den 30 maj, 2021
Har du upptäckt Äppelcidervinäger?

Hej fina du,

Äntligen sol och värme. Tänk vilken inverkan solen har på hur vi mår. Inte så märkligt egentligen då solen är så mycket yang det kan bli och yang är vår kraft. Det är så skönt att kunna ha ytterdörren öppen och inte behöva klä på sig en massa för att gå ut. Sol och torrt betyder också att jag slipper torka tassar städa efter hundra och katter som springer ut och in. Bara det skapar ett välbefinnande 😉 Jag älskar fåglarnas kvitter och att kunna gräva ner händerna i jorden. Det känns som om samhörigheten med naturen är så mycket starkare den här tiden på året. Alla årstider har sin tjusning men den kraft och energi som finns ute nu är oslagbar.

I går var vi till Skåne ToR och hämtade hem Elton som varit i skolan en stund hos TA training och Therese. Nu är det sommarlov på Hermansdal innan utbildningen fortsätter. Liten börjar bli stor. Han växer så det knakar igen så en paus med bete blir bra för både kropp och själ. Jag passade på att fynda obesprutade jordgubbar och grön sparris. Båda två fyllda av näring med riktiga dunderkrafter. Det är en läkande kraft att ha familjen samlad och fylla på med bra näring.

Har du upptäckt äppelcidervinäger?

Äppelcidervinäger är en underskattad hälsobringare. Självklart behöver den vara ekologisk och opastöriserad för att fungera som den är tänkt. Men när vi väl har hittat en sort som är det så är den rena rama dundermedicinen. Jag gillar Reneé Voltaire och Bragg och använder den till allt. Dessutom tar jag ett glas med en matsked äppelcidervinäger 10 min innan varje måltid för att hjälpa jordelementet att ta emot maten. Det är bra när man vill äta mycket färsk frukt och grönt som kan vara lite tufft för ett svagt jordelement.

Vad är det bra för och varför?

Listan på hälsofördelar som kommer med äppelcidervinäger kan göras hur lång som helst. Att det är på det viset tror jag är enkel. Den hjälper till att “basa” kroppen helt enkelt. Och en kropp som är basisk har inte en massa problem. Kinesiskt sett så hjälper den Jordelementet där den första nedbrytningen av maten sker och när det fungerar så kan kroppen ta upp näring och våra celler och organ fungera som det är tänkt.

Här kan du läsa mer om PH-Värdet

Några exempel på vad äppelcidervinäger kan hjälpa dig med: övervikt, ödem, diabetes, halsont, huvudvärk, trötthet, förstoppning, svampinfektioner, bihåleproblem, celluliter, insomnia, yrsel, inflammationer, värme vallningar, gallsten, acne och kramp jag kan göra listan hur lång som helst. Det enklaste “receptet” är en matsked i lite vatten tre ggr om dagen.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

    • Tack roligt att du gillar det jag skriver om 🙂

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This