den 13 dec, 2020
Lyssna på de små signalerna så slipper du de stora

Hej fina du,

Det är något speciellt med dessa mörka vintermorgnar. Lite julfrid infinner sig en Luciamorgon som den här. Att sitta i min skrivarfåtölj med en kopp te och se dagen vakna är både mysigt och speciellt. På sommaren är dagen redan i full gång när man går upp men nu startar den långsamt. Det känns verkligen att energin är lugnare och att det naturliga tempot är långsammare. För mig som bor på landet med naturen som närmaste granne är det väldigt tydligt men förmodligen svårare att känna av om du bor mitt i en storstad som aldrig sover.

Den här tiden på året är perfekt för reflektion och att se tillbaka på året som gått. Vad har varit bra och vad har varit mindre bra? Har jag gjort det jag ville? Hur mår jag? Vad saknar jag i livet? Är det något jag vill ska vara annorlunda? 2020 tror jag att vi alla har en gemensam sak vi gärna velat vara utan och det är Corona. Jag tycker alltid att ett nytt år känns inspirerande och spännande och det tycker jag även att nästa år är även om inledningen har ett virusmoln på himlen.

Julfrid

Julen närmar sig med stormsteg och Corona verkar inte vilja släppa taget. Jag är fortfarande förvånad över att man inte talar mer i media om vikten av att stärka sitt immunförsvar för att hålla ställningarna mot ett virus. Man fokuserar bara på det yttre i form av vaccin, avstånd och munskydd. Ni som följer bloggen och har läst Nyckeln till Hälsa vet bättre och ser förhoppningsvis till att få i er näring och vet vad ni ska göra nu om ni känner att ett virus knackar på.

Missa inte Julrabatten på Nyckeln till Hälsa Jag lämnar 100:- i rabatt och hoppas att den ska bidra med med en mängd insikter om hur mycket vi faktiskt kan påverka vårt eget mående.

Jag jobbar som vanligt och ser fram emot helgerna, även om de kommer att se annorlunda ut i år. Det har varit mycket sista veckorna för mig med både sorg, sjuka och gamla djur och en uppskjuten operation som förhoppningsvis blir av i början av nästa år. Corona bestämmer och jag tar en dag i taget och är i nuet. Nuet, näring, älskade djur och fina vänner tillsammans med en nypa framtidshopp är det som fyller på mig.

Mat som medicin 2021

Jag har verkligen sett fram emot starten av den nya uppdaterade Mat som medicin 2021 i Januari. Nu inser jag att den skapar stress i stället för förväntan. Den är ett stort årslångt åttagande och för att klara det behöver jag vara fulladdad. Jag kommer därför att skjuta upp kurssläppet och landa i livet innan jag släpper den igen. Mitt mål är att färdigställa ”Känsloboken” och ska fokusera på det. Ingen tid kan vara bättre att göra det på än i en stigande vårenergi och med egna färska känslor i ständig transformation. Ni som har redan anmält er och betalat får naturligtvis pengarna tillbaka.

Är du en av de som tidigare gått Mat som medicin och vill fortsätta hör av er till mig på kurser@hermansdal.com  Jag har en ide om hur jag skulle kunna hjälpa er vidare under kommande året med telefonkonsultationer och lite annat även om jag flyttar fram kursstarten. Jag är så glad över era framsteg och att ni vill komma vidare.

Vår inre röst vet

Jag lyssnar på mitt inre och känner ett lugn inför mitt beslut. Det är inte alltid vi vet varför förändringar dyker upp och de kan kasta oss ut i det okända men blir själen lugn så är det rätt vare sig vi förstår varför eller inte. Svaret kommer att komma och då säger jag alltid vilken tur att jag lyssnade. Jag lever som jag lär och har tillit till att det är för det bästa. Var sak har sin tid och ibland måste man lämna ett tomrum för att något nytt ska få plats.

Stärk Wei QI

Corona eller inte så är influensa och förkylningstiderna här och det är dags att stärka Wei Qi vårt immunförsvar. Genom att inte köra slut på all vår energi, få i oss bra näring som ger oss ny energi och hålla oss varma kan vi göra underverk och hålla ställningarna när virusarna börjar attackera oss. Själv har jag aldrig tagit en influensa spruta i hela mitt liv och jag kommer inte att göra det heller. Jag arbetar med kroppens eget försvar i stället och motar Olle i grinden med de verktyg jag har. 

Hjälp immunförsvaret

Blir du utan anledning förlamande trött så vila. Du är förmodligen under attack och din energi går åt till att försöka skydda dig från det som försöker ta sig in i kroppen, det är därför du blir trött. Blir du frusen och känner dig ruggig gör te på ingefära, tillsätt citron och honung, bädda ner dig och försök få upp värmen i kroppen. Lyckas du så kan attacken vara över på några timmar och du slipper bli sjuk. Virus hör till klimatet vind i den kinesiska medicinen och det i kombination med kyla kan göra att vi faller offer för influensan eller blir förkylda. Någonstans måste vi i väst också haft kunskapen som den kinesiska medicinen besitter, titta bara på namnet “FÖR KYLD” vem kom på det? Blir vi nedkylda kinesiskt sett så blir immunförsvaret Wei Qi svagare och ett virus kan ta sig in i kroppen.

Andra favoriter i mitt husapotek förutom Ingefärste är :Vogels Echinaforce och liposomal C vitamin från Altrient, zink och D och E vitamin från Megafood och Vindoljan som jag inte kan vara utan.

Lyssna på de små signalerna så slipper du de stora. Är du trött vila och ge din kropp högkvalitativ näring det finns inga genvägar.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

  1. Tack, jag vill gärna läsa din bok!
    Med vänlig hälsning
    Helene

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This