den 12 nov, 2023
Näring i olika former

Hej fina du,

Saknar du solen och ljuset precis som jag? Tacksam för en regnfri lördag och som det ser ut även en söndag utan regn, om än vääääldigt dimmig och gråmulen. Med det gråa vädret kommer även mildare temperaturer, vilket jag är tacksam för. I dag hinner jag trycka ner den sista vitlöken och kan äntligen stryka det från min To Do lista. Varje sak som hamnar på plats eller blir åtgärdad gillas starkt av mitt ordningssinne och metallelementet. Det känns bra att skapa ordning och reda inför vintervilan.

Var sak har sin tid och nu känns det att dagarna blir kortare och att man orkar mindre. Jag vill göra kväll tidigare, äta varmare mat, moxa mer, tända ljus och boa in mig. För mig är det viktigt att hitta saker som ger mig ljus även om inte solen skiner. Det kan vara att måla, umgås med djuren, skriva, meditera, äta god mat, prata med en vän och tillåta mig att “bara vara”. Har du hittat ditt ljus i mörkret ?

Landa i dig själv och lyssna

Varje morgon tar jag en stund och landar i kroppen och kommer i fas med själen. Jag tänder ljus, skriver i min tacksamhetsbok och landar i mig själv. Det ger mig ett bra fokus och en fin energi resten av dagen.

Har vi många bollar att jonglera, så är här och nu ännu viktigare för att vi inte ska tappa fotfästet. Här och nu för mig handlar om att vara närvarande i det jag gör för tillfället. Att kunna vara närvarande till och med när man fyller på vattenkokaren skapar ett lugn även om schemat är fullt. Var sak har sin tid.

För mig hjälper listor och organisation. Har jag skrivit ner saker på en lista så kan jag släppa det och behöver inte tänka på det förrän det är dags. Det är också en stor skillnad på när kroppen känns stark och vital, då är det betydligt lättare att sortera och hålla isär. Har du en gång varit utbränd eller varit nära att hamna i väggen så vet du att stressen kommer bara man har för många bollar i luften eller tider att passa. Det är kroppens sätt att varna dig.

Näring i alla former

Älskar du dig själv tillräckligt mycket för att ha en hälsosam och hållbar livsstil ? Det kan kännas både tufft och provocerande att börja tänka på sig själv. Men att älska och respektera oss själva på riktigt är något som är en förutsättning för att vi ska må bra och jag är övertygad om att det är precis vad vi ska lära oss under vår promenad på jorden. Har vi ingen energi kan vi inte heller hjälpa andra.

Vi behöver ge oss själva näring i alla möjliga former för att må bra. Kvalitativ näring i form av bra mat, en bra relation med oss själva och vår omgivning, balans mellan vila och aktivitet och så vidare. När vi har harmoni inom oss kommer vi inte heller vilja skada andra eller klotet vi bor på. Vi kommer att växa som individer, respektera vad själen vill och vi kommer att förvalta det vi fått och vara tacksamma över att vårt hjärta slår varje dag för vår skull.

Att äta bra och lyssna på oss själva är en form av självrespekt

Här kommer en liten påminnelse

Tips som hjälper kropp och själ när hösten är här

  • Ät mer soppor och grytor som innehåller det årstiden erbjuder tex potatis och rotfrukter
  • Använd mer värmande kryddor tex kanel, timjan, rosmarin, chili, vitlök
  • Håll dig varm när du går ut även om fötter och ben
  • Varma fotbad med tex ingefära
  • Saltmoxa
  • Varva ner och gör kväll tidigare
  • Ät högkvalitativa vitaminer och mineraler
  • Rensa både i almanackan och livet
  • Andas frisk höstluft
Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This