat med nyttigheter. Chia betyder styrka och det är sannerligen ett passande namn. Detta lilla frö är rik på omega 3, protein, fibrer, kalcium och många andra mineraler samt stärker hår, hud och naglar.

Tips #3 SPIRULINA – En verklig superhjälte…

Blanda 1 tsk ekologiskt Spirulinapulver i 2 dl vatten eller ekologisk juice, drick och känn kroppens glädjeskutt av all näring. Vi använder oftast Spirulina från Holistic eller Lifestream…

Spirulina  är proppad med vitaminer, mineraler och spårämnen, den stärker immunförsvaret, motverkar eksem och torr hy, är inflammationshämmande, extremt proteinrik- innehåller 18 aminosyror, skyddar kroppens celler, verkar hormonbalanserande, underlättar viktminskning, fyller på våra energilager och ger omedelbar energi, innehåller mängder med antioxidanter.

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Vi önskar er en riktigt härlig dag och hoppas ni får njuta av allt som sätter guldkant på tillvaron!

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på “Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. 5 anledningar till att upptäcka denna Zen-Buddistiska Tradition - […] Tips för att boosta igång kroppen och bli piggare! […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This