den 8 maj, 2022
Naturens Skafferi

Hej fina du,

Hur går det där ute är våren installerad hos dig ännu? På Hermansdal är det vår men fortfarande kallt och väldigt torrt. Vi behöver regn nu. Vet inte hur det ser ut i resten av landet men här behöver vi nog dansa lite regndans. Det är det där med att hålla balansen och få lagom av allt vid en tidpunkt som passar. Är vi pigga på natten när vi behöver sova för att orka med dagen blir det fel. Men är vi pigga på dagen är det spot on. En balans mellan yin och yang inifrån och ut anpassad efter årstider och vår dygnsrytm gör att vi mår bra på alla plan och håller oss vitala.

Förra veckan fick jag teknik strul när jag skulle dela blogginlägget på FB. Missade du det så hittar du det här:

VÅRA SYMTOM BERÄTTAR VAD SOM ÄR FEL

Det är en hektisk tid ute nu. Trots kylan växer ogräset så det knakar och det är mycket som ska hinnas med för att man inte ska komma efter. Kvickroten och jag har en ständigt pågående kamp. Jag får jobba hårt för att den inte ska vinna. En del saker som anses vara ogräs är rena guldgruvan när det gäller vår hälsa. Nu tittar nässlorna upp de är perfekta att torka. Maskrosorna är också på G till kaninfröknarnas glädje. Bara på ett par dagar har björkarna börjat bli gröna. Det går snabbt nu. Passa på att ge dig ut och plocka av det naturen erbjuder.

Här kan du läsa mer om Nässlans läkande egenskaper:

NÄSSLA EN ÖRTMEDICIN

Fler tips på ätbart i naturen hittar du här:

NATURLIGA SKATTER

Allt hänger ihop

Naturen har sin rytm och flöde lika stadigt som processerna i vår kropp ska fungera. Det är när flödet inte fungerar och det blir för mycket eller för lite av något vid fel tidpunkt som vi får problem. Det kan vara värk eller känslor som inte går att släppa eller att vi alltid får en uppblåst mage när vi äter.

Den kinesiska medicinens sätt att se på känslor skiljer sig så mycket från vårt västerländska tänk att det blir ett riktigt guldkorn. När vi förstår hur känslorna hänger ihop med resten av kroppen och vårt fysiska mående blir det många aha upplevelser. Det går inte att koppla i sär kropp, själ och sinne ALLT hänger ihop.

Känslor talar om något för oss

Känslor är en allvarliga sjukdomsalstrare enligt den kinesiska medicinen. Enkelt förklarat kan man säga att inom den Kinesiska Medicinen så finns det olika ”nivåer/lager” där sjukdom finns, utifrån och in. Om sjukdom/obalanser befinner sig i vårt yttersta lager så är den lindrig och går snabbt att balansera och läka. Men när sjukdom och obalanser tar sig in till vårt allra innersta, då drabbas vi av allvarliga och kroniska sjukdomar och problem.

Känslor är en sådan faktor som när de blir obalanserade eller det blir för mycket eller finns för länge går de rakt in i vårt innersta och orsakar problem i hela vårt kroppsliga system. Med andra ord kan vi hjälpa våra känslor att bli balanserade och positivare när vi tar hand vår fysiska kropp genom att äta bra mat, örter och ha en livsstil som håller i längden.

Balans är A och O

Klarar vi av att hålla balansen så håller vi oss friska och mår bra både fysiskt och känslomässigt. Det handlar alltid om det yttre och det inre och att vara sanna mot oss själva. Alla har sin resa i livet men vissa saker är grundläggande och gäller oss alla. Lär vi oss inte får vi fortsätta att träna oss. Kanske är det just det att vi ska resa oss upp efter ett misslyckande och våga igen det vi ska lära oss? När vi har tillräckligt med Qi, yin, yang och blod blir allt lättare i livet även det som ibland välter oss.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Mycket intressant!

  Hur gör jag som inte kan äta gröna blad eller grönsaker i större utsträckning eftersom jag har en mekanisk hjärtklaff och äter Waran och andra mediciner som inte går ihop med grönt.

  Svara
  • Hej, Du får försöka få i dig högkvalitativ näring av det du kan äta.
   Allt Gott
   Tina

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This