den 14 apr, 2024
Tips med vårkänsla

Hej fina du,

Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag började en dag och plantera penseer, men gav upp och nu står resten i stallet och väntar på att inspirationen ska infinna sig igen. Eller rättare sagt att det ska sluta regna och bli lite varmare. I går eftermiddag sprack det upp och i dag kanske vi slipper regn men det stormar rejält.

Antingen är det en seg start på våren eller så är det jag som har ett extra stort behov av sol och värme i år. Att leva i total byggröra bidrar inte till mitt välbefinnande heller och än är det en bit kvar 😉 Men fint blir det <3 I dag lovar de sol vi får se om det håller.

Hästar och får är lyckliga för att det börjar komma gräs, katterna kommer in med offergåvor och hundarna hittar alla leksaker som varit förlorade under snön och blir som nya igen. Vitlöken börjar titta upp och jag inser att jag kommer få så mycket att jag behöver stå på torget och sälja 🙂

Vet inte hur jag tänkte där Hahahaha. Det har iallafall varit en fin känsla att inte behöva köpa varken gul, röd eller vit lök sedan i höstas. Jag hoppas på ett bättre odlingsår i år med lite mer värme och mindre regn.

Det känns så roligt att vara igång med hästarna igen. Jag inser att Elton har växt och breddat rejält under vintern. När man ser dem varje dag tänker man inte på hur mycket det är som händer med deras kroppar. Plötsligt har min lilla kille blivit stor <3

Vårfynd

Vi har en fantastisk tid framför oss och det är dags att börja så, plantera och leta fynd i naturen. Jag går här och väntar och väntar på att naturen skall vakna och explodera i all sin kraft. Nu skall det samlas björklöv, nässlor blommor och blad. Det finns så många skatter i naturens skafferi. Kirskålen är redan uppe.

På Hermansdal äter alla örter vid behov, djur som människor. Vi stärker blod, njurar och mjälte för glatta livet när det behövs för att hålla oss friska och vitala. Nässlorna är snart här fulla med näring både västerländskt och kinesiskt.

Favoritträdet Björken har fler guldkorn att bjuda på. Björksaven är en riktig skatt och skall tappas innan musöronen slår ut. Den använde man förr för att stärka sig själv och sina djur efter en lång vinter. Kinesiskt sett kan man säga att den stärker vattenelementet och essenserna. Chaga är också ett “måste” som björken bidrar med. Den växer på vissa björkar och är full av mineraler och antioxidanter. Vi har faktiskt en egen Chaga svamp på en björk här på Hermansdal som jag inte rört och den blir lite större för varje år.

Är jag under en virusattack så har jag några säkra kort som jag alltid tar till Chaga och ingefära är ett av dem.

Hermansdals magiska brygd

Du behöver:

Ingefära (ekologisk färsk), Chaga, Citron, Honung

Gör så här:

Tvätta och skiva färsk ingefära, sjud i 15 minuter, plocka bort ingefäran häll i Chaga, rör om låt stå i 5 minuter rör om igen, låt stå i fem minuter. Häll upp i en kopp låt det svalna lite och pressa i en halv ekologisk citron och smaksätt med honung om du vill. (Har Chagan större bitar så kan du låta dem sjuda med ingefäran en stund och sila bort dem)

Fler Tips för att hålla ställningarna mot virus, rinn snuva och allergi:

  • Jag smörjer in mig med Vindolja (Vind= Virus). Det gör jag på Punkterna ST8 (vid hårfästet) och GB20 (i nacken upp mot huvudet) och framsidan mitt på halsen om den känns “taggig” Punkterna finns beskrivna i Nyckeln till Hälsa
  • Jag tar extra D-vitamin, C-vitamin och zink
  • Jag blandar Liposomal C vitamin och Vogels Echinaforce i vatten flera gånger om dagen när jag är under attack.
  • Om jag blir tät i bihålor, hostar eller känner av pollen så dricker jag te på Natural Breath.
Nyckeln till Hälsa hittar du här

Den kinesiska medicinens lösningar på våra fysiska och känslomässiga problem kan tyckas så enkla att vi har svårt att förstå att de kan fungera. Förmodligen är det just det enkla och naturliga som gör att kroppen förstår och får hjälp. Fler verktyg, kunskap och information om hur du kan hjälpa dig själv hittar du här i bloggen och i Nyckeln till Hälsa.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This