den 11 mar, 2018
Huden och lungan – vårt försvar mot omgivningen

Hej fina du,

Som du säkert redan förstått så brinner vi för hälsa 😉 Vi strävar alltid efter att leva på ett sätt som är naturligt för kropp & själ och snällt mot djur & natur. Det finns många aspekter att ta hänsyn till för att få ihop en hållbar livsstil och allt vi gör påverkar vår kropp på ett eller annat sätt. I dagens blogginlägg vill vi berätta lite om metall-elementet, kopplingen till huden och om hur viktigt det är att smörja huden med det som är naturligt för oss och att vi mår bra i vår omgivning.

METALL-ELEMENTET OCH VÅRT FÖRSVAR

I den kinesiska medicinen hör huden till metall-elementet, dit även lungan och tjocktarmen hör. Tack vare sin koppling till huden och lungan spelar metall-elementet en otroligt viktig roll i vårt försvar mot yttre patogener. Det kan vara patogener som vi västerländskt kallar virus och bakterier och de visar sig oftast som symtom i just lungans funktioner som till exempel hosta, nästäppa, förkylningsastma, snuva och besvär med bihålorna. Patogener och obalanser visar sig även i huden och kan ge symtom som klåda, eksem och torr hud.

Obalanser som visar sig som symtom i huden och lungan är båda tecken på att det finns en brist i metall-elementet och denna bristen kommer förr eller senare att göra att vårt yttre försvar blir försvagat. Men vi får inte bara ett sämre försvar mot virus och bakterier, utan det kan även visa sig genom att man har svårt för att stänga ute andra människors energier. De går rakt in och efter att ha befunnit sig bland människor en hel dag eller kanske bara några timmar är man helt slut när kvällen kommer. Kanske känner du av känslor som du inte hade innan och undrar varifrån känslan av ångest, ilska eller deppighet helt plötsligt kom ifrån.

Har man en svag skyddsbarriär eller ett svagt inre är det vanligt att andra människors eller platsers energier och känslor tar sig innanför vårt försvar och lämnar avtryck med känslor som inte hör till oss. Har man en svaghet i metall-elementet är det vanligt att man har svårt för att hålla omvärlden på ett hälsosamt avstånd. Ens egna osynliga bubbla som ska finnas runt oss och sortera ut vad vi ska ta in och vad som ska gå oss förbi är antingen för liten eller obefintlig. Att ha ett starkt och balanserat metall-element är nödvändigt för att vi ska ha ett starkt försvar på alla nivåer.

EN FRISK HUD STÄRKER VÅRT FÖRSVAR

Huden är vårt största organ och allt vi smörjer den med kommer att påverka oss på ett eller annat sätt. Vi använder oss alltid av ekologiska och kallpressade oljor och alla våra hudvårdsprodukter från Hermansdals EKO består av noga utvalda, ekologiska och kallpressade oljor.

Vegetabiliska kallpressade oljor består till stor del av olika fettsyror som kroppens celler behöver. Essentiella fettsyror som omega 3 & 6, är fettsyror som kroppen inte själv kan producera utan behöver tillföras utifrån. När man använder vegetabiliska kallpressade oljor tillför man bland annat dessa fettsyror de behövs för att hudens förmåga att binda fukt ska fungera. Torr hud mår därför väldigt bra av kallpressade vegetabiliska oljor. Fettsyrorna hjälper dessutom till att balansera hudens egen fettproduktion, vilket gör att de passar bra för din hud även om du har blandhy eller besvär med exempelvis akne. Oljorna innehåller förutom fettsyror även mineraler, vitaminer och fytosteroler. (Fytosteroler är nyttiga växtämnen.)

Det är viktigt att de vegetabiliska oljorna kommer från ekologiska odlingar. Är inte odlingen ekologisk, är den oftast kraftigt besprutad. Besprutningen innebär att oljorna kommer ha rester av bekämpningsmedel i sig, som sedan absorberas av din hud. Även den som jobbar på odlingarna drabbas av gifterna med en försämrad hälsa och sjukdomar som följd. För oss är det även oerhört viktigt att det vi använder inte är testat på djur !!!

STÄRK METALL-ELEMENT OCH DITT FÖRSVAR

  • Drick te på Astragalus. Astragalus som heter Huang qi på kinesiska är sedan länge känd för sin goda effekt på att stärka lungan och vårt försvar mot yttre påfrestningar. OBS! Äter du blodförtunnande mediciner eller har blödande sjukdomar skall du inte inta Astragalus.
  • Börja dagen med ett stort glas ljummet vatten, det hjälper tjocktarmen att göra sig av med gårdagens “skräp”. Tjocktarm och lunga är nära sammankopplade en obalans i lungan kommer att påverka tjocktarmen och vice versa.
  • Vistas mycket ute i naturen och börja gärna dagen med en andningsövning.
  • Se till att miljön runt dig är ren och organiserad, en smutsig och rörig miljö skapar obalans i metall-elementet.
  • Vit är metall-elementets färg och att äta mat som är vit stärker både lunga, tjocktarm och vårt yttre försvar. Det kan vara mat som vita bönor, rättika och vitt ris. OBS! Mjölkprodukter, vitt mjöl och vitt socker är inte stärkande för lungan trots att dess färg är vit.

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

    VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂 Nyfiken?

Första upplagan sålde slut på rekordtid, du kan nu att förboka nästa upplaga 🙂 Vi skickar så snart den kommer rykande färsk från tryckeriet.

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten – slutet av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet ?

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This