den 12 mar, 2018
Vi lagar maten och den oss

Hej fina du, I dag har ni som prenumererar fått ett nyhetsbrev på mailen från Hermansdal med en av våra absoluta favoriter i matväg vintertid. Vi hoppas att det skall smaka den är värmande på ett bra sätt och du kan variera den i oändlighet. Kyla i maten är något som ställer till det för hela kroppen om man är känslig. Kyla kinesiskt sett handlar om mer än temperatur. All mat och alla örter har egenskaper och det är dessa egenskaper vi använder för att skapa balans och bota sjukdom. Äter vi mat som är kall eller har kalla egenskaper kan vi tillföra något som är värmande kinesiskt sett och vips så klarar kroppen av att hantera det vi äter och vi slipper få ont i magen, bli uppsvullen och få gaser.

Har vi matsmältningsproblem så är varm, tillagad, lättsmält mat det bästa vi kan ge kroppen. Vi kommer att göra det lättare för den att reglerera obalanserna som finns i systemet. Det är som när vi börjar träna, är vi svaga börjar vi inte med 150 kg i bänklyft, vi behöver vara starka för att klara det. Är jordelementet starkt så har vi en plåtmage och klarar det mesta är vi svaga får vi börja med något som är lätt. Vi skall äta ofta och inga jättestora portioner vi skall bli lagom mätta. Vi skall äta med glädje och under trevliga förhållanden. Det kommer att hjälpa kroppen att smälta maten och ta upp näringen.

När vi äter det som är rätt för oss på ett bra sätt kommer vårt blodsocker att stabiliseras, vi får den näring och energi vi behöver och kropp och själ blir nöjda. Har vi högt blodtryck så väljer vi en typ av mat och har vi fukt undviker vi det som bildar mer fukt för att hjälpa kroppen.Det kommer i sin tur leda till att vi mår bra även känslomässigt och att vi håller oss vitala i kropp och knopp.

Har vi obalanser i kroppen så kommer även vårt känsloliv att få det tillslut. Det är därför vi får PMS eller blir ledsna när vi är trötta eller får ont i magen när vi är oroliga och nervösa. Allt hänger ihop på ett fullständigt logiskt sätt. När vi är trötta och slut så får vi ett sämre immunförsvar och blir lättare sjuka vi får även svårare att sätta gränser mot omvärlden. Så att äta bra mat är viktigare än vi kan föreställa oss. Det påverkar hela vårt liv på alla nivåer. Innan man har upptäckt vilken otrolig skillnad maten, näringen och örter gör med hela vårt liv är det svårt att ta in effekten vi vet 😉 Vi är inte uppfostrade med att det vi äter påverkar både vårt fysiska och själsliga mående men det gör det. Vi vet det också 🙂

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

    VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂 Nyfiken?

Första upplagan sålde slut på rekordtid, du kan nu att förboka nästa upplaga 🙂 Vi skickar så snart den kommer rykande färsk från tryckeriet.

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten – slutet av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet ?

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This