den 13 maj, 2021
Medeltida växt som hjälper lungan

Hej fina du,

Efter en kall Aprilmånad kom nu äntligen värmen och det med besked. Till och med jag har tagit av mig långkalsonger och mössa 😉 Det har hänt så mycket sista tiden i mitt liv att jag inte orkat med att skriva. Sorgen slog undan benen på mig när jag förlorade både Gadget och Gibby på kort tid. Då passade dessutom Corona på att ta sig in i min kropp. Det är en klassiker att när vi blir försvagade lyckas ett virus ta sig förbi våra normala försvarsbarriärer. Nu har jag haft Corona i två veckor och är på bättringsvägen. Men det är ett segt virus och det känns att det är en ny variant för det beter sig annorlunda och går sina egna vägar. Utan min kunskap, vitaminer, alla örter och vindolja så tror jag inte att jag klarat mig så bra som jag gjort.

Det känns oerhört tomt nu när även älskade lilla Gibby lämnat oss. Hermansdals fina lilla hundflock har halverats på bara ett halvår. Gibbys hjärtfel gjorde att veterinären gav oss max tre månader. Vi fick åtta och det är jag tacksam för. Det gör så ont att skiljas. En klok själ sa att någon måste gå först och det är sant. Jag skulle önska att alla mina nära och kära både två och fyrbenta kunde lämna samtidigt som mig men så är det tyvärr inte. Avsked hör livet till. Vi går en och en och i vilken ordning vet vi aldrig. Sista halvåret har det varit lite för många avsked av både två och fyrbenta så nu hoppas jag att det blir lugnt ett tag.

Känslor påverkar oss fysiskt

Att skriva på boken om känslor nu känns viktigare än någonsin. Känslor påverkar och de tar upp en stor del av vårt liv. De styr oss i våra val, de får oss att inte våga eller ta ställning. Eller så suger de energin ur oss så att vi inte orkar ta tag i saker som vi  vet att vi skulle må bra av. Sista året med Corona har inte gjort att vi mår bättre känslomässigt. Ett litet virus har vält hela vår värld och i högsta grad påverkat vårt mående inte minst känslomässigt.

När vi “städar” upp i vårt känsloliv och får koll på vad som egentligen händer när vi känner saker och låter känslorna transformeras skapar vi ett välbefinnande och inre lugn. Det gör att vi kan lägga energin på något som är bra för oss.

Alla känslor behövs även den smärtsamma sorgen. Att bli förbannad och sätta gränser är bra.  Men vi skall inte fastna i varken sorg eller ilska och gå och vara bittra. Det förstör och skapar problem i kroppen. Känslor är magiska och kraftfulla. Lär vi oss att förstå dem, uttrycka dem på ett hälsosamt sätt transformera och använda kraften som finns så har vi stor hjälp av dem. Genom maten kan vi även hjälpa kropp och själ att transformera och släppa känslor.

Inget ont som inte har något gott med sig

Den känsla som hör till lunga och tjocktarm är sorg i den kinesiska medicinen. Inte så konstigt att det blev just Corona som såg sin chans att smita in i kroppen kan jag tycka. Mitt i sorg och Corona så har jag nu hittat en läkeväxt med stort L !!! Den är helt magisk och öppnar upp och stödjer lungan på många sätt både västerländskt och kinesiskt. Den har blivit min nya bästa kompis och fyller mig med tacksamhet. Vilka problemen än är med lungan vare sig det är andningsproblem, hosta, slem eller astma så hjälper den.

Låt mig presentera Mullein/Kungsljus

Både blad, blommor och rötter från Mulleinplantan har traditionellt använts inom nordamerikansk och europeisk folkmedicin.
Jag har köpt Natures Answer´s alkoholfria extrakt. Det produceras med en kall Bio-Chelated egenutvecklad extraktionsprocess, vilket ger ett holistiskt, balanserat och avancerat botaniskt fingeravtrycksextrakt i samma synergistiska förhållanden som finns i själva växten.

Under medeltiden användes Mullein för att behandla både hud och lungproblem. Intressant då huden är den vävnad som hör till lungan kinesiskt sett. Senare har den använts för att hjälpa kroppen med problem även i urinvägarna. Det betyder att den även stärker det viktiga vattenelementet och njurarna som har ett nära samarbete med lungan. Öroninflammation och eksem är ett annat behandlingsområde. Återigen spot on kinesiskt sett Huden / Lungan Örat / Njurar. Jag älskar när något jag behöver kommer till mig. Hur är det möjligt att vi tappat bort all naturlig kunskap och redskap som funnits med oss?

Den kinesiska medicinens lösningar på våra fysiska och känslomässiga problem kan tyckas så enkla att vi har svårt att förstå att de fungerar speciellt när det kommer till känslor som vi i väst inte alltid förstår oss på. Förmodligen är det just det enkla och naturliga som gör att vår kropp och våra känslor förstår och får hjälp. Fler verktyg, kunskap och information om hur du kan balansera de olika elementen och dina känslor hittar du här i bloggen och i Nyckeln till Hälsa.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

4 Kommentarer

 1. Hej var kan jag köpa detta? Mvh Åsa karlsson

  Svara
  • Hej Åsa,
   Jag hittade på Glimja
   Allt Gott
   Tina/Hermansdal

   Svara
 2. Många styrkekramar till dig

  Svara
 3. Tack för detta värdefulla.
  Önskar dig god bättring! ???
  /Ingalill

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This