den 17 jul, 2022
Naturen speglar sig i vår kropp

Hej fina du,

Sommarsolen fortsätter att lysa och vi har även den stora lyckan att få en del regn. Vi njuter av härliga sommardagar. Både djuren och jag uppskattar nog mer de dagar där temperaturen är svalare. Det är så mycket lättare att rida och fixa ute när det inte är över 30 grader. Hade jag gillat stranden och att bada så hade heta dagar varit perfekt men nu glädjer jag mig åt en klassisk svensk sommar med både varma och svala dagar och försöker att rätta mina aktiviteter efter vädret.

I veckan ser temperaturen ut att stiga igen och vi får förmodligen vända på dygnet och låta hästarna komma in och vila på dagen och gå ute på natten. Själv får jag se till att komma upp på hästryggen tidigt så att jag orkar rida innan det blir för varmt. Kanske blir det en premiärtur till sjön med Atlas? Alla de andra hundarna hatar att bada men kanske gillar Atlas det? Isåfall får badkrukan till matte offra sig 😉

Naturen påverkar oss

I den kinesiska medicinen brukar man säga att allt som finns i naturen även finns inom oss och då menar man även alla klimatfaktorer. Precis som vi i naturen kan ha kyla, hetta, fukt, torka och vind, kan vi även ha det i våra kroppar.

Har man obalanser i ett element eller mellan yin och yang känner man ofta av den klimatfaktor som tillhör elementet (dock inte alltid). Man ogillar det klimatet man har för mycket av i kroppen. Har man till exempel kyla så ogillar man oftast kyla. Har man hetta/torka ogillar man oftast varmt och hett väder, har man fukt ogillar man oftast fuktigt väder. Man kan antingen bara ogilla vädret fast man kanske inte riktigt förstår varför. Eller så mår man rent fysiskt och/eller psykiskt dåligt vid ett visst väder/klimat.

Tycker du att det låter spännande och vill läsa mer? Här hittar du NYCKELN TILL HÄLSA

Symtomen berättar

Kanske blir du mer svullen i kroppen och känner dig tyngre vid fuktigt väder. Eller du kanske får mer värk vid kyla eller värme. Alla symptom ger oss ledtrådar om var vi har våra obalanser och vad vi kan göra för att rätta till dem. Känner du av klimatet du har runt dig? Titta på vad det står för och lär dig vad du kan göra för att hjälpa dig själv. Mår du sämre när det är fuktigt väder ute kommer du att bli hjälpt av att äta mat som tar bort fukt och undvika det som bildar fukt och så vidare.

Lyssna på kropp och själ

Det här med att må bra inifrån och ut handlar så mycket om att lyssna på oss själva. Både kropp och själ vet vad vi behöver och båda gör sitt bästa för att för att göra sig hörda. Kroppen ger oss både fysiska och känslomässiga symtom och när vi förstår vad de förmedlar kan vi hjälpa oss själva. För att fånga budskapet behöver vi stanna upp så att vi kan fånga budskapet. Och lyssnar vi på de små signalerna slipper vi de stora och en kropp som säger upp sig för att det inte går längre.

Lättare sagt än gjort ibland när livet kommer emellan men det är bättre att stanna upp en gång än ingen alls. Att ta några minuter flytta in i kroppen på morgonen och checka av hur du mår är ett hett tips. På samma sätt fungerar det när det gäller dina tankar. Stanna upp en stund och reflektera över vad du säger till dig själv om ditt liv och dig själv. Är du snäll? Eller matar du dig själv med negativitet? Vi är såna vanedjur och livet går på autopilot vilket inte alltid hjälper oss. Speciellt inte om vi har fastnat i livsmönster som vi inte mår bra av.

Hoppas du får en fin sommarvecka och kan använda all yang i naturen för att skapa en ny bra vana i livet.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This