den 25 dec, 2023
Är det dags att släppa taget?

Hej fina du,

Julfriden ligger som ett mysigt täcke över Hermansdal. Vi fick en vit julafton som snart har regnat bort. Men vad gör det jag älskar den här tiden på året och lugnet som vilar runt alla lediga dagar. Det känns lika spännande varje år att räkna ner dagarna mot ett nytt år. Det är inspirerande att vända blad och att ha ett helt nytt år att se fram emot. När man lever med en dödsdom känns inte ett nytt år självklart. Det är väldigt speciellt att hantera just framtiden. Den tid man har vill man ska vara fylld av kvalitet. Man vill inte förlora fina stunder, tappa bort något viktigt eller fylla livet med triviala saker som egentligen inte betyder något i slutändan.

Atlas är nu av med sin tratt och slipper “koppelvila” efter sin operation. Det blev bästa julklappen för både honom och oss. Att ha en levnadsglad, studsande Aussie som är van att fara runt hela dagarna i koppel och låta honom gå 5 minuter 5 gånger om dagen tar knäcken på de flesta. 😉 Jag är tacksam för att de klarade att göra en titthålsoperation. Det sparade oss flera veckor av konvalescens <3

Nytt år nya möjligheter

Varje år inspireras jag av att flytta in i en ny almanacka. Den blir symbolen för ett nytt oskrivet kapitel i mitt liv. Att planera in nya mål, få nya erfarenheter, ny kunskap och utvecklas har alltid stått högt upp på min önskelista . Det är så spännande och fyller mig med glädje. Det finns så mycket att upptäcka i livet. Trots vintermörkret känner jag att energin vänder och att vi är på väg mot mer kraft, lust och inspiration.

Så här i slutet av ett år och under vattenelementets tid är det perfekt att ta sig en funderare över livet och söka sig inåt. Det är perfekt att reflektera över det liv vi lever och hur vi mår i kropp och själ. Vad kan vi förändra, vad saknar vi och vad behöver vi släppa? Om livet är fullt finns det inte plats för varken nya erfarenheter och upplevelser. När vi inte trivs med det vi har i våra liv kommer dessutom qi att stagnera i och runt omkring oss. För mig är det livsviktigt med ett fritt flöde av qi både fysiskt, själsligt och känslomässigt.

VILL DU VETA MER ? PASSA PÅ !!!

100:- I JULRABATT PÅ NYCKELN TILL HÄLSA T.O.M 2023-12-31

ANVÄND KOD: JUL2023 I KASSAN

Skapa nya möjligheter

Vi behöver alltid släppa något för att få plats med nytt. Fyller vi vår tid med en massa måsten finns ingen möjlighet för att vi ska upptäcka något nytt. Vi springer runt i ekorrhjulet och dagar och veckor ser likadana ut. Trivs vi är det naturligtvis inget problem. Känns det däremot som om något skaver eller att vi saknar något då behöver vi skapa plats för att släppa in något nytt.

Lediga dagar är perfekta för att göra en inventering av livet och känna efter om det är något du saknar. Våga ta ett steg och gör en förändring mot det det du vill ha. Oftast är resan mot nya mål den mest givande och målet i sig blir inte lika viktigt. Våga prova att gå i en ny riktning och se vilka möjligheter som öppnas. Vill vi ha nya resultat kan vi inte fortsätta att göra samma saker.

Släppa taget

Det där med att släppa taget är inte alltid lätt. Det är svårt att lämna även det inte är bra för oss. Vi stannar i dåliga relationer eller på en arbetsplats även om vi vantrivs. Vi fortsätter att äta mat som vi vet att vi inte mår bra av och vi fortsätter med vanor som inte passar oss alls. Varför? Det är märkligt att vi beter oss på det sättet. Vi vet oftast att vi mår bra av något men vi gör det inte. Är det för att vi inte älskar oss själva tillräckligt mycket som vi inte släpper det vi mår dåligt av och väljer det vi mår bra av? Det är intressant att stanna upp och ta sig en funderare på vad det är som driver oss och får oss att göra våra val i livet.

Ett par av mina favoritrecept till julen

Hermansdals Julbröd

  • 5 dl valnötter
  • 4 dl aprikoser
  • 3 dl russin
  • 2 dl hasselnötter
  • 9 dl dinkel fin
  • 2 dl dinkel grov
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 pkt jäst

To Do

Hacka valnötter och aprikoser grovt, blanda med russin salt och hasselnötter. Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen. Häll i mjöl, nöt och fruktblandningen, arbeta smidig ca 10 min ( du kan spara 1 dl fin dinkel till slutet mjölmängden kan variera)

Jäs 40 min. Arbeta ihop degen igen och dela i två lika stora delar och forma till två runda bröd. Skär snitt på ovansidan och låt jäsa i 30 minuter Grädda i 225 grader i ca 30 minuter.

Valnötter– stärker Qi, yang och jing

Aprikoser– stärker yin och blod

Hasselnöt– stärker qi och blod

Russin/Vindruva– stärker qi blod yin

Dinkel– stärker yin blod och qi

Önskar dig en fin fortsättning på julen och ett magiskt avstamp inför 2024 <3

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This