den 17 dec, 2023
Jorda dina känslor

Hej fina du,

Hur går det där ute med julbestyren? På Hermansdal tar vi det lugnt och inväntar tomten med ro. All snö är tyvärr borta och det ser ut att bli en “grön” eller rättare sagt en brun jul. Det är absolut inte min favorit. Jag ser ändå fram emot några lediga dagar och att få umgås med min två och fyrbenta familj snö eller inte.

I onsdags kastrerades Atlas med en titthålsoperation hans kulor har inte trillat ned och vi var tvungna att operera bort dem för att han inte skulle få problem senare i livet. Cancerrisken är stor om de får ligga kvar i värmen i buken. Nu är det gjort och allt har gått bra.

Jag kämpar med en levnadsglad, hoppande och studsande Aussie som är van att fara runt hela dagarna och nu ska ha “koppelvila” och gå 5 minuterspromenader 5 ggr om dagen. Dessutom har vi en tratt stor som ett tefat att ta hänsyn till. Inte lätt för någon av oss men värst för Atlas. Jag är så tacksam att allt har gått bra och att han är här hemma igen <3 Jag har tagit sats för att få det här gjort och nu är det äntligen över.

Känslor påverkar oss

Det märks direkt på min kropp när jag utsätts för känslomässig oro eller ett trauma. Immunförsvaret försvagas och energin försvinner. Jag klarar inte heller av att se bilder av plågade djur eller andra hemskheter på FB eller TV de sitter kvar på näthinnan och skapar ett kaos. Det är baksidan av att vara energi känslig.

När vi upplever trauman, sorger och förluster i våra liv så blir det extra viktigt att vi tar hand om oss själva. Vi behöver mer vila och näring. Precis som ett operationssår eller benbrott behöver energi för att läka, behövs det energi för att läka känslomässiga sår. Vi är alla olika och många är långt ifrån lika känsliga och har säkert svårt att förstå den känslighet jag och många med mig har.

VILL DU VETA MER ? PASSA PÅ !!!

100:- I JULRABATT PÅ NYCKELN TILL HÄLSA T.O.M 2023-12-31

ANVÄND KOD: JUL2023 I KASSAN

Vi behöver känslornas kraft

Känslor kan vara en krafttillgång men de kan även bli en belastning rent fysiskt för kroppen om de inte transformeras och vi fastnar i ett känslotillstånd. Får vi brist på Qi så kommer det att påverka transformationen av känslor. Vem har inte upplevt hur mycket värre problem och tankar känns när vi är trötta och slut? Vi ska ha och behöver alla våra känslor men de ska vara “lagom” starka, inte för länge och de ska förändras.

Alla fem elementen har sin känsla och har vi obalanser någonstans så visar det sig på flera sätt bland annat påverkas vårt känsloliv. Kan vi aldrig skratta eller gråta så betyder det något och är en obalans. Blir vi aldrig arga eller sätter gränser så står det också för något. Vi ska respektera våra känslor och lyssna till dem men inte fastna i dem. Vi behöver förstå dem och ha tillräckligt med kraft för att de ska transformeras.

Hitta balansen

Det är så viktigt att ha stunder av inre lugn och att bara få vara. När vi är stressade så är vi aldrig i nuet. Vi stressar för att vi antingen är i framtiden eller i dåtid. Det är tankarna som gör att vi spinner iväg och de kan vara svåra att hålla ordning på jag vet  😉

En sak som fungerar för mig är att jorda mig. Ställ dig upp och känn fotsulorna mot marken och låt sen trädrötter växa ut under dem och ner i moder jords mitt. Låt rötterna växa sig längre och längre ner. Känner du att du blir tyngre och att du står stadigare? Det är för att du “jordar” dig. För en del går det snabbt och andra får hålla på en stund. Ju svårare du har att känna dina fotsulor och att du blir “tyngre” desto mer ojordad är du.

Du kan låta de känslor av obehag som finns någonstans i dig att sakta glida ner genom kroppen och ut genom fötterna och vidare ner genom rotsystemet för att lämna dig. Det kan vara lättare att ge dem en färg och form när du låter dem försvinna. Upprepa det några gånger och se vad som händer.

När kroppen saknar något talar den om det

Det är inte bara känslor eller att vi har mycket att göra som vi blir stressade av. Kroppen blir även stressad av obalanser och brister i systemet. Stressen är det sätt den försöker förmedla att något är fel på och be oss rätta till det. Vi är många som upplever att vi får ett inre välbefinnande av tex saltmoxan det kommer för att vi fyller på oss själva med kraft och energi. När vi gör saker för oss själva som skapar balans och rättar till brister kommer vi att må bättre vare sig det är träning, vila, mat eller att vi gör oss av med dåliga relationer.

Ju bättre vi mår och starkare vi är mentalt, känslomässigt och fysiskt desto lättare är det att komma vidare i livet. Har vi en låg energinivå och “brist” kinesiskt sett, kommer energin att stanna upp både i vår kropp i vårt känsloliv och runt omkring oss. Börja med att ta hand om och stärk dig själv så kommer både inspiration och kraft att ta dig dit du vill och hjälpa dig.

Önskar dig en fin jordad vecka inför jul

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This