den 1 jan, 2024
Nytt år nya möjligheter

Hej fina du,

Gott Nytt År!!! Jag hoppas att du har fått ett fint avslut på ett turbulent 2023 och att 2024 har hunnit visa sig från sin bästa sida. Nyår på Hermansdal innebär inte festhattar, glitter och champange. Vi har neddragna rullgardiner, stängda dörrar och Tv n på så att man kan tro att vi är hörselskadade. Kattluckan är stängd för utgång, hästar och får inne i stall och fårhus. Epic har fått “Räddningsdroppar” och tolvslaget tillbringar vi alltid på varsitt håll. En i stallet och en i huset tillsammans med hundar och katter. Det är alltid en stor lättnad när det äntligen är över och vi har klarat en till Nyårsafton. Lomhörda och tacksamma är det nu dags att ta sig an ett helt nytt fräscht år.

Jag lider med alla djur vilda som tama och dess ägare som inte kommer undan. Vad är det som gör smällare och raketer så spännande för människor? Är det bara en tradition eller vad är det som gör att det blir så viktigt att man totalt tappar empatin för andra levande varelser? Det verkar vara lika heligt som Kalle Anka på Julafton. Är det en mänsklig rättighet att få smälla och skjuta i väg raketer? Jag kan inte tycka att det är ok när det skadar så många andra levande varelser, både tama och vilda.

Sorgliga avsked

Mitt år slutade så sorgligt. Chockad får jag meddelande om att en verklig pärla till vän hastigt har gått bort och inte längre finns med oss. Från upptäckt av cancer till att inte längre finnas med oss gick på bara några veckor. Alldeles för ung. Det gör så ont. Vissa vänner behöver man inte prata ofta med man tar bara vid där man slutade sist. Pia var precis en sådan vän en som man pratade om riktiga saker med och som man samtidigt hade så roligt ihop med. Hon kommer att lämna ett stort tomrum efter sig hos så många. En riktig vän <3 Jag känner mig bedövad. Fina fina Pia <3 Det här med döden är inte lätt att hantera men ännu svårare tycker jag när någon inte får leva klart sitt liv.

Nytt år nya möjligheter

Nu försöker jag se fram emot ett nytt år. 2024 är ett oskrivet blad som jag vill fylla med nya möten, upplevelser och erfarenheter. Varje dag är en gåva som vi ibland tar för givet. Jag har också lovat mig själv att ta till vara på alla fina gamla vänner som jag har haft så mycket roligt med under åren och sluta tänka sen eller snart.

Om ett par veckor kommer jag att känna att energin stiger i naturen och hjälper mig att fylla på min egen energireserv. Det är lika skönt varje gång som brytpunkten kommer och det vänder. Det är det bästa jag vet att känna mig fylld av kraft och energi.

Naturen följer sitt schema med olika variationer och gör så gott den kan för att balansera sig utefter de förutsättningar som finns. Både i livet och i naturen blåser och stormar det rejält när ett väderskifte eller en förändring är på intågande. Efter en urladdning i naturen infinner sig alltid ett lugn. Lågkonjunktur, elbrist och höjda räntor har stormat in i våra liv och tvingar oss att tänka till över vad som är viktigt och vad vi behöver förändra för att leva mer hållbart. Förhoppningsvis stannar vi upp och värderar det som verkligen är viktigt för oss.

Ur kaos föds något nytt

Det är ibland ett måste med ett totalt kaos och att tappa fotfästet för att ta sig vidare. Det är så lätt annars att bara kliva på i samma gamla fotspår för att det är bekvämt. Vi tar saker och människor för givna.

2016 var ett omvälvande år för mig när jag fick en cancerdiagnos. Att några år sedan få besked om obotlig cancer, lungmetastaser och en dödsdom slog ner som en blixt från klar himmel. Jag vet inte hur många gånger jag har känt att jag inte orkar under de sista åren, men på något sätt så går det. I dag är jag istället tacksam för att den där cancerdiagnosen som slog ner som en bomb i livet.

Den har fått mig att förändras i grunden. Jag är tacksam för helt andra saker idag. Framförallt så känner jag mig mer levande. Nu tar jag tillvara på och uppskattar saker på ett helt annat sätt. Jag sätter ner foten och släpper det jag inte mår bra av, jag vågar mer och bryr mig mindre om vad andra tycker om mina val. Jag står för den jag är och känner mig så mycket tryggare i mig själv.

Nya år är nya möjligheter

Visst är det önskvärt att en del händelser och problem försvinner och går upp i rök utan att jag behöver ta tag i dem. Men det kommer aldrig att hända utan att jag själv gör något. Jag måste vara min egen lyckas smed. Jag behöver ta rodret i mitt eget liv och bestämma vart och vad jag vill. Ingen kan göra jobbet åt mig. Just det där med att göra är svårt för de flesta människor. De känner sig maktlösa. Det är därför vi fortsätter i gamla banor trots att vi vet att vi inte mår bra av det.

Jag frågar mig sällan Varför händer det här mig? Jag undrar istället vad jag kan lära mig av det som händer mig. Den inställningen gör att jag har min egen kraft kvar.

Att hitta ett mål

Jag håller på att modifiera min “Drömlivsbeställning” som jag har hängandes på kontoret. När livets storm har bedarrat har vi utvecklats och med det får man nya mål och drömmar. Enligt den kinesiska medicinen är vintern rätt tid att planera, reflektera och att vända sig inåt och söka svar. När vårenergin kommer då är det dags att sätta planerna i verket.

Livet går runt i cykler och vi råkar ut för saker för att vi ska lära oss och utvecklas. Det är liksom det som är meningen med vår vistelse här. Ingenting är bestående förutom förändringen och jag tycker det är skönt att ha ett mål och ta rodret i mitt liv. Jag vill inte bli ett offer för omständigheterna och planlöst guppa runt på havet. Jag vill veta åt vilket håll jag ska ro och jag vill komma fram även om resan oftast är den som ger mest.

Försök att hitta dina ljusglimtarna i vardagen vare sig det gäller hälsan, relationer eller något annat. Fokusera inte på det som inte är bra eller inte fungerar. Det kommer att dra ner dig energimässigt.

Vi behöver träning

När vi klarar av att hålla humöret uppe kommer det att hjälpa oss med en mängd saker. Vi blir inte bara piggare och positivare utan både matsmältningen och värk kommer att bli bättre. Framförallt kommer vi inte att dränera oss själva på energi. Vi täpper till de hål som vi läcker igenom och det kommer att göra att vi klarar vintermörkret bättre. Det är precis lika viktigt att inte läcka energi som det är att få i oss bra sådan. Tankar du tänker skapar känslor och de talar om för dig vad du tänkte för en stund sedan.

VILL DU VETA MER ? PASSA PÅ !!!

100:- I JULRABATT PÅ NYCKELN TILL HÄLSA T.O.M 2023-12-31

ANVÄND KOD: JUL2023 I KASSAN

Nya vanor skapar nytt mående

Faktum är att när vi stärker och balanserar de element där obalanser och brister finns med till exempel mat kommer vi att må bättre både känslomässigt och fysiskt. När kroppen får den näring den behöver och vi blir av med det som stör den kan den komma i balans och läka. Tills vi förstår vad som är fel kommer den att fortsätta ge oss symtom både kroppsligt och själsligt. Täpper vi dessutom till de hål vi läcker igenom och rensar upp bland alla energi trådar som suger kraften ur oss kommer det vi fyller oss själva med att räcka längre. Vi kommer att bli starkare och vitalare. Vitaliteten och kraften kommer att göra oss friskare och vi kommer att må bättre känslomässigt.

Önskar dig ett magiskt och lärorikt 2024 fyllt med glädje och harmoni

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This