den 19 nov, 2023
Det viktiga vattenelementet

Hej fina du,

Höstmörkret lägger sig över oss. Sakta men säkert blir de ljusa timmarna färre och färre. Yin växer sig starkare och yang minskar för varje dag som går. Äntligen är all vitlök nedtryckt och vilar under en lövbädd och kompostgaller. Jordgubbsplantor och sparris har fått ett halmtäcke som jag hoppas ska få dem att sova gott och klara vintern. Växthuset är tömt och städat och odlingsbäddar påfyllda med organiskt material. Nu är vi redo för lite vintervila.

Det tid för att söka sig inåt och planera för det vi ska sätta igång med när naturen vaknar igen. Och vad kan passa bättre än att fortsätta planera en köksträdgård. Det känns väldigt inspirerande även om jag vet att det är en massa jobb. Lite visare ger jag mig in i nästa fas mot självförsörjning. Nu har jag koll på ett antal för mig nya grödor och kan fylla på med mer kunskap och skaffa fler utan att jag får stress påslag. Odling ska vara kul, då blir det bra qi i det vi skördar.

Fyll på med näring

Det är dags att påminna om det viktiga intaget av näring för att stärka vårt inre. Nu när mörkret är här. Glöm inte D vitamin. Du kan läsa mer om den här D Vitamin vår tids solgud och kroppens försvar

Ingen har väl missat hur oerhört viktigt det är att ta tillskott av D-vitamin? Forskningsrapporterna duggar tätt om D-vitaminets goda effekt för immunsystemet. Nu senast tretton meta-analyser som visar att tillräckligt av D-vitamin har väldigt god effekt för immunsystemet. Vill du fördjupa dig och gillar forskning kan du läsa mer här: LÄNK FORSKNINGSRAPPORT Dessutom vet jag i dag att D vitaminbrist är vanligt hos kvinnor med bröstcancer.

Kinesiskt sett hör D vitamin till vattenelementet då det påverkar skelettet. Tänder ock skelett är den vävnad som hör till vattenelementet vilket är helt perfekt att stärka under vintern

Det viktiga Vattenelementet

Även om det känns som om vi fortfarande har mer höst än vinter så är det viktiga vattenelementet på ingång. Är det något vi skall vara rädda om i kroppen så är det vatten-elementet och njurarna. De sköter inte bara sina egen funktion utan går även in och stöttar alla andra organ och processer i kroppen. Allt för att vi ska fungera och överleva. Att ta hand om sitt vatten element när det är vinter är perfekt. Så passa på !!!

Årstiden som hör till vattenelementet är vintern. Det är under vintern som element har sin mest aktiva tid. Organ som hör hit är njurar och urinblåsa. Alla organ har en tid på dygnet då deras energi är som mest aktiv. Vatten-elementets organ har sin tid kl. 15-19. Är du ofta trött den tiden på dygnet så är det en stark indikation på att du behöver balansera och stärka just vatten-elementet.

Njurarna kroppens batteri

Njurarna är kroppens ”batteri” och ett urladdat batteri kan bero på många faktorer. En vanlig anledning idag är att vi helt enkelt förbrukar mer energi än vi tillför. Eller att vi tillför ”tom energi” genom att vi enbart äter för att bli mätta, för att det är gott eller för att få en kick som ger oss en ”falsk” pigghet.

Eftersom energin är ”tom” så får inte kroppen de byggstenar den behöver. När det sker blir kroppen tvungen att använda sitt reservbatteri, njurarna, för att alla funktioner i kroppen skall fungera. Tillslut finns det inget mer att ta av. Vi brukar känna av det när vi kommer upp i medelåldern saker som tidigare fungerat gör inte det längre. Kroppen ställer inte längre upp utan talar om för oss att nu räcker det. Har vi ett starkt vattenelement klarar vi mer och har vi en svaghet med oss från början säger den ifrån tidigare,

VILL DU VETA MER ? PASSA PÅ !!!

100:- I JULRABATT PÅ NYCKELN TILL HÄLSA T.O.M 2023-12-31

ANVÄND KOD: JUL2023 I KASSAN

(så långt lagret räcker)

Önskar dig en fin Novembervecka

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

  1. Hej! Ser du ingen risk för obalanser om man intar d-vitamin som är ett hormon och inte a-vitamin som behöver vara i fas med varandra?

    Svara
    • Nej det gör jag inte 😉

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This