den 23 maj, 2021
Naturliga skatter

Hej fina du,

På Hermansdal är den årliga stalltvätten klar och nu målar vi det sista. Det blir så fint, igen 😉 Det är en evighetsprocess att ångtvätta och måla stallet varje år. Den tar aldrig slut. Men för mig är det viktigt att ha ordning och reda och att det är fräscht runt mig och djuren. Jag mår bra när min familj har det de behöver och mår bra. Det gör det värt allt arbete. Jag sover lugnt på natten när jag vet att djuren gör det också. Det spelar ingen roll om det är människor, hästar, får, höns, kaniner, hundar eller katter alla har sina behov som behöver uppfyllas för att vi ska må bra och hålla oss friska.

Fåren går nu och betar i hästarnas vinterhage. Det är perfekt att växelbeta för att hålla ner parasittrycket. De förstör varandras parasiter. Kan det bli bättre? Naturen är helt magisk på att hålla balansen det är vi människor som förstör den.

Ta vara på det som växer ute

Det växer så det knakar ute. Naturen har fullständigt exploderat. Jag hinner knappt klippa gräset förrän det är dags att motionera med KLippo igen. Nu är det även dags att plocka nässlor, maskrosor och kirskål. Alla ätbara och hälsosamma. Maskros rot och nässlor är perfekta att torka och använda hela året runt och kirskålen går utmärkt att juice eller köra ner i smoothies.

Vi har en mängd skatter i naturen. En förutsättning för att vi ska kunna använda dem är naturligtvis att vi har natur runt oss. Skulle du inte ha det så kan jag lova dig att frågar du någon som har om du får plocka nässlor maskrosor eller kirskål så kommer de att tacksamt ta emot ditt erbjudande 🙂 Bor du i närheten av Hermansdal så kan vi erbjuda självplock 😉 Vi har mer än vi kan göra av med själva.

Naturliga skatter

Det många av oss kallar för ogräs är egentligen riktiga skatter. Både Nässlor, kirskål och maskrosor innehåller stora mängder vitaminer och mineraler bl.a magnesium, kalcium, järn, zink, kisel, A-vitamin och C-vitamin. De är rika på klorofyll och stärkande för immunsystemet.

Maskrosen är en livskraftig läkeväxt där man kan använda hela växten från blomma till blad och rot. Den nordiska örtmedicinen använder främst roten och bladen för den goda påverkan på matsmältningen och dess stimulerande effekt på lever och bukspottkörtel. Jag är stolt över att vara ett “maskrosbarn” och uppskattar den livskraftiga gula solen som verkar överleva allt. Det är kanske maskrosens enorma livskraft som gör att den även blir en kraftfull örtmedicin för oss.

Här kan du läsa mer om Maskrosen: MASKROS EN NYTTIG MINISOL

Här kan du läsa mer om Nässla: NÄSSLA EN ÖRTMEDICIN

Plocka endast de växter du känner till och tvätta dem noga före användning. 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This